Και στραβός είναι ο γιαλός και στραβά αρμενίζετε – Γράφει ο Άρης Ι. Τάτσης



 

Σκόπιμα άφησα να κατακάτσει λίγο ο κουρνιαχτός από την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου για τα funds.

Ας αρχίσουμε από τη σαφέστατη αιχμή του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου Αθήνας, Δημήτρη Βερβεσού:

“Ο Άρειος Πάγος για την υπόθεση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, δίκασε και σε πολύ συντομότερο εξέδωσε απόφαση. Αν ήταν υπόθεση ενός απλού Έλληνα πολίτη, θα έκανε δύο και τρία χρόνια για να παρθεί απόφαση. Η υπόθεση δικάστηκε στις 26 Ιανουαρίου, κατά προτίμηση και με μεγάλη επίσπευση. Έκλεισε ο φάκελος, δηλαδή πήγαν τα σημειώματα τα οποία περιείχαν 2.000 σελίδες και στις 30 Ιανουαρίου τα καταθέσαμε εμείς από τη μεριά μας και η άλλη μεριά οι τράπεζες και τα funds. Απορώ πώς από τις 30 Ιανουαρίου μέχρι 8 Φεβρουαρίου, 65 δικαστές πρόλαβαν και διάβασαν υπομνήματα και σε 8 – 9 μέρες έβγαλαν απόφαση, όταν συνήθως στα πρωτοβάθμια δικαστήρια με πολύ λιγότερες σελίδες υπομνημάτων και σχετικών εγγράφων, οι δικαστές κάνουν 8 μήνες με 2 χρόνια για να βγάλουν απόφαση. Μου προξενεί εντύπωση η ταχύτητα εκδίκασης της συγκεκριμένης υποθέσεως. Ακόμα μου κάνει εντύπωση το γεγονός η Τράπεζα της Ελλάδος, έλεγε ότι αυτή η δυσλειτουργία που είχε δημιουργηθεί με την απόφαση του τμήματος του Αρείου Πάγου, που έλεγε ότι τα funds δεν έχουν δικαίωμα να προβούν σε πλειστηριασμούς, οσονούπω θα τακτοποιηθεί και μάλιστα η Τράπεζα χρησιμοποιούσε τη φράση “θα ανατραπεί και θα διευθετηθεί”. Που ήξερε η Τράπεζα της Ελλάδος τι θα πει η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου πριν δικάσει; Αυτά τα θέματα είναι πολύ σοβαρά (https://www.ertnews.gr/roi-idiseon/d-vervesos-sto-proto-gia-apofasi-areiou-pagou-gia-funds-an-itan-ypothesi-enos-aplou-politi-tha-ekane-3-xronia-na-vgei-apofasi-audio/)”.

Ο Βερβεσός δεν είναι μόνο πρόεδρος του ΔΣ Αθήνας. Ταυτόχρονα ex officio (εκ της θέσης του) είναι και πρόεδρος της ολομέλειας προέδρων δικηγορικών συλλόγων, πρόεδρος δηλαδή όλων των δικηγόρων της χώρας.

Εκ πρώτης όψεως οι δηλώσεις Βερβεσού ακούγονται ως βαριές κουβέντες για τη Δικαιοσύνη από τον πρόεδρο των δικηγόρων της χώρας. Θα δείτε ότι δεν είναι καθόλου, μα καθόλου έτσι.

Ο Βερβεσός είναι πρόεδρος του ΔΣΑ από το 2018 (https://www.dvervesos.gr/dvbio).

Δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία για το κύρος της Δικαιοσύνης όταν η συνάδελφος Ειρήνη Μαρούπα κατήγγειλε δημόσια την μετέπειτα πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για τη δίκη στο Συμβούλιο της Επικρατείας επί της αιτήσεως ακυρώσεως κατά της επαίσχυντης συμφωνίας των Πρεσπών.

Δείτε με τα μάτια σας (https://www.makeleio.gr/%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%BF/%CE%97%CE%A7%CE%97%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%9F-%CE%9D%CE%A4%CE%9F%CE%9A%CE%9F%CE%A5%CE%9C%CE%95%CE%9D%CE%A4%CE%9F-%CE%A3%CE%9F%CE%9A-%CE%93%CE%99%CE%91-%CE%A4%CE%97%CE%9D-%CE%A3%CE%91%CE%9A%CE%95%CE%9B/) κι ακούστε με τα αφτιά σας (https://www.youtube.com/watch?v=c1DQyq4UJ9I, ιδίως μετά το 6:40).

