Το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για τη Δυτική Μακεδονία προβλέπει επενδύσεις ύψους 4 δισ. ευρώ

 

Το μήνυμα ότι η Δυτική Μακεδονία μετασχηματίζεται σήμερα πιο γρήγορα και αποτελεσματικά από κάθε άλλη Περιφέρεια της χώρας και κάνει ένα μεγάλο βήμα στο μέλλον με πυξίδα το σχέδιο δίκαιης μετάβασης, έστειλε ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, χθες, από τη ΖΕΠ, παρουσία υπουργών της Κυβέρνησης, Βουλευτών, του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιου Κασαπίδη,  Δημάρχων, Χωρικών και Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών, πανεπιστημιακών και ανθρώπων των παραγωγικών τάξεων.

Ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος για την περιοχή, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερα από 380 έργα, συνολικού ύψους τεσσάρων δισ. ευρώ για τη Δυτική Μακεδονία του 2030, ανέφερε ότι: «η Δυτική Μακεδονία θα είναι πρωταγωνίστρια και στην επόμενη φάση της ενεργειακής μετάβασης».

Παράλληλα, επέστησε την προσοχή πως: «όποια υποδομή φυσικού αερίου δρομολογείται και χρηματοδοτείται σήμερα θα πρέπει να είναι έτοιμη να υποδεχτεί αύριο το υδρογόνο που είναι το καύσιμο του μέλλοντος, στο οποίο η Δυτική Μακεδονία θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο».

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής και συγκεκριμένα του Περιφερειάρχη, Γεώργιου Κασαπίδη, για τον σχεδιασμό και την ολοκλήρωση των έργων, δίνοντας έμφαση στη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας.

«Η Δυτική Μακεδονία θα πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια σε όλους τους τομείς», επισήμανε ο Πρωθυπουργός καθώς η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Περιφερειακή Αρχή, αφουγκραζόμενη την κοινωνία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας να βγει από την απομόνωση της μεταλιγνιτικής εποχής, υλοποιεί κρίσιμα έργα υποδομών, όπως η σήραγγα της Κλεισούρας, ο αυτοκινητόδρομος Ε65, που σπάει το κλίμα της απομόνωσης, η επαναλειτουργία της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων στα Γρεβενά και η ανέγερση της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Κοζάνης, 100 νέων κλινών, που θα αλλάξει το χάρτη της υγείας στην Π.Ε. Κοζάνης.

Ξεχωριστή έμφαση στον πρωτογενή τομέα σηματοδοτεί και η εγκεκριμένη χρηματοδότηση αρδευτικών έργων, όπως το αρδευτικό της Βόρειας Ζώνης Πολυφύτου και η επανεκκίνηση του φράγματος Νεστορίου στην Π.Ε. Καστοριάς που καθιστούν τη Δυτική Μακεδονία την περιοχή με το μεγαλύτερο αρδευτικό δίκτυο ανά αγροτική εκμετάλλευση στην Ελλάδα.

Αιχμή του δόρατος στην προσπάθεια της Δυτικής Μακεδονίας να αλλάξει το παραγωγικό της μοντέλο και να αποτελέσει πρότυπο ευρωπαϊκής Περιφέρειας αποτελεί το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας που σύντομα θα το πλαισιώσουν και άλλες υποδομές όπως νέες σύγχρονες φοιτητικές εστίες 750 νέων φοιτητικών κλινών, ένα κέντρο καινοτομίας και ένα πράσινο data center, με τον Πρωθυπουργό να τονίζει κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή εγκαινίων της νέας πανεπιστημιούπολης: «επιτέλους, η Δυτική Μακεδονία αποκτά το Πανεπιστήμιο που της αξίζει».

Σήμερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε τη Φλώρινα, μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης και έπειτα ξεναγήθηκε στο κτήμα «Άλφα» όπου και ενημερώθηκε για τα στάδια παραγωγής των 14 ποικιλιών κρασιού που παράγονται, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως: «το συγκεκριμένο οινοποιείο αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα του σπουδαίου ρόλου που μπορεί να παίξει η πρωτογενής παραγωγή στην τοπική οικονομία». Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός επισκέφτηκε τη λιγνιτική μονάδα «Πτολεμαΐδα 5», όπου σύμφωνα με τον ίδιο, η συγκεκριμένη μονάδα θα αποτελεί στο μέλλον, μονάδα στρατηγικής εφεδρείας.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευαν στην περιοδεία του ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, o Υφυπουργός αρμόδιος για τις Μεταφορές και βουλευτής Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου, οι βουλευτές Κοζάνης της ΝΔ Στάθης Κωνσταντινίδης, Παρασκευή Βρυζίδου και Γιώργος Αμανατίδης, ο βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ Γιάννης Αντωνιάδης, ο βουλευτής Καστοριάς της ΝΔ Ζήσης Τζηκαλάγιας και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης.

3 σχόλια στο άρθρο “Το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για τη Δυτική Μακεδονία προβλέπει επενδύσεις ύψους 4 δισ. ευρώ

 1. Στέλιος Κ,καθηγητης,βολιωτης.

