Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Κοζάνης: Αναστολή της 4ωρης Πανελλαδικής στάση εργασίας της ΠΟΕ – ΔΕΥΑ για την Τρίτη 14/03/2023

 

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της. ΔΕΥΑ Κοζάνης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023 η τετράωρη στάση εργασίας των εργαζομένων της.

Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν για την πορεία των επιτυχημένων κινητοποιήσεων σε όλη την χώρα, καθώς για πρώτη φορά ο κλάδος αντέδρασε με τόσο μεγάλη μαζικότητα και δυναμική.

Το αποτέλεσμα αυτών ήταν ο ΥΠΕΝ κ. Σκρέκας να καλέσει τους Προέδρους της ΕΔΕΥΑ κ. Μαρινάκη και της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου σε συνάντηση για διαβούλευση, αλλά χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα.

Δυστυχώς η Κυβέρνηση συνεχίζει να κινείται στο πολύ σοβαρό θέμα αυτό εν αγνοία των θεσμικών φορέων της χώρας μας, τους κατ΄ εξοχήν υπεύθυνους διαχειριστές του πόσιμου νερού.

Επειδή το νομοσχέδιο δεν θα εισαχθεί αυτή την εβδομάδα για ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής αλλά την επόμενη εβδομάδα, μετά και την απόφαση της ομοσπονδίας αναστέλλεται η τετράωρη στάση εργασίας που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα.

Η αναβολή αυτή μας δίνει τη δυνατότητα να οργανωθούμε καλύτερα για να έχουν μεγαλύτερη επιτυχία οι κινητοποιήσεις που θα αποφασισθούν.

Σ’ αυτές τις κινητοποιήσεις ζητάμε και τη συνδρομή της κοινωνίας αφού η επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση των νερών είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους.

Όλοι μαζί να βροντοφωνάξουμε ότι το νερό είναι αγαθό, δεν είναι εμπόρευμα και δεν θα το επιτρέψουμε να γίνει.

Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ το Νομοσχέδιο για την Ρ.Α.Α.Ε.Υ.

ΤΟ Δ.Σ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.