Συνέντευξη με τον γνωστό κωμικό Γιώργο Χατζηπαύλου με αφορμή την νέα του παράσταση «Ο ελέφαντας στο δωμάτιο» στην Κοζάνη



«Ο ελέφαντας στο δωμάτιο»: Η 5 η σόλο stand-up comedy του Γιώργου Χατζηπαύλου ξεκινά με μια μεγάλη περιοδεία στην Ελλάδα.

Με αφορμή την παράσταση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Απριλίου στο Κινηματοθέατρο Ολύμπιον στην Κοζάνη, το KOZANILIFE.GR εξασφάλισε μια συνέντευξη με τον γνωστό κωμικό.

 

Ποιο από τα κείμενα της καινούριας σας παράστασης είναι το αγαπημένο σας και γιατί; 

Όλα είναι εξίσου αγαπημένα γιατί γενικά δεν ξεχωρίζω τα κείμενα της παράστασης εφόσον δουλεύουν όλα όπως πρέπει μετά από όλα τα work in progress. Συνήθως έχω κάποια κείμενα τα οποία απόλαυσα περισσότερο κατά τη διάρκεια του γραψίματός τους και της δοκιμής. 

 

Ένα μέρος των κειμένων γράφτηκε μέσα στον κορονοϊό, σε συνθήκες εγκλεισμού. Τι αποτέλεσε πηγή έμπνευσης εκείνη την περίοδο; 

Υπάρχουν κάποια κείμενα σχετικά με την κατάσταση αυτή αλλά δεν αποτέλεσε παραπάνω έμπνευση από κάποιο άλλο θέμα. Γενικά πάντα η διαδικασία επιλογής θεμάτων δεν είναι τόσο βάσει έμπνευσης αλλά γίνεται με βάση αυτά που είτε θέλω να πω είτε θεωρώ ότι θα δουλέψουν στο πλαίσιο μιας κεντρικής ιδέας που έχω επιλέξει κάθε φορά.

 

Η περιοδεία σας έχει ήδη ξεκινήσει. Ποιες είναι οι πρώτες αντιδράσεις του κοινού; 

Όλα πάνε πολύ καλά και ήδη ανυπομονώ για τις επόμενες παραστάσεις.

 

Υπήρξε κάποιο αστείο που «δούλεψε» στο Work in Progress στην Αθήνα, αλλά όχι στην περιοδεία και αν ναι, τι κάνετε σ’ αυτή την περίπτωση;

Οι δοκιμές που κάνω είναι πολλές και αρκετά διαφορετικές οπότε όταν η παράσταση είναι έτοιμη ακόμα κι αν υπάρχουν αποκλίσεις είναι πολύ μικρές έως απαρατήρητες για το σύνολο της παράστασης.

 

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος ελέφαντας στο δικό σας δωμάτιο και πώς τον αντιμετωπίζετε; 

Μέχρι στιγμής μπορώ να πω ότι απολαμβάνω τους όποιους ελέφαντες προκύπτουν γιατί είμαι αυτός που τους επισημαίνει μόνο και μόνο για να δω την αντίδραση των άλλων.

 

Ποιο είναι το καλύτερο χρονικό σημείο μιας σχέσης;

Επειδή αυτό είναι κομμάτι του γενικού concept αλλά και των επί μέρους θεμάτων της παράστασης είναι αδύνατο να περάσει γραπτώς το αστείο και το σκεπτικό αυτού οπότε, θα πω απλά ότι η απάντηση στην ερώτηση είναι «η αρχή». 

 

Και ποια η δική σας σχέση με τα social media, τα οποία φαίνεται ότι έχουν ιδιαίτερη θέση στην καινούρια παράσταση;

Κυρίως επικοινωνιακή με επίκεντρο τη δουλειά μου. Τώρα σαν θέμα δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη θέση στην παράσταση αλλά είναι ένα θέμα  που έχω συμπεριλάβει γιατί είναι ένας ελέφαντας στο δωμάτιο κάθε ανθρώπου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.