Πρεμιέρα με δύο εξαιρετικές παραστάσεις το Σάββατο 25 Μαρτίου στην Αίθουσα Τέχνης του Βόρειου Πεδίου στην Πτολεμαΐδα



 

Το ΒΟΡΕΙΟ ΠΕΔΙΟ είναι έτοιμο να παρουσιάσει στο κοινό της περιοχής μας τις δύο ανοιξιάτικες παραστάσεις του. Πρόκειται για δύο γνωστούς μονολόγους που εκφράζουν σε μεγάλο βαθμό την ελληνική πραγματικότητα, γραμμένους από τον σημαντικό Έλληνα συγγραφέα ΑΝΤΩΝΗ ΤΣΙΠΙΑΝΙΤΗ.

Η ΠΟΡΝΗ ΑΠΟ ΠΑΝΩ είναι η ζωή μιας μέσης Ελληνίδας που βιώνει μια αλήθεια και είναι ανήμπορη να αντιδράσει. Η Ερατώ, είναι μια νοικοκυρά που βλέπει την ζωή της να περνά και να χάνεται, μέσα στη θλίψη και στο καθρέφτισμα της ζωής των άλλων. Όλα όμως στην ζωή της θα αλλάξουν… Πώς; Θα σηκώσει το κεφάλι της και θα κοιτάξει πάνω…

Το έργο κινείται ανάμεσα στο χιούμορ και την συγκίνηση ξετυλίγοντας με έναν πολύ ενδιαφέροντα τρόπο τη ζωής μιας γυναίκας που βίωσε την προδοσία, την απόρριψη και κυρίως την κακοποίηση μέσα στον άστοχο γάμο της. Μιας γυναίκας που παρακολουθεί και συγκρίνει τις ζωές των άλλων με τη δική της, στοχάζεται το παρελθόν και κάνει σχέδια για το μέλλον… Ένα συγκλονιστικό έργο, μια παράσταση που πλημμυρίζει τον θεατή με πολλά συναισθήματα.

Η ΑΠΟΛΥΜΕΝΗ είναι το δεύτερο θεατρικό του Τσιπιανίτη που πραγματεύεται επίσης κάτι πολύ σημερινό. Μια γυναίκα που την απέλυσαν από την εργασία της και ψάχνει τρόπους για να επιβιώσει. Με την απόλυση της αφήνει πίσω της μια ζωή γεμάτη λάμψη και οι πόρτες κλείνουν. Τότε όμως ανοίγει ο εσωτερικός της κόσμος κι αρχίζει να βλέπει την αληθινή ζωή.

Η Μαριέττα είναι μια γυναίκα που αυτοσαρκάζεται, μια γυναίκα που συνειδητοποιεί πως είχε απολύσει η ίδια τον εαυτό της πριν της συμβούν όλα όσα ακολούθησαν. Με πολύ χιούμορ και πολλή συγκίνηση επισκέπτεται τα άδυτα της ψυχής της και ανακαλύπτει φως εκεί που δεν έβλεπε πως υπάρχει… Μια παράσταση που μας κάνει να γελάσουμε πολύ αλλά και να νιώσουμε τα συναισθήματα της ηρωίδας μας.

Η σκηνοθεσία και η μουσική επιμέλεια των δύο παραστάσεων είναι του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΑΜΠΙΛΑ.

Τον ρόλο της Ερατώς στην ΠΟΡΝΗ ΑΠΟ ΠΑΝΩ υποδύεται η ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΖΙΩΓΟΥ και τον ρόλο της Μαριέττας στην ΑΠΟΛΥΜΕΝΗ υποδύεται η ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ.

Τα σκηνικά επιμελήθηκαν ο σκηνοθέτης με τις ηθοποιούς.

Στον ήχο είναι η Χριστίνα Κοσμίδου και στα φώτα ο Χρήστος Τσολάκης. Βοηθός γενικών καθηκόντων είναι η Ελένη Καραγεώργη.

Φωτογραφίες αφίσας: Χρήστος Τοψαχαλίδης. Φωτογράφιση: Νίκος Λόφτσαλης.

Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ των δύο έργων είναι το ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ. Στις 7 μ.μ.θα παιχθεί Η ΠΟΡΝΗ ΑΠΟ ΠΑΝΩ και στις 9 μ.μ. θα παιχθεί Η ΑΠΟΛΥΜΕΝΗ.

Θα ακολουθήσουν και οι παρακάτω παραστάσεις: ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ / ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ / ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ / ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ / ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ. Σε όλες τις ημερομηνίες στις 7 μ.μ. θα παίζεται Η ΠΟΡΝΗ ΑΠΟ ΠΑΝΩ και στις 9 μ.μ. θα παίζεται Η ΑΠΟΛΥΜΕΝΗ.

Οι παραστάσεις θα δοθούν στον Αίθουσα Τέχνης του Βόρειου Πεδίου (Κ. Φούφα& Καλλιπόλεως γωνία – Πτολεμαΐδα) και οι κρατήσεις θέσεων γίνονται στα τηλέφωνα 2463505959 & 6986617999, απογευματινές ώρες.

Η τιμή έκαστης παράστασης είναι 7 €. Αν κάποιος θεατής επιθυμεί να παρακολουθήσει και τις δύο παραστάσεις, το κοινό εισιτήριο είναι 10 €.

Ο Πρόεδρος
Στράτος Ιορδανίδης

Η Γεν. Γραμματέας
Ματίνα Ζιώγου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.