Ψήφισμα του Δήμου Βελβεντού για την απομάκρυνση του ΑΤΜ της Alpha Bank



Με την 9/2023 Απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Βελβεντού εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα: 

Στις 25/1/2023 πληροφορηθήκαμε από τρίτους κι όχι από την ίδια την ALPHA BANK ότι αποσύρθηκε η Αυτόματη Ταμιακή Μηχανή που η τράπεζα είχε εγκατεστημένη στην έδρα του Δήμου Βελβεντού. 

Είχαμε μια άμεση επικοινωνία με την Διευθύντρια του καταστήματος Κοζάνης, κ. Γκατζόφλια, η οποία επίσης ενημερώθηκε εκ των υστέρων για την απομάκρυνση του ΑΤΜ.

Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με την αρμόδια Διεύθυνση της Τράπεζας στην Αθήνα. Δεν κατέστη δυνατόν. Ουδεμία απόκριση από την Τράπεζα. Μόνο μαγνητοσκοπημένες οδηγίες στο τηλεφωνικό της κέντρο. 

Επισημαίνουμε ότι δεν υπήρξε η παραμικρή ευαισθησία από την πλευρά της Τράπεζας να ενημερώσει το Δήμο από λίγες μέρες νωρίτερα για να συζητηθεί η απόφασή της που υποβαθμίζει την εξυπηρέτηση των πολιτών-πελατών της και να αναζητηθεί ενδεχομένως μια λύση.

Τελικά σε επιβράβευση της εμπιστοσύνης των βελβεντινών πελατών της η ALPHA BANK καταργεί την Αυτόματη Ταμιακή Μηχανή, η οποία εξυπηρετεί επίσης τις ανάγκες κατοίκων και επισκεπτών θεωρώντας αμελητέα την «προστιθέμενη αξία» που βάζει η κοινωνία του Βελβεντού στο ενεργητικό της Τράπεζας.

Είναι προφανές, ότι η τραπεζική λογική προσκρούει στην κοινωνική διάσταση της εξυπηρέτησης που έχει ανάγκη η επαρχία. Προφανώς κατά το επιχειρηματικό και επιχειρησιακό σχέδιο της Τράπεζας τα πάντα οφείλουν να υπολογίζονται με γνώμονα το κέρδος, ασχέτως άλλων σημαντικών λόγων. 

Για την εξέλιξη αυτή το Δημοτικό Συμβούλιο Βελβεντού αποφάσισε ομόφωνα 

  1. Να στηλιτεύσει αυτήν την σκληρή και άδικη για το κοινό στάση της Τράπεζας και να ζητήσει από την Διοίκησή της να αναθεωρήσει την άποψή της. Η Αυτόματη Ταμειακή Μηχανή πρέπει να παραμείνει στο Βελβεντό. 
  2. Να ζητήσει συνάντηση του Δήμου με υπηρεσιακούς παράγοντες της Τράπεζας για την συζήτηση και εξεύρεση λύσης. 
  3. Να ζητήσει για μια ακόμη φορά από την Κυβέρνηση να στηρίξει τις «άγονες γραμμές» για τέτοιες υπηρεσίες (τράπεζες, ΕΛΤΑ), αναλαμβάνοντας τα ανελαστικά έξοδα λειτουργίας για την παραμονή τους στους μικρούς επαρχιακούς δήμους. Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη δεν πρέπει να είναι μόνο εξαγγελία, αλλά και πράξη. 
  4. Να διαβιβάσει το παρόν ψήφισμα σε κάθε αρμόδιο φορέα και στα ΜΜΕ.  

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.