  - Edit

  Απαντήστε

  Βρε ,επιτελικε μπουρδολογε,βρε πολιτικε απατεωνισκε,όταν
  μια επιχείρηση, είναι καταχρεωμενη στις τράπεζες,ο πτωχευμενος επιχειρηματιας,μπορεί να κάνει επενδυσεις;
  Η επιχείρηση Ελλάδα,είναι χρέωμενη με χρέος 400 δις,δημόσιο χρέος κι εσύ
  Αρχαγγελε, και Κυριότητα της ψευτιας,θα βρεις…41 δις ευρώ,για επενδύσεις
  στη Δυτική Μακεδονια;
  Το μόνον που σε ενδιαφέρει,πολιτικε αναλγητε,είναι να αυξάνονται
  οι δικές σου επενδύσεις, των 3 διυλιστηρίωνπου κουβαλάνε πετρέλαιο,
  απ τον κακό Πουτιν( πανάθλιε….για το πετρελαιο;καλός ο πουτιν,για τον πόλεμο που κάνει με την δωδεκαποντη ,την ζελενσκι,την ναζίστρια;εχθρός ο πουτιν),
  των παρόχων ηλεκτρικης ενέργειας και 5 αλυσίδων σούπερ μάρκετς!
  Ένα, σε ενδιαφέρει, η μάλλον δύο,να γίνεσαι πιο πλουσιος και για τα επόμενα χρόνια, να κυβερνούν την Ελλάδα,τα παιδιά και τ ανηψια σου !
  Αυτά,θα τα λες,στα μισθαρνα όργανα σου,στους σφουγγοκωλαριους σου,
  και, όχι σε ανθρώπους που δε γεννήθηκαν για να τρώνε χορταρι,αυτα,στο κοπάδι σου,στα βελάζοντα μπεεεεεε,στα προβατα σου!
  Μπεεεεε=σφαξε μας,ν αγιασουμε μητσοτακη ,σαγαπαμεεεεεε,μπεεεεε!
  Κυριοτητα=Αγγελικό Τάγμα,κανονικά Κυριότητες,στον πληθυντικο!
  Σαγαπαμ( π)εεεεεε!

 2. Στέλιος Κ,καθηγητης,βολιωτης.

  - Edit

  Απαντήστε

  Αλήθεια, επιτελικε μπουρδολογε,στο πανηγυρακι ,το κομματικό που
  έστησες, προχθές,στο κόψιμο της βασιλόπιτας της Μετάβασης, μόνο στα πράσινα αλογα,γιατί, δεν καλεσες και τον βουλευτή τον μπλε των Γρεβενων;
  Ψώρα εχει;όλες μαζί,οι αθώες περιστερες και ο ψωριαρης χώρια;
  Δηλαδή,για να έχουμε το καλό ερώτημα,απ όλον τον γαλαζιο συμφερτο,τον αχταρμά,μόνον ο εκ Γρεβενων,βουλευτής της Νέας δημοκρατιας και ο καπατος- καπατσος κι ο γαλάζιος γιος του γαλάζιου αντιεισαγγελεα,του Αρείου Πάγου, του Ντογιακου,μόνον αυτοί οι 3 ,ανήκουν σε funds;
  Γιατί,αγνοί και ασπιλοι ,εσείς,δεν τον καλεσατε;μήπως, του τύχει το φλουρί και το ξεπουλήσει κι αυτο;
  Τελικα;Ο γιος του αντιεισαγγελεα ,εκτός από κοράκι,είναι και νομικός σύμβουλος του αααααλλου δουλευταρα,του υπουργού μεταφορών!
  Ποιος,απ τους δύο θα παραιτηθεί,ο υπουργός η ο συμβουλος;
  Μη σε ακούσω,άλλη φορά, για ανεξάρτητη δικαιοσύνη,να μιλάς, γιατι ,δεν ξέρω, κι εγώ τι θα γίνει!
  Αρχιψευταρε!

 3. Στέλιος Κ,καθηγητης,βολιωτης.

  - Edit

  Απαντήστε

  Αντί,να ζητήσεις,δημόσια συγνώμη,για τις ψευτιες του ’19 ,που τις επανέλαβες και χθες;για ,ΟΥΤΕ, μια θέση εργασίας, στα 4 χρόνια,για την ερήμωση της Δυτικής Μακεδονίας,για τη μεταφορά ασθενών σε νοσοκομεία της Πελοποννήσου,για τον θανατο του πρωτογενούς τομέα ,σε Δυτική Μακεδονία και στην επικράτεια, μια συγνώμη,για την καθημερινή ακρίβεια, μια συγνώμη που βοηθάς ΤΟΝ Ναζιστη ζελενσκαααα , που σκοτώνει Έλληνες της Μαριουπολης και δεν αναγνωρίζει, την εκεί,ελληνική μειονοτητα( Βλέπε, τι υποφέρουν οι άνθρωποι απ το 2014),μια συγνώμη που κυβερνάς ακόμη,δέχτηκες πολιτικό ανθρωπακι,ν απαντήσεις στην ερωτηση” πόσο καψουρης εισαι;”
  Γελοιοδεστατε,ποιος πρωθυπουργος,θ απαντούσε σ αυτή την ερωτηση;δεν το καταλαβες; οι δημοσιογράφοι, κατάλαβαν, πόσο σοβαρόοοος και αξιοπρεπήηηηης είσαι και σε ξεφτέλισαν!
  Εγινες βούκινο σ όλη τη χωρα!
  Δεν πιστεύω,φεύγοντας από Κοζάνη,να πας κατά Τουρκία μερια;
  Φτάνει η συμφορά τους!
  Καλύτερα, να έλθει ο ερντογάν,στον Αρινταγά(ν).
  Το ,πόσο γουρλής ήσουν ,το ζήσαμε, 4 χρονια,δεν άφησες, τίποτα ορθιο,
  τρισεγγέλαδε!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.