Η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» για το αναψυκτήριο Αγίου Δημητρίου -‘Λανθασμένη και παράτυπη επιλογή από μέρους της Δημοτικής Αρχής Μαλούτα’



 

Όταν η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» στις 28/02/2022 αναδείκνυε το θέμα της λανθασμένης και παράτυπης επιλογής από μέρους της Δημοτικής Αρχής Μαλούτα για ανανέωση της σύμβασης μίσθωσης του αναψυκτηρίου στο πάρκο Αγίου Δημητρίου για 3 ακόμη χρόνια στην ήδη υπάρχουσα μισθώτρια εταιρία, παρά το τεράστιο χρέος που είχε, κανείς δεν φανταζόταν ότι οι εξελίξεις δυστυχώς θα μας δικαίωναν τόσο σύντομα.

Η εύνοια του κυρίου Μαλούτα προς τα «δικά του παιδιά» γύρισε μπούμερανγκ αφού πολύ σύντομα, μόλις 8 μήνες μετά δηλ. τον Οκτώβριο του 2022, η μισθώτρια εταιρία αποφάσισε να κλείσει το αναψυκτήριο για δικούς της λόγους.  Η δε σχέση της με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Κοζάνης, ιδιοκτήτρια του αναψυκτηρίου, οδηγείται εκ νέου στα δικαστήρια, αφού η προσπάθεια της Κοινωφελούς να προβεί σε εξωδικαστικό συμβιβασμό δεν κατέστη εφικτή, με αποτέλεσμα τα δεδομένα σήμερα να έχουν ως εξής:

  • Το αναψυκτήριο στο πάρκο Αγίου Δημητρίου παραμένει κλειστό από τον Οκτώβριο του 2022.
  • Το μηνιαίο μίσθωμα προς την Κοινωφελή Επιχείρηση δεν αποδίδεται.
  • Το χρέος της μισθώτριας εταιρίας, παρά την δικαστική απόφαση 63/2023 για μείωση του μηνιαίου μισθώματος, ανέρχεται σήμερα στο ποσό των 100.485,11 ευρώ και συνεχώς αυξάνει.
  • Η Κοινωφελής Επιχείρηση δεν έχει πρόσβαση στο αναψυκτήριο αφού δεν της παραδόθηκαν κλειδιά από τον μισθωτή.
  • Αποξηλώθηκε και απομακρύνθηκε από το αναψυκτήριο μεγάλο μέρος του κινητού εξοπλισμού αλλά και μόνιμες κατασκευές όπως υδραυλικές εγκαταστάσεις, μεταλλικά στοιχεία, κάγκελα και άλλα.
  • Το αναψυκτήριο κινδυνεύει να μείνει κλειστό για μεγάλο χρονικό διάστημα στο μέλλον με αποτέλεσμα την απαξίωση του.
  • Οι κάτοικοι του Δήμου Κοζάνης χάνουν μία ακόμη δυνατότητα χρήσης δημοτικής περιουσίας.

Σίγουρα κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τον κύριο Μαλούτα για αθέτηση των προεκλογικών του δεσμεύσεων προς πολιτικούς του φίλους και στελέχη της παράταξής του, αυτό το έχει αποδείξει άλλωστε. Εκείνο όμως για το οποίο σίγουρα μπορεί να κατηγορήσει κάποιος τον κύριο Μαλούτα  είναι ότι οι ενέργειες του βλάπτουν σοβαρά τα συμφέροντα του Δήμου Κοζάνης καθώς και την ποιότητα της ζωής των κατοίκων του.

Ας ελπίσουμε ότι πλέον τόσο αυτός όσο και τα στελέχη της Δημοτική Αρχής θα επιτελέσουν τον θεσμικό τους ρόλο προς όφελος του Δήμου και των πολλών.

 

Κοζάνη 23/03/2023

Για την Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» για το αναψυκτήριο Αγίου Δημητρίου -‘Λανθασμένη και παράτυπη επιλογή από μέρους της Δημοτικής Αρχής Μαλούτα’

  1. Ας ελπίσουμε ότι …….. θα επιτελέσουν τον θεσμικό τους ρόλο ……..

    όπως εσείς στο κουκλοθέατρο των Πρεσπών !

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.