Αποστολή του Δήμου Βοΐου, του Μουσικού Σχολείου και του Γενικού Λυκείου Σιάτιστας στο Βελιγράδι για την αδελφοποίηση με το Μουσικό Σχολείο Στάνκοβιτς



 

Την Δευτέρα 3 Απριλίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι η τελετή αδελφοποίησης, με την υπογραφή πρωτοκόλλου, του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας «Κωνσταντίνος και Ελένη Παπανικολάου» και του Γενικού Λυκείου Σιάτιστας «Γεώργιος Παπαγεωργίου» με το Μουσικό Σχολείο «Στάνκοβιτς» Βελιγραδίου, παρουσία του Δημάρχου Βοΐου κ. Χρήστου Ζευκλή, της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης κας. Βασιλικής Βόντσα, του Διευθυντή ΓΕΛ Σιάτιστας κ. Θωμά Θεοδωρόπουλου, της Υποδιευθύντριας του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας, κας. Μαρίας Κουζιάκη, της Διευθύντριας του Μουσικού Σχολείου Στάνκοβιτς κας. Vanjuska Martinovic  και των Αντιδημάρχων κ. Γεωργίου Μαγιάγκα και κ. Βασιλείου Ώττα.

Στην τελετή τα Σχολεία μας παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς της Σιάτιστας και μουσικό πρόγραμμα με ευρωπαϊκές μελωδίες.

Τα Σχολεία επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στον Πύργο Νεμπόισα, στον οποίο εκτελέστηκαν στις 24 Ιουνίου του 1798 ο Ρήγας Φεραίος μαζί με τους 7 συντρόφους του, ανάμεσά τους ο Θεοχάρης Τουρούντζιας (22 ετών, έμπορος από την Σιάτιστα) και τα αδέρφια Παναγιώτης και Ιωάννης Εμμανουήλ (με καταγωγή από τη Σιάτιστα) .

Με μία σεμνή τελετή κατατέθηκαν στεφάνια από τον Δημάρχου Βοΐου και την Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης, ενώ οι μαθητές έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο και τον Θούριο του Ρήγα Φεραίου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.