Κοζανίτικη Αποκριά 2023: Πανδαισία χρωμάτων και τραγουδιών στο φεστιβάλ χορών στην κεντρική πλατεία Κοζάνης (βίντεο και φωτογραφίες)



 

Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR

Ένα μουσικό- χορευτικό ταξίδι από διάφορα μέρη της Ελλάδας είχαν την ευκαιρία να ζήσουν όσοι παρευρέθηκαν  το απόγευμα του Σαββάτου, στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Φίλοι της Παράδοσης” διοργάνωσε με τον ΟΑΠΝ του Δήμου Κοζάνης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Κοζανίτικη Αποκριά, ένα μουσικό – χορευτικό ταξίδι σε διάφορα μέρη της Ελλάδας καλώντας διάφορους συλλόγους να γνωρίσουν την πόλη, τα ήθη και έθιμα του τοπου, να βιώσουν από κοντά |το έθιμο της Κοζανίτικης Αποκριάς και αντίστοιχα να μεταφέρουν και οι ίδιοι τον δικό τους πολιτισμό, στον τόπο μας. 

Στο πρώτο μέρος του φεστιβάλ συμμετείχαν οι Επιμορφωτικός Σύλλογος Νέας Μάκρης, Ένωση Απανταχού Ευρυτανισσών για την αεί φόρο ανάπτυξη της Ευρυτανίας, Σύλλογος Προστασίας και Ανάδειξης της Φυσικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Πραστού Αγίου Παντελεήμονα και Τσακωνιάς ΠΡΑΣΤΟΣ&Α ΧΏΡΑ ΣΆΜΟΥ, Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου, Εκπολιτιστικός και Εξωραϊστικος Σύλλογος Κάτω Κώμης Καμήλας Σερρών, Πολιτιστικός Σύλλογος Αστυνομίας Παράρτημα Βορείου Ελλάδος.

Ενώ στο δεύτερο μέρος του φεστιβάλ, συμμετείχαν ο Πολιτιστικός Βαθέος Σάμου ‘Καπετάν Λαχανάς’ και ο σύλλογος Εύξεινος Λέσχη Φλώρινας.

 

 

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Κοζανίτικη Αποκριά 2023: Πανδαισία χρωμάτων και τραγουδιών στο φεστιβάλ χορών στην κεντρική πλατεία Κοζάνης (βίντεο και φωτογραφίες)

  1. Πανδαισία χρωμάτων και τραγουδιών στο φεστιβάλ χορών !! ΜΑΛΙΣΤΑ Ψυχαγωγία και Παράδοση.

    ΟΧΙ Διονυσιακά έθιμα ( Μπουρανί ,τσ@ρες και μ@νόχορτο !!!) και ΟΧΙ μόνον !

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.