Σεισμός στην Τουρκία: Εντατικές έρευνες της ΕΜΑΚ για τη διάσωση ζευγαριού Ελλήνων



 

Μέλη της ελληνικής ΕΜΑΚ πραγματοποίησαν έρευνα στο σημείο με διασωστικό σκύλο και σήμερα αναμένεται να υποβάλλουν αίτημα για εις βάθος έρευνα. Έκκληση για να συνεχιστούν οι έρευνες απηύθυνε και ο ανιψιός του ζευγαριού.

Την κινητοποίηση και του κλιμακίου της ΕΜΑΚ της ελληνικής αποστολής που επιχειρεί στην σεισμόπληκτη περιοχή της Τουρκίας, προκάλεσε η πληροφορία ότι υπάρχει εγκλωβισμένο ζευγάρι περίπου 65 χρόνων με ελληνική και συγκεκριμένα διπλή υπηκοότητα, σε κτίριο που έχει καταρρεύσει.

Η πληροφορία προέρχεται από τον γαμπρό του ζευγαριού, χωρίς βεβαίως να είναι σε θέση καμία επίσημη Αρχή να το επιβεβαιώσει.
Ωστόσο, με δεδομένο ότι υπήρξε αυτή η πληροφορία, κατά παρέκκλιση, μία μικρή ομάδα της ΕΜΑΚ με σκύλο-ανιχνευτή, έφυγαν το βράδυ από τον τομέα ευθύνης που τους είχε οριστεί από το αρμόδιο συντονιστικό όργανο που έχει στηθεί στην περιοχή και μετέβησαν στο κτίριο αυτό που βρίσκεται σε άλλο τομέα.

Εκεί διαπίστωσαν πως το κτίριο αυτό είχε ήδη ελεγχθεί από άλλη διασωστική ομάδα, υπήρχαν οι σχετικές σηματοδοτήσεις και τα υποστυλώματα που τοποθετούν οι διασωστικές ομάδες ανάμεσα στα ερείπια.

Σε έναν πρώτο έλεγχο που έκαναν οι Έλληνες πυροσβέστες, εντόπισαν τις σορούς κάποιων εγκλωβισμένων ανθρώπων που είχαν χάσει την ζωή τους, όμως κανείς δεν ταίριαζε με την περιγραφή που είχε δώσει ο γαμπρός του ζευγαριού, όπως επίσης δεν διαπίστωσαν την ύπαρξη του συγκεκριμένου ζευγαριού στα ερείπια του κτιρίου.

Σήμερα ωστόσο για να δοθεί ένα οριστικό τέλος στο συγκεκριμένο θρίλερ, η ελληνική αποστολή αιτήθηκε στο αρμόδιο συντονιστικό όργανο να πάρει άδεια για να επιχειρήσει ενδελεχώς και σε βάθος στο συγκεκριμένο κτίριο και αναμένεται να επιχειρήσει εκ νέου μία πιο ενισχυμένη ομάδα με δύο σκύλους-ανιχνευτές.

Έκκληση από τον ανιψιό του ζεύγους
Ο ανιψιός του αγνοούμενου ζευγαριού, Μπασέλ Μενουνέ, μιλώντας σήμερα, Παρασκευή (10/2), στην ΕΡΤ, απηύθυνε έκκληση να συνεχιστούν οι έρευνες στην πολυκατοικία, όπου διέμεναν οι συγγενείς του, ενώ ανέφερε ότι από τα συντρίμμια του συγκεκριμένου κτιρίου ανασύρθηκε ένας άνδρας ζωντανός, χτες, Πέμπτη (9/2).

“Την πρώτη μέρα που έγινε ο σεισμός, ο γαμπρός τους πήρε την ελληνική πρεσβεία και έδωσε πληροφορίες πως έχουμε Έλληνες που είναι εγκλωβισμένοι κάτω από τα ερείπια στην Αντιόχεια. Και μετά περιμέναμε να πάρουμε κάποια απάντηση, να πάρουμε ενημερώσεις. Από τότε έχουν έρθει κάποιες ομάδες. Οι τοπικές ομάδες έψαχναν.

Έβγαλαν την πρώτη μέρα τρεις, τέσσερις γείτονες ζωντανούς. Χθες έβγαλαν και άλλον ένα γείτονα. Ήταν και αυτός ζωντανός. Και τώρα περιμένουμε την βοήθεια να δούμε τι θα γίνει με τον θείο μου” δήλωσε ο κ. Μενουνέ.

“Είχα επαφή μαζί τους πριν 20 μέρες, ενώ μετά τον σεισμό δεν κατάφερε η κόρη τους να επικοινωνήσει μαζί τους. Και εγώ προσπάθησα να τους πάρω την ίδια μέρα, μετά το σεισμό, αλλά δεν απάντησε ο θείος μου. Δηλαδή δεν έπιασε το κινητό και κανείς δεν μπορούσε να τους μιλήσει από τότε”, πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως το ζευγάρι ζούσε στην Αντιόχεια τα τελευταία 10 χρόνια.
news247

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.