Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών: «Ο Μακεδών εξ Αρκαδίας» στη μνήμη του Νικόλαου Μουτσόπουλου



 

Στις 13/3/2023 συμπληρώθηκαν  τέσσερα χρόνια από τη στιγμή που «Ο Μακεδών εξ Αρκαδίας» Νικόλαος Μουτσόπουλος εγκατέλειψε τα εγκόσμια για να περάσει στην αιωνιότητα.

Ο Μεγάλος αυτός Δάσκαλος υπήρξε,  Ομότιμος Καθηγητής στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Επίτιμο Μέλος,

 ΩΣ MΕΓΑΣ ΔΩΡΗΤΗΣ, του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Νομού Κοζάνης.

Ένα μικρό μόνο μέρος από τη δωρεά του κοσμεί τις προθήκες του Μουσείου μας εδώ και χρόνια.

Είναι τα προπλάσματα και σχέδια από την Μακεδονία. Φοιτητικές εργασίες από το αρχείο Ν. Μουτσόπουλου. Tα προπλάσματα αυτά παραδίδονται στο κοινό για να θυμηθεί, να γνωρίσει και να θαυμάσει τα αρχιτεκτονικά επιτεύγματα της Μακεδονίας των περασμένων χρόνων.

Τιμώντας τη μνήμη του, ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Νομού Κοζάνης για την πολύχρονη προσφορά του στην παραδοσιακή Αρχιτεκτονική και αξιοποίηση της ανεκτίμητης Μακεδονικής κληρονομιάς

  1. Προγραμματίζει εκδήλωση στο χώρο του Μουσείου προς τιμήν του.
  2. Προσκύνημα στην εκκλησία του Αγίου Γερμανού στον Δήμο Πρεσπών με ταυτόχρονη επίσκεψη στο ναό του Αγίου Αχιλλείου στο νησί των Πρεσπών.

 

Για το Σύνδεσμο Γραμμάτων και Τεχνών

Με τιμή

Πολυνείκης Αγγέλης

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.