Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Βίας



 

Διπλή ήταν η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας «Κωνσταντίνος και Ελένη Παπανικολάου» με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας:

Α) Οι τάξεις Γυμνασίου του σχολείου μας αρχικά παρακολούθησαν τη βραβευμένη ταινία μικρού μήκους του Ryan Cannon «Are You Ok?» (2021) ενώ στη συνέχεια συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού των εφήβων.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση για το φαινόμενο που παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις στη σημερινή σχολική πραγματικότητα. Η συζήτηση έκλεισε αισιόδοξα με τους μαθητές να προτείνουν οι ίδιοι τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης της σχολικής βίας.

Β) Οι τάξεις Λυκείου του σχολείου μας παρακολούθησαν εκδήλωση ευαισθητοποίησης με τίτλο «όψεις της έμφυλης βίας: γυναικοκτονίες». Η εκδήλωση βασίστηκε στο πρώτο μέρος σε μικρά μονόπρακτα που έγραψαν και σκηνοθέτησαν οι ίδιοι οι μαθητές και παρουσίασαν στους συμμαθητές τους.

Στο δεύτερο μέρος ακολούθησε συζήτηση που συντόνισαν  μαθήτριες της Γ’ Λυκείου στην οποία μέλη των μαθητικών κοινοτήτων κατέθεσαν τις  απόψεις και τους προβληματισμούς τους σχετικά με το πώς μπορεί να αντιμετωπιστούν και να προληφθούν περιστατικά έμφυλης βίας και κακοποίησης των γυναικών.

Θερμές ευχαριστίες στις εκπαιδευτικούς Γκιλιοπούλου Χιονία και Παπά Τατιάνα που διοργάνωσαν τις εκδηλώσεις και στους/στις μαθητές/τριες που έγραψαν, σκηνοθέτησαν και παρουσίασαν τα θεατρικά έργα.

Εντυπωσιακή υπήρξε η ωριμότητα σκέψεων και απόψεων όλων των παιδιών.

Είμαστε περήφανοι γι αυτά.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.