Ενημερωτικές συναντήσεις του Γ. Κασαπίδη για το Αρδευτικό της Βόρειας Ζώνης της λίμνης Πολυφύτου



 

Παρουσιάστηκε χθες, 17 Φεβρουαρίου 2023, στο Πνευματικό Κέντρο Αιανής από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γεώργιο Κασαπίδη, το εμβληματικό Αρδευτικό της Βόρειας Ζώνης της λίμνης Πολυφύτου.

Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν, η Αντιπερειφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης Κατερίνα Δαδαμόγια, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάδειξης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Απασχόλησης Γιώργος Βαβλιάρας και στελέχη της ΑΝΚΟ.

Πρόκειται για μια σειρά ενημερωτικών συναντήσεων με επόμενο σταθμό το Πνευματικό Κέντρο Σερβίων, τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023 στις 11:00 π.μ.,  που ως κύριο στόχο έχουν την πληροφόρηση των πολιτών για τα οφέλη του αρδευτικού της Βόρειας Ζώνης της λίμνης Πολυφύτου, στον εκσυγχρονισμό του πρωτογενή τομέα και στην ανάπτυξη της οικονομίας.

Το αρδευτικό της Βόρειας Ζώνης Πολυφύτου, έπειτα και από τις ενέργειες του Περιφερειάρχη για την ένταξή του στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης θα κατασκευαστεί στο νότιο τμήμα της Π.Ε. Κοζάνης. Εκτείνεται κατά κύριο λόγο στην βορειοδυτική περιοχή της τεχνητής λίμνης Πολυφύτου, ενώ ένα τμήμα του καταλαμβάνει περιοχή που βρίσκεται στην νοτιοδυτική περιοχή αυτής. Πρόκειται για αρδευτικό δίκτυο έκτασης 37.000 στρεμμάτων, με λήψη του αρδευτικού νερού από τον ταμιευτήρα Ιλαρίωνα, επί του ποταμού Αλιάκμονα (φράγμα / ΥΗΣ ΔΕΗ Ιλαρίωνα).

Το έργο θα συμβάλει:

– Στην αύξηση των αρδευόμενων εκτάσεων στις περιοχές ενδιαφέροντος, γεγονός που θα συμβάλει στην αύξηση του εισοδήματος.

– Στην εφαρμογή της γεωργίας ακριβείας στην περιοχή.

– Στην αύξηση των θέσεων απασχόλησης στην φάση κατασκευής του έργου.

– Στη σημαντική αύξηση των θέσεων εργασίας από την λειτουργία του έργου, μιας και θα συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.

– Στη συγκράτηση του ενεργού πληθυσμού στην περιοχή και στην τόνωση της οικονομίας της υπαίθρου.

 

 

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Ενημερωτικές συναντήσεις του Γ. Κασαπίδη για το Αρδευτικό της Βόρειας Ζώνης της λίμνης Πολυφύτου

  1. Στέλιος Κ.καθηγητης

    - Edit

    Απαντήστε

    Μασλατια και παραμύθια, στο κλίμα των ημερων,
    αλλά,εσεις το παραξηλωσατε,με τα καρναβαλιστικα
    παραμύθια σας,4 χρονια,τωρα!
    Ποιος πρωτογενής τομεας και ποια οικονομική αναπτυξη;
    Αγρότες και κτηνοτρόφοι στους δρόμους, γεμίσατε την Ελλάδα με καλάθια ντροπης και επαιτείας ,η ψευτιά, είναι ,η μόνη,ανάπτυξη σας!
    Καλά,δε βρέθηκε κάποιος,απ αυτούς που σας ακούνε,να σηκωθεί πάνω και να
    πει ” επιτέλους, σταματήστε να μας κοροιδευετε,να μας υποτιμάτε,δεν ντρέπεστε…με τα ατελείωτα παραμύθια σας;”
    Τα τρακτέρ, γιατί βγήκαν στους δρομους;γιατί να πάρουν αερα και να σηκώσουν αετο;
    Ντρέπεται η ντροπη;
    Βουλιάζει το καράβι σας και βγανετε σαν τα ποντικια,να ζητιανεψετε ψηφους!
    Όπως,έκανε ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης,ο Γεωργαντας,το 2012,έταζε ρουσφέτια, για να ψηφισθει ,η νέα δημοκρατια και τα έταζε στο Κ-ιλκις,όπως,εσείς,τωρα,ταζετε στην Κ-οζανη!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.