Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της και στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών στις 1 και 2 Φεβρουαρίου 2023



 

Επί ενάμιση μήνα οι καλλιτέχνες αγωνίζονται για την ανάκληση του ΠΔ85/2022, που διαγράφει τις σπουδές τους, υποβαθμίζει την καλλιτεχνική τους υπόσταση και προσβάλλει την επαγγελματική τους αξιοπρέπεια.
Οι κινητοποιήσεις τους βρήκαν μεγάλη συμπαράσταση από την κοινωνία, ανάγκασαν δε τον ίδιο τον πρωθυπουργό να κάνει δηλώσεις για επίλυση του προβλήματος στο μέλλον{?} χωρίς συγκεκριμένες νομοθετικές ρυθμίσεις και χωρίς την άμεση ανάκληση του ΠΔ85/2022!
Πρόκειται για άλλη μία κοροϊδία, στην  προσπάθεια του να αμβλύνει τις εντυπώσεις και να πείσει την κοινωνία, που συμπαραστέκεται, ότι ικανοποιεί τα αιτήματα των καλλιτεχνών!
Απολύτως ψευδές. Συγκεκριμένα
-Παραπέμπει το θέμα σε επιτροπές, το πόρισμα των οποίων θα αντιμετωπίζει τις συνέπειες του ΠΔ85/2022, χωρίς όμως να κάνει το αυτονόητο, να αποσύρει  το ίδιο το ΠΔ85/2022!
-Δεσμεύεται για επίλυση του προβλήματος όταν και εφόσον επανεκλεγεί!!!
Στα ίδια πλαίσια όμως κινήθηκε και η αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία με ανακοίνωση της  χαιρέτησε τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού και μίλησε για ικανοποίηση των αιτημάτων!
Οι καλλιτέχνες όμως δεν πείθονται, ούτε επηρεάζονται  από τις υποσχέσεις του πρωθυπουργού και από τις δηλώσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, οι οποίες με την μαζικότητα και μαχητικότητα τους δίνουν ελπίδα σε όλους τους εργαζόμενους.
Η Λαϊκή Ενότητα- Ανυπότακτη Αριστερά  στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών, που πραγματοποιούνται την Τετάρτη και Πέμπτη 1 και 2 Φεβρουαρίου και την συγκέντρωση διαμαρτυρίας  την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα.
Απαιτεί την υλοποίηση των αιτημάτων τους.
–Άμεση  ανάκληση του ΠΔ85/2022
-Συγκρότηση Συστήματος Δημοσίων και Δωρεάν Καλλιτεχνικών Σπουδών στα Πανεπιστήμια, που να καλύπτουν όλα τα καλλιτεχνικά αντικείμενα.
– Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις μισθών και κατοχύρωση εργασιακών δικαιωμάτων.
-Μέτρα για την αναβάθμιση των καλλιτεχνικών σπουδών και της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης από τα πρώτα σχολικά χρόνια μέχρι το Πανεπιστήμιο.
Συμπαραστεκόμαστε – Στηρίζουμε. Ο αγώνας των καλλιτεχνών έχει την συμπαράσταση της κοινωνίας και θα φέρει τη νίκη!

Το Γραφείο Τύπου 31.1.2023

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.