Χάρης Κάτανας : Στηρίζουμε τους επιχειρηματίες με σεβασμό στο δημόσιο χώρο.



Τα τραπεζοκαθίσματα στην πλατεία Νίκης στην Κοζάνη είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους, επιχειρηματίες και πολίτες. Η τοποθέτηση τους πρέπει να γίνεται όπως σε κάθε σύγχρονο ευρωπαϊκό Δήμο με γνώμονα το σεβασμό προς τους συμπολίτες, ειδικά των ευπαθών κοινωνικών ομάδων ΑμεΑ, δίνοντας πάντοτε τον κατάλληλο χώρο στους επαγγελματίες της εστίασης να εργαστούν, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες οικονομικά συνθήκες που βιώνει ο τόπος μας. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η νέα εργασιακή ταυτότητα που προσδοκούμε να έχει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θέτει ψηλά τον πήχη στον εναλλακτικό τουρισμό, με ότι αυτό συνεπάγεται και στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών στον τόπο μας.

Όλα αυτά βέβαια οφείλουν να γίνονται με την γνωμοδότηση των φορέων και με διαφανείς διαδικασίες όσον αφορά το νομοθετικό σκέλος στο δημοτικό συμβούλιο, δίνοντας το χρόνο στους συμβούλους να αποφασίσουν με την ψήφο τους το ορθότερο με γνώμονα το καλό των πολλών. Άποψη μου είναι πως  στο κέντρο κάθε σύγχρονης ευρωπαϊκής πόλης πρέπει να συμπεριλαμβάνονται τραπεζοκαθίσματα για να εξυπηρετούνται όσοι επιθυμούν, με αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο όμως για τυχόν παραβάσεις.

Οι βιαστικές αποφάσεις σε τέτοιου είδους ζητήματα σε προεκλογικό χρόνο μάλιστα, δεν είναι η ορθότερη επιλογή.

 
 
 
 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.