Λύση στα προβλήματα υδροδότησης Γαλατινής και Σιάτιστας δίνει το έργο που δημοπρατεί ο Δήμος Βοΐου, προϋπολογισμού 895.000,00 ευρώ



 

 

Ο Δήμος Βοΐου, στα πλαίσια Προγραμματικής Σύμβασης με τη ΔΕΥΑΒ, προχώρησε στη διαδικασία δημοπράτησης του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΥΔΡΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΪΟΥ», προϋπολογισμού 895.000,00 ευρώ. Η κατάθεση προσφορών δημοπράτησης ολοκληρώνεται στις 21 Μαρτίου 2023.

Αντικείμενο του έργου είναι η εγκατάσταση αγωγού από τη δεξαμενή Μικροκάστρου μέχρι το αντλιοστάσιο Κατσέλη μήκος 7,3 km. Με την ολοκλήρωση του έργου, το νερό που καταλήγει στη δεξαμενή υδροδότησης Σιάτιστας από το δίκτυο Πραμόριτσας, παύει να μεταφέρεται μέσω Γαλατινής αλλά μέσω Μικροκάστρου – Κατσέλη – Μπάρας Σιάτιστας. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζονται μεγαλύτερες ποσότητες ύδατος τόσο για τη Γαλατινή όσο και για τη Σιάτιστα. Η υδροδότηση της Σιάτιστας επιτυγχάνεται πλέον μέσω του αντλιοστασίου της περιοχής Κατσέλη του οποίου αναβαθμίζεται ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός.

Παράλληλα, επιτυγχάνεται σοβαρή μείωση της κατανάλωσης ρεύματος, μιας και με τον προηγούμενο σχεδιασμό του δικτύου όλο το νερό της Σιάτιστας αναγκαζόταν να διέρχεται από τον οικισμό Γαλατινής, σε πολύ μεγαλύτερο υψόμετρο ενώ με το νέο έργο θα καταλήγει στο αντλιοστάσιο Κατσέλη με φυσική ροή.

Είναι το πρώτο έργο από μια σειρά μεγάλων έργων που έχουν σχεδιαστεί και πρόκειται να υλοποιηθούν με βασικό στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της ΔΕΥΑΒ που αποτελεί βασική προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.