Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος: Η ανθεκτικότητα της βιομηχανίας χρειάζεται συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και νέα μέτρα

 

Σήμερα Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) και κοπή πίτας, με τη συμμετοχή του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα.

Κατά την εισήγησή της, η Πρόεδρος του ΣΒΕ κα Λουκία Σαράντη επεσήμανε ότι η βιομηχανία της χώρας ακόμη προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από το υψηλό κόστος ενέργειας, γι’ αυτό κρίνεται απαραίτητο και επείγον όχι μόνο η κυβέρνηση να συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση που έως σήμερα έχει αποδώσει καρπούς, αλλά και να λάβει κι άλλα μέτρα που θα συμβάλλουν στη διαφύλαξη της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, τα οποία αναφέρονται αναλυτικά στην πρόσφατη παρέμβαση του Συνδέσμου προς τον Πρωθυπουργό. Η Πρόεδρος του ΣΒΕ μετέφερε στον κ. Υπουργό την έντονη ανησυχία των επιχειρήσεων για τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητάς τους και για το λόγο αυτό πρότεινε να υπάρξει άμεσα μείωση των εργοδοτικών εισφορών, καθώς και φορολογικές ελαφρύνσεις, ενώ υπογράμμισε ότι η ανθεκτικότητα της βιομηχανίας θα εξαρτηθεί από τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων της Κυβέρνησης.

Κατά την τοποθέτησή του ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, υπογράμμισε ότι και το 2023 θα είναι έτος μεγάλων προκλήσεων για την οικονομία εξαιτίας της αστάθειας που επικρατεί στο διεθνές περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό η Κυβέρνηση, έχει θέσει 10 κεντρικές προτεραιότητες με στόχο την περαιτέρω ισχυροποίηση της ελληνικής οικονομίας και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων. Επίσης, υπογράμμισε ότι το 2023 θα είναι έτος ανάπτυξης για τη χώρα, αφού σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα ο ρυθμός ανάπτυξης εφέτος θα είναι τριπλάσιος σε σχέση με το μέσο όρο της ευρωζώνης, ενώ παράλληλα η νέα χρονιά αποτελεί για την κυβέρνηση έτος ορόσημο για την επιστροφή στην επενδυτική βαθμίδα.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος: Η ανθεκτικότητα της βιομηχανίας χρειάζεται συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και νέα μέτρα

 1. Στέλιος Κ,καθηγητης,βολιωτης.,

  - Edit

  Απαντήστε

  ..το 2023 θα είναι έτος ανάπτυξης…..
  Βρε γκαιμπελισκε;γιατί το 2023 θα είναι έτος αναπτυξης;
  Γιατί έχουμε εκλογες;
  Είμαστε το τελευταίο κράτος της Ε,Ε με μικρότερους μισθούς και με30% επιβάρυνση των νοικοκυριών,όσον αφορά την αγοραστικη αξία των προιοντων!
  Είπε ο υπουργός επικρατειας με όλο Σκερτσο και καμαρι” τα ελληνικά νοικοκυριά, επιβαρυνονται ,κατα 25% έως 30%,κυνικε και λαομισητε ,λίγη είναι η παραπάνω επιβαρυνση;
  Δεν πιστεύω, μοχθηρε και αγελαστε και με παγωμένο βλέμμα ανθρωπακο,να πηγαίνεις στο Σούπερ της γειτονιάς και να ψωνίζεις κι εσύ με το καλάθι που λανσάρισε στην αγορά ,ο εθνικός μασκαρας,καλάθι της φτώχειας και της κοροιδιας;
  Τυρί,25% αύξηση,γάλα, 18% αύξηση,κρέας ,19% αύξηση,κασέρι,17% αύξηση και πάει λεγοντας!
  Κι εσείς βιομηχανοι;να μη σας πω ,καμία κουβέντα βαριά,πρωινιατικα,βούλωσε το!
  Αν ήσασταν, εκτός από βιομήχανοι και άνθρωποι,δε θα πληρώνατε τους εργαζόμενους με μισθούς πεινας και τους μικρότερους της Ε.Ε!
  Δεν πιστεύω κι εσείς να πηγαίνετε στο Σούπερ με το καλάθι του εθνικού γελωτοποιου;
  Το μόνον που σας ενδιαφέρει είναι τα υπέρ κέρδη σας και όχι τα κέρδη σας!
  Σας πήρε ο πόνος για τον κοσμακη!
  Εκμεταλλευτες των εργαζομένων είστε!
  Υπάρχουν και εξαιρέσεις!
  Εγώ ,μια εξαίρεση γνωρίζω ,του βιομηχάνου Καρέλια,ο οποίος, εκτός από βιομηχανος, ειναι πρωτίστως ΑΝΘΡΩΠΟΣ και αυξάνει τον μισθό των εργαζομενων!
  Να μην τα ισοπεδώνουμε όλα,
  Σταικουρα…Δημοσθενη!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.