Εγκαίνια Πανεπιστημίου ΖΕΠ: Πρωθυπουργός-“Η Δυτική Μακεδονία αποκτά το Πανεπιστήμιο που της αξίζει”



 

Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR:

Στο καινούργιο κτήριο του πανεπιστημίου δυτικής Μακεδονίας στην περιοχή ΖΕΠ στην πόλη της Κοζάνης, παρουσία του πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του κτιρίου, το μεσημέρι της Δευτέρας 13 Φεβρουαρίου.

Ο Πρωθυπουργός ενθουσιασμένος από τον χώρο του πανεπιστημίου μεταξύ άλλων, τόνισε «η Δυτική Μακεδονία αποκτά το Πανεπιστήμιο που της αξίζει. Για αυτό το λόγο θα επενδύσουμε στο Πανεπιστήμιο με νέες τεχνολογίες σε υδρογόνο,μπαταρίες,data center».

Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Θόδωρος Θεοδουλίδης  «στα σχέδια μας είναι να γίνουμε ένα πράσινο πανεπιστήμιο. Στόχος μας να να γίνουμε πόλος προσέλκυσης νέων επιστημόνων».

Στον σύντομο χαιρετισμό της στα εγκαίνια του νέου υπερσύγχρονου campus του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα του πανεπιστημίου, «Έργο κόσμημα και πρότυπο για την περιοχή» χαρακτήρισε την πανεπιστημιούπολη η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η κ. υπουργός στάθηκε στην εξέλιξη και ανάπτυξη του πανεπιστημίου«πλέον βλέπουμε την ουσιαστική αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος. Αυτό εδώ το πανεπιστήμιο είναι κατασκευή σε μια εξαιρετική συνεργασία με το υπουργείο ανάπτυξης. Ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο ΣΔΙΤ για φοιτητικές εστίες, με 750 νέες κλίνες, ένα έργο ύψους σχεδόν 70 εκατ € που θα έρθει να προσδώσει μία νέα διάσταση στη φοιτητική ζωή και φοιτητική μέριμνα. Μιλάμε για ένα πανεπιστήμιο που είναι σε πλήρη ανάπτυξη».

Ένα ακόμη σημείο από την ομιλία της, είναι η ενίσχυση της εκπαίδευσης  «τρία νέα αγγλόφωνα προπτυχιακά προγράμματα, τα οποία είναι υπο διαμόρφωση, ο κύριος πρύτανης έχει πρωτοπορήσει μαζί με όλη την διοίκηση του πανεπιστημίου και όλο το ακαδημαϊκό προσωπικό για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας και κατέστη το πανεπιστήμιο  στο επίκεντρο για περαιτέρω ανάπτυξη».

Έκλεισε τον σύντομο χαιρετισμό της, με την στήριξη της κυβέρνησης στους φοιτητές μέσω του φοιτητικού επιδόματος «κύριε πρωθυπουργέ πριν από λίγο καιρό εξαγγείλατε την αύξηση του φοιτητικού επιδόματος από τα 1000€ στα 1500€, για όλους και στα 2000€σε περίπτωση συγκατοίκησης. Σήμερα το πρωί αναζήτησα τα τελευταία νούμερα στο πανεπιστήμιο αυτό , `πέρυσι, πληρώθηκαν 2,1εκατ€ για φοιτητικό επίδομα. Φέτος 4,2 εκατ.€ Να πως μία εξαγγελία γίνεται πράξη και στηρίζει πάνω από όλα την φοιτητική μας κοινότητα. Τους ευχαριστώ θερμά για αυτήν την εξαιρετική συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια».

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν υπουργοί βουλευτές, η περιφερειακή αρχή και Αυτοδιοίκηση, εκκλησία, η πρυτανική αρχή και η ακαδημαϊκή κοινότητα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.