Για τη σύγκριση με τις δηλώσεις Βερβεσού σημειώνω τις σχετικές καταγγελίες της Μαρούπα: “…Στην κυρία αυτή καταθέσαμε υπομνήματα Πέμπτη μεσημέρι 3.30. Η απόφαση δόθηκε στα ΜΜΕ την επόμενη στις 12.00. Σε λιγότερο από 20 ώρες έκανε διάσκεψη, να πάρει απόφαση, να την καθαρογράψει και την έδωσε στη δημοσιότητα. Περιττό να σας πω ότι για τα υπομνήματά μας είχαμε πληρώσει 1000 ευρώ σε φωτοτυπίες. Τα υπομνήματά μας ήταν δύο 80σέλιδα. Ήταν προειλημμένη η απόφασή της. Φταίω εγώ που δεν έπεισα τις Παμμακεδονικές να της κάνω αγωγή κακοδικίας ώστε να μην τολμήσει σήμερα κανείς αν την προτείνει για Πρόεδρο Δημοκρατίας”.

Κατά τη εκδίκαση της υπόθεσης στο ΣτΕ δεν ήμουν παρών. Το μόνο βέβαιο είναι ότι πέρασαν τέσσερα χρόνια κι οι δηλώσεις της Μαρούπα ουδέποτε διαψεύστηκαν.

Γιατί λοιπόν εμφανίζεται η επιλεκτική ευαισθησία του Βερβεσού; Πολύ απλά διότι ήθελε να ρίξει μια τουφεκιά με άσφαιρα στον αέρα “για την τιμή των όπλων”, για να έχει να μας λέει μετά από καιρό.

Στο σημείο αυτό έχετε μια εύλογη απορία. Έχει πάρει φωτιά η ζωή σας και τρέμετε πως από ώρα σε ώρα σας παίρνουν τα σπίτια τα κοράκια των funds. Γιατί να σας νοιάζει αν εννοεί τα λόγια του ο πρόεδρος των δικηγόρων;

Σας νοιάζει και σας κόφτει.

Ένας από τους βασικούς λόγους που φτάσατε στην απελπιστική σημερινή κατάσταση είναι που δεν αποκωδικοποιούσατε εγκαίρως ποιος σας λέει αλήθεια και ποιος σας δουλεύει. Είναι αυτό που είπε ο ποιητής “Κακοί ντυθήκανε καλοί και πιάσαν εξουσία
Αυτοί που ξεγελάστηκαν φταίγανε κατ’ ουσία”. Η ευθύνη είναι απέναντι στον εαυτό σας.

Ο Βερβεσός λοιπόν είναι ένα καταπληκτικό παράδειγμα για να αρχίσετε να ελέγχετε τη συνέπεια μεταξύ λόγων και έργων. Τόσο απλά.

Ξέρω, ξέρω. Αμέσως θα δικαιολογηθείτε ότι δεν είστε δικηγόροι για να μπορείτε να αποκωδικοποιείτε τις δηλώσεις των νομικών. Η απάντηση είναι: συγκρίνετε Βερβεσό με Μαρούπα κι όποτε καταλάβετε. Απλώς ο χρόνος τρέχει εις βάρος σας. Κάποια στιγμή θα καταλάβετε. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι αν τότε θα κοιμάστε στο κρεβάτι σας ή σε παγκάκι. Επιλογές είναι αυτές.

Για όσους ακόμη δυσκολεύονται να αντιληφθούν υπάρχει και το άρθρο μου “υπάρχει καρτέλ στο ρεύμα” (https://aristatsis.wordpress.com/2022/12/03/%cf%85%cf%80%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%cf%81%cf%84%ce%b5%ce%bb-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%81%ce%b5%cf%85%ce%bc%ce%b1/), όπου περιγράφω ότι ο πολιτικός απατεωνίσκος Τσίπρας νομοθέτησε το χρηματιστήριο της ενέργειας και παρά ταύτα λαϊκίζει ασύστολα εμφανιζόμενος ως υπερασπιστής των πολιτών που τους ληστεύουν η ΔΕΗ και οι λοιποί πάροχοι του ηλεκτρικού ρεύματος χρησιμοποιώντας ως εργαλείο το έκτρωμα που αποκαλείται χρηματιστήριο ενέργειας.

