Καμία συμπαράσταση των Ευρωπαίων συνδικάτων στους Γάλλους Απεργούς – Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης



 

-Φτάνουμε αύριο στην 10η ημέρα των απεργιακών κινητοποιήσεων στην Γαλλία και ο αγώνας των απεργών γιγαντώνεται ενάντια στις μεταρρυθμίσεις του ασφαλιστικού νομοσχέδιου, που προβλέπει διετή (2 χρόνια) αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης. Από τα 62 χρόνια στα 64. Στο μεταξύ, η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν ανακοίνωσε ότι οι διαβουλεύσεις με την αντιπολίτευση και τα συνδικάτα θα αρχίσουν στις 3 Απριλίου.
-Ο μοναδικός λαός που δεν δέχεται την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, από τους λαούς της ΕΕ είναι οι Γάλλοι. Όλοι οι άλλοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο δέχθηκαν τα 65 ή τα 67, πάμε για τα 70 και βλέπουμε ….
-Ούτε η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, ούτε δυστυχώς και καμία άλλη Συνομοσπονδία των χωρών της ΕΕ συμπαρίσταται εμπράκτως (ούτε λεκτικά διάβασα κάτι σχετικό) στον δίκαιο και κόντρα στο ρεύμα αγώνα των απεργών στην Γαλλία.
-Εκτός κι αν με την λογική να “ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα” καρτερούν με αγωνία οι “ηττημένοι” να νικηθούν και οι Γάλλοι απεργοί, για να είμαστε όλοι ίσοι στη μιζέρια …..
-Βολεμένοι και ξεβολεμένοι, στοιχηθείτε και ζυγιστήτε για αλλαγή πορείας, γιατί ο δρόμος σας είναι δίχως επιστροφή ….

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Καμία συμπαράσταση των Ευρωπαίων συνδικάτων στους Γάλλους Απεργούς – Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης

  1. Τα άλλα συνδικάτα δεν στηρίζουν γιατί ξέρουν ότι οι διαμαρτυρίες είναι δάχτυλος του Πούτιν που προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει ευρωπαϊκές κυβερνήσεις όπως τη δική μας και τον μεγάλο εχθρό του τη Γαλλία. Στην Γερμανία επιτίθεται με οικονομικά μέσα όπως η προχθεσινή προσπάθεια κατάρρευσης της Deutche Bank με επίθεση στα CDS της.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.