Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη Γέφυρα Σερβίων παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης

 

Με παραγγελία της Διευθύνουσας την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης προς την Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης διατάχθηκε η διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν:

1. εάν τα μέτρα που έχουν ληφθεί μετά την πρόσφατη διαπίστωση ρωγμών στους τένοντες της υψηλής γέφυρας Σερβίων διασφαλίζουν συνθήκες ασφαλούς χρήσεως της Γέφυρας ακόμη και για οχήματα μικρότερα των 3.5 τόνων , γεγονός που παραγγέλλεται να διακριβωθεί με κάθε μέσο.

2. εάν συνέπεια των υπαρχόντων περιορισμών στη χρήση της γέφυρας διασφαλίζεται η ασφαλής κυκλοφορία των βαρέως οχημάτων (άνω των 3.5 τόνων) από εναλλακτικές διαδρομές, ιδίως σε περιπτώσεις που τα οχήματα αυτά κινούνται από κατοικημένες περιοχές και

3. ποιές ενέργειες έχουν γίνει σήμερα για την αποκατάσταση του προβλήματος ασφαλούς κυκλοφορίας στη Γέφυρα Σερβίων και ποιοι είναι οι λόγοι καθυστέρησης επίλυσης του εν λόγω προβλήματος (επισημαίνεται ότι συναφής ποινική δικογραφία σχηματίστηκε και το έτος 2020).

Στην ίδια παραγγελία τονίζεται η ανάγκη λήψεως ακόμη και μέτρων παντελούς απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε περίπτωση διαπιστώσεως έστω και της παραμικρής πιθανότητας κινδύνου κατάρρευσης της εν λόγω γέφυρας, εωσότου εξασφαλιστεί ότι η χρήση της δεν ενέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο”.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.