Μέλη και φίλοι του Τμήματος HJ015- ‘’IOANNIS TRANTAS’’ AHEPA Κοζάνης ανταποκρίθηκαν με θέρμη στην εκδήλωση – κοπή πίτας σε γνωστό εστιατόριο της πόλης



 

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην προσπάθεια που γίνεται με πρωτοβουλία του τοπικού τμήματος της AHEPA και τη συνεργασία φορέων της πόλης μας για τη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λάζαρος Μαλούτας, ο βουλευτής της Π.Ε. Κοζάνης και μέλος της AHEPA κ. Γ.Αμανατίδης, ο π. βουλευτής της Π.Ε. Κοζάνης κ. Π. Κουκουλόπουλος, η κοσμήτορας του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Ν. Καταραχιά, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών «Γέφυρα Ζωής» κ. Δ. Σιδερίδης, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Κοζάνης κ. Κ. Καρυπίδου και ο κ. Γ. Κάτανας πρόεδρος του Περιφερειακού Σωματείου Συνταξιούχων ΔΕΗ ΑΕ Δυτικής Μακεδονίας. Από το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της AHEPA HELLAS παρευρέθηκαν οι κ.κ. Κ. Βαρσάμης – Κυβερνήτης της Περιφέρειας 25 της AHEPA – Χ. Μπακούρος , Α. Τσουνάκης και Α. Βλαχογιάννης.

Ο Γραμματέας του Τμήματος κ. Βασίλης Καψάλης ανοίγοντας την εκδήλωση καλώς όρισε τους παραβρισκόμενους και τους ευχαρίστησε θερμά για την άμεση ανταπόκριση τους στην επείγουσα έκκληση της AHEPA, για την ενίσχυση των σεισμοπαθών, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια συντονισμένη κοινή δράση σε ευρωπαϊκό επίπεδο υπό τις οδηγίες του Ύπατου Προέδρου της AHEPA J. Kokotas και με την οικονομική συνδρομή μελών της Οργάνωσης από όλο τον κόσμο.

Στην συνέχεια, ο Πρόεδρος του Τμήματος κ. Ευάγγελος Καζάκος αναφέρθηκε εν συντομία στην ιστορία αλλά και τη σύγχρονη αποστολή της AHEPA υπογραμμίζοντας παράλληλα το σημαντικό ρόλο της στην προώθηση των θεμάτων του Ελληνισμού με τη δημιουργία και στήριξη ομάδας πίεσης – Hellenic Caucus – στην Αμερικανική Γερουσία, τη στήριξη δεκάδων προγραμμάτων εκπαίδευσης αλλά και στο τεράστιο φιλανθρωπικό έργο της AHEPA (νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, Ευαγγελισμός, ενίσχυση πυρόπληκτων κα) τονίζοντας όμως ότι η αλληλεγγύη δεν έχει θρησκεία ή εθνικότητα, όπως αποδεικνύει και η νέα αυτή πρωτοβουλία για την ενίσχυση των πληγέντων συνανθρώπων μας.

Στους σύντομους χαιρετισμούς που απεύθυναν ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λ. Μαλούτας, ο κ. Γ. Αμανατίδης, ο κ. Π. Κουκουλόπουλος, η κ. Ν. Καταρχιά , και ο κ. Γ. Κάτανας τόνισαν τη σημασία της Οργάνωσης και τις προοπτικές συνεργασιών του Δήμου,του Πανεπιστημίου  και άλλων φορέων της πόλης με την AHEPA, αναφέροντας μάλιστα ότι κάποια σχέδια κοινών δράσεων πρόκειται να ανακοινωθούν σύντομα. Τις ομιλίες έκλεισε ο Κυβερνήτης της AHEPA Hellas κ. Κ. Βαρσάμης .

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράστηκαν στο Δήμο Κοζάνης και στις επιχειρήσεις: Προϊόντα Γης Βοΐου,, Μάρκος Μπαγκατζούνης και Υιοί ΑΕΒΕ, BIOSIMA Προϊόντα Βιολογικής Γεωργίας – Αρωματικά Φυτά, οι οποίες προσέφεραν τα προϊόντα τους προς τους ξένους επισκέπτες μας δίνοντας έτσι τη δυνατότητα προβολής και προώθησης των προϊόντων της περιοχής μας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.