Θέματα που απασχολούν τους εφήβους συζητήσαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του 2ου ΓΕΛ Κοζάνης με το κέντρου Πρόληψης «Ορίζοντες»



 

Επιμορφωτική συνάντηση για θέματα που απασχολούν τους εφήβους είχαν οι εκπαιδευτικοί του 2ου ΓΕΛ Κοζάνης με τον επιστημονικό υπεύθυνο του κέντρου Πρόληψης «Ορίζοντες», κ. Νίκο Τσακμάκη, (κοινωνικό λειτουργό – ψυχοθεραπευτή), την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου στο χώρο του σχολείου στο πλαίσιο της ενδοσχολικής επιμόρφωσης και ενδυνάμωσης των εκπαιδευτικών, αλλά και