Θα επανέλθουμε στο δικηγορικό σύλλογο Αθήνας και τον Βερβεσό. Ας επιστρέψουμε όμως στη Δικαιοσύνη.

Το κοινό περί δικαίου αίσθημα απηχεί η δήλωση του βουλευτή και πρώην υπουργού Νικήτα Κακλαμάνη: “Είμαι ένας άνθρωπος που σέβομαι τη Δικαιοσύνη. Δεν αποδέχομαι αλά καρτ τις αποφάσεις της, αλλά πρέπει να σας πω ότι αυτή η απόφαση του Αρείου Πάγου έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη μου στην ηγεσία της Δικαιοσύνης (https://www.militaire.gr/nikitas-kaklamanis-klonistike-i-empistosyni-moy-stin-igesia-tis-dikaiosynis/).

Ταυτόχρονα όλοι μας διαβάσαμε ότι ο γιος του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, είναι συνάδελφος δικηγόρος κι εκτός από μετακλητός του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή (https://www.documentonews.gr/article/o-gios-toy-ntogiakoy-metaklhtos-sto-grafeio-karamanlh), παρέχει και υπηρεσίες σε funds, μεταξύ άλλων υποφράφοντας και κατασχετήρια (https://www.ieidiseis.gr/oikonomia/184778/o-areios-pagos-dikaionei-ta-funds-o-gios-tou-dogiakou-stelnei-katasxetiria-se-daneioliptes).

Οι περισσότεροι από εσάς που αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τα δάνειά σας αρχίσατε να αναθεματίζετε τη Δικαιοσύνη. Αυτά ακούω στο γραφείο μου, τα ίδια διαβάζω στις εφημερίδες.

Κακώς. Κάκιστα.

Λέγοντας μεταξύ σας κούφια λόγια του αέρα για τη Δικαιοσύνη παραβλέπετε τις εγκληματικές ευθύνες της πολιτικής εξουσίας.

Πρόσφατα επιβλήθηκαν πρόστιμα σε σούπερ μάρκετ για αισχροκέρδεια (https://www.kathimerini.gr/economy/562281808/prostima-382-500-eyro-se-pente-soyper-market-gia-aischrokerdeia/). Ρίξτε και μια ματιά στον αντίλογο του σούπερ μάρκετ https://www.businessdaily.gr/epiheiriseis/80817_antepitithetai-i-ab-basilopoylos-gia-bary-prostimo-toy-yp-anaptyxis). Για το θέμα μας δεν έχει σημασία αν ευσταθεί ο ισχυρισμός του σούπερ μάρκετ. Απλά προσέξτε τον, ότι δηλαδή είναι δύσκολος ο τρόπος υπολογισμού του περιθωρίου κέρδους.

Γιατί λοιπόν για λίγα λεπτά του ευρώ ανά προϊόν το αρμόδιο υπουργείο μοιράζει πρόστιμα σαν στραγάλια ενώ για την καταφανώς χονδροειδή αισχροκέρδεια των funds σφυρίζει αδιάφορα; Για όσους από εσάς ακόμη δυσκολεύεστε να αντιληφθείτε την αισχροκέρδεια των funds αρκεί να ρίξετε μια ματιά στο άρθρο μου “ξεβρακώστε τους” (https://aristatsis.wordpress.com/2022/11/29/%ce%be%ce%b5%ce%b2%cf%81%ce%b1%ce%ba%cf%89%cf%83%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%83/). Το μόνο βέβαιο είναι πως στα κόκκινα δάνεια το αντικείμενο της αισχροκέρδειας είναι πολύ μεγαλύτερο. Αντί για λεπτά μετριέται σε χιλιάρικα. Άρα εντοπίζεται και πιο εύκολα. Τόσο απλά.

Γιατί λοιπόν οι πολιτικοί σας ταγοί αδιαφορούν ασύστολα για την εξόφθαλμη αισχροκέρδεια των funds; Τροφή για σκέψη.

Σίγουρα πάντως πρόκειται για τον ίδιο λόγο για τον οποίο τους χαρίζουν κοντά στα 60 δισεκατομμύρια ευρώ από τους φόρους που θα έπρεπε να πληρώσουν.

Εντελώς ενδεικτικά ξαναρίξτε μια ματιά στην πιο πάνω δήλωση του Ν. Κακλαμάνη: “… Στην ουσία, λοιπόν, έχουν χαριστεί με αυτή την απόφαση, η οποία όταν βγει θα τη διαβάσουμε όλοι, αλλά για να το λέει ο κ. Τζαβάρας ξέρει, 58 δις. Άποψή μου είναι ότι αυτά πρέπει να φορολογηθούν και με τα λεφτά που θα εισπραχτούν να βοηθηθούν οι έχοντες πραγματική ανάγκη” (https://www.militaire.gr/nikitas-kaklamanis-klonistike-i-empistosyni-moy-stin-igesia-tis-dikaiosynis/).

Μπα, μπα, μπα… Επιβάλει ή χαρίζει φόρους ο Άρειος Πάγος κι από πότε; Χρειάζεται επειγόντως να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά.

Ο Άρειος Πάγος ούτε επιβάλει ούτε ακυρώνει επιβληθέντες φόρους. Τόσο απλά.

Η δίκη αφορούσε το αν οι εταιρίες που εκπροσωπούν στην Ελλάδα τα funds (οι servicers) μπορούν να υπογράφουν στο όνομά τους για τις υποθέσεις των funds κάνοντας χρήση του παλιότερου ν. 3156/2003 αντί του ν. 4354/2015. Προς το παρόν ξεχάστε τις νομικές λεπτομέρειες (θα έρθει η ώρα που θα σας το ξεδιαλύνω κι αυτό) κι επικεντρωθείτε στο φορολογικό ζήτημα.

Σας φαίνεται κανονικό κάποιοι υποτίθεται αλλοδαποί αγνώστου ταυτότητας κι επίσης αγνώστου προελεύσεως (έτσι δηλώνουν όλα τα funds, πλην του θρυλικού πλέον Ανδρέα Πάτση) ξαφνικά είναι έτοιμοι με τοκογλυφικά κολπάκια να αρπάξουν τις περιουσίες του ελληνικού λαού και η κυβέρνηση μαζί με τη φορολογική διοίκηση (ΑΑΔΕ) να κάνει τα στραβά μάτια καθώς οι τύποι αυτοί θέλουν να μην πληρώσουν ούτε δραχμή φόρο χρησιμοποιώντας νομικά τερτίπια;

Και δίκιο να είχαν όσον αφορά το θέμα που κρίθηκε στον Άρειο Πάγο, ποιο στοιχειωδώς ευνομούμενο κράτος θα τους επέτρεπε να είναι φορολογικώς ασύδοτοι ακόμη και αν πράγματι κατά λάθος υπήρξε ένα νομοθετικό κενό;

Το ιλιγγιώδες ποσό των 60 δις δεν αφήνει την παραμικρή αμφιβολία για το τι συνέβη και συνεχίζει να συμβαίνει πραγματικά και επί της ουσίας. Για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης, ώστε να αντιληφθείτε για τι πράγμα μιλάμε, αναλογιστείτε τις πρόσφατες ζημιές της Τουρκίας από το σεισμό. Πρόχειρες εκτιμήσεις ανεβάζουν το κόστος της ανοικοδόμησης από 50 έως 85 δις δολάρια (https://www.el.gr/diethni/den-vgainoyn-ta-noymera-pro-sovaris-oi/). Κι όλοι εκτιμούν ότι ούτε οι ΗΠΑ ούτε η Ρωσία ούτε καν το ΔΝΤ μπορούν να συγκεντρώσουν το ποσό αυτό για να το δανείσουν στην Τουρκία και γι’ αυτό θα υπάρξει κοινή δανειοδότηση.

Αυτά που δυσκολεύονται να δανείσουν η Αμερική κι η Ρωσία έχει την πολυτέλεια να τα χαρίζει το μπατιρημένο ελληνικό κράτος;

Οι “θεσμοί”, η ΕΕ κι άλλοι γκαουλάιτερς, που μας μετρούν αυτό κι εκείνο και τ’ άλλο στα οικονομικά μας, πώς και δεν πρόσεξαν θερία οικονομική τρύπα της τάξεως των 60 δις; Τροφή για σκέψη (προσοχή μη βαρυστομαχιάσετε).

Υπό την έννοια αυτή πάλι καλά που με αφορμή την απόφαση του Αρείου Πάγου μάθαμε για τα 60 δις που χαρίζουν στα κοράκια.

Το πρώτο που πρέπει λοιπόν να κάνετε είναι να αρχίσετε να αντιλαμβάνεστε που βρίσκεστε.

Χρήσιμο παράδειγμα είναι η πολιτική απάτη του ΣΥΡΙΖΑ.

Μόλις εξεδόθη η απόφαση του Αρείου Πάγου ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε επίσκεψη στον διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, στην οποία θα συνοδευόταν από κορυφαία στελέχη του κόμματος (https://www.voria.gr/article/tsipras-se-stoyrnara-me-tsoynami-pleistiriasmon-i-koinoniki-tha-ginei-oikonomiki-astatheia).

Το καλύτερο δώρο που έχετε να κάνετε στον εαυτό σας είναι να ακούτε κάθε μέρα τις δηλώσεις Τσίπρα αμέσως μόλις εξήλθε από τη συνάντηση (https://www.youtube.com/watch?v=omcsdSJZnsw). Άκυρα κι άλλα των άλλων άλλα. Επέκειτο η μεγαλύτερη αναδιανομή ιδιοκτησίας μετά τον Β παγκόσμιο πόλεμο (https://www.newsbreak.gr/apopseis/441631/pleistiriasmoi-i-megalyteri-anadianomi-idioktisias-meta-ton-polemo/) κι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανακοίνωνε ασυνάρτητες αρλούμπες. Προσέξτε ότι κυριολεκτικά του “κόλλησε η βελόνα” στις τράπεζες. Μα, βρε Αλέξη, τα έρμα τα κόκκινα δάνεια τα έχουν τα funds. Γι’ αυτά κατάπιε τη γλώσσα του.

Για τους ελάχιστους που επέμειναν να βαυκαλίζονται ότι θα τους σώσει ο πολιτικός παπατζής της συμφοράς φρόντισε να τους το ξεδιαλύνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος (https://greeknewsondemand.com/2023/02/17/%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CF%80%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7/). Ακούστε και ξανακούστε μέχρι να το εμπεδώσετε. Θέλω να προσέξετε ότι ο Τσακαλώτος τραυλίζει και με πολλή δυσκολία ξεστομίζει αυτά που λέει για τους πλειστηριασμούς. Το συμπέρασμα είναι απλούστατο. Το λέει “το ποίημα” όπως του είπαν, αλλά ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει και γι’ αυτό “κομπιάζει”. Αντίθετα ο Γεωργιάδης που είναι έτσι κι αλλιώς αλαφροΐσκιωτος, πανηγυρίζει ξένοιαστος για τις δηλώσεις Τσακαλώτου.

Δεν θα πρέπει ούτε στιγμή να ξεχνάτε πως όσοι από εσάς χρειάστηκαν τις δηλώσεις Τσακαλώτου για να αντιληφθούν τι συμβαίνει είναι ήδη μετεξεταστέοι. Ο ανήρ έχει ήδη δώσει τα διαπιστευτήριά του από τη στιγμή που χάρισε τα χρέη των τραπεζών που τους αφαιρέθηκε η άδεια στην επί τούτου συσταθείσα εταιρία του ξαδέρφου του, Ορέστη Τσακαλώτου (https://aristatsis.wordpress.com/2022/05/21/%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%cf%82-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%bf-%ce%bf%cf%81%ce%ad%cf%83%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%84%cf%83%ce%b1%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%8e%cf%84%ce%bf%cf%82/).

Ρίξτε μια ματιά και στο δημοσίευμα του έγκριτου δημοσιογράφου Μανώλη Κωττάκη (https://www.estianews.gr/kentriko-thema/protofane%E1%BF%96s-dialogoi-dikast%E1%BF%B6n-ston-%E1%BC%84reio-pago-%E1%BD%91per-pleistiriasm%E1%BF%B6n/). Επιγραμματικά: “Πρωτοφανεῖς διάλογοι δικαστῶν στόν Ἄρειο Πάγο ὑπέρ πλειστηριασμῶν. Δέν θά ἐπιβραβεύσουμε τούς κακοπληρωτές! – Ἄν ποῦμε ὄχι, θά ὁδηγηθοῦμε σέ νέο μνημόνιο καί θά χάσουμε τήν ἐπενδυτική βαθμίδα! – Θά αὐξηθεῖ τό χρέος καί θά μᾶς βάλουν σέ ἐπιτήρηση”.

Είναι ντροπή για χώρα που θέλει να ισχυρίζεται ότι είναι ευνομούμενη και μόνο που δημοσιεύτηκε αυτό το κείμενο. Δυστυχέστατα δεν έχει διαψευστεί το παραμικρό. Δεν επεκτείνομαι.

Δείτε ότι τα ίδια λέει ο βουλευτής Μπάμπης Παπαδημητρίου https://attikanea.info/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%AF-%CE%BF-%CE%BC%CF%80%CE%AC%CE%BC%CF%80%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%80%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9/. Ξέρετε αυτός που μας μάλωνε από τον Σκάι όταν πέρναγαν τα μνημόνια που θα μας έσωναν κι αντί γι’ αυτό μας πήγαν άπατα.

Υπάρχει λόγος όμως που σας θύμισα το πολιτικό αυτό σίχαμα. Τα κόκκινα δάνεια υποτίθεται ότι πουλήθηκαν από τις τράπεζες στα funds που επίσης υποτίθεται ότι δεν ξέρει ούτε η μάνα τους σε ποιον ανήκουν και πάντως όλα έχουν την έδρα τους στο εξωτερικό (https://aristatsis.wordpress.com/2022/12/22/funds-%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%83-%ce%bd%ce%b1-%ce%b3%ce%bd%cf%89%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5/). Άρα τι θα μας πάθουν οι πολυχρονεμένες τράπεζες κι η “επενδυτική βαθμίδα της χώρας” αν τα funds δεν εισπράξουν μυθικά κέρδη και δεν πάρουν τις περιουσίες των ελλήνων”; Τροφή για καθημερινή σκέψη.

Κοντολογίς πρώτα θα πρέπει να αντικρίσετε κατάματα την πολιτική σας ηγεσία και κατόπιν να ασκείτε κριτική στη Δικαιοσύνη. Αν κάνατε τα βασικά με τους πολιτικούς ταγούς σας δε θα χρειαζόταν καν να φτάσει η υπόθεση αυτή στον Άρειο Πάγο. Θα είχε λυθεί το ζήτημά σας πολύ νωρίτερα.

Αν μετά απ’ αυτό συνεχίζετε να ασκείτε κριτική στη Δικαιοσύνη, μια καλή ιδέα θα ήταν να βάλετε μια φωτογραφία της Σακελλαροπούλου στο υπνοδωμάτιό σας και να τη ρωτάτε κάθε μέρα τι πρέπει να γίνει για να αποκατασταθεί το κύρος της Δικαιοσύνης.

Από την αρχή αυτό το άρθρο έχει δυο σκέλη. Αυτό ήταν ο στραβός γιαλός. Το επόμενο, οι “οδηγίες προς ναυτιλλομένους”, για να μην αρμενίζετε στραβά, έπεται σύντομα. Εκεί θα τα πούμε αναλυτικά για το τι πρέπει να γίνει από δω και πέρα.

ΥΓ. Δε συμμερίζομαι την αυτοκριτική της συναδέλφου Μαρούπα όσον αφορά την παράλειψη άσκησης αγωγής κακοδικίας κατά της Σακελλαροπούλου. Πράγματι πρόκειται για την μακράν χειρότερη πρόεδρο της δημοκρατίας από συστάσεως του ελληνικού κράτους και κατά τούτο βγήκε ανατριχιαστικά σωστή η πρόβλεψη της Μαρούπα. Αλλά να χάναμε τέτοιο μάθημα ελληνικής ιστορίας;

Ο Άρης Τάτσης είναι δικηγόρος Άρτας (https://aristatsis.wordpress.com/). Ειδικεύεται σε διαζύγια, τροχαία ατυχήματα και πτωχευτικό νόμο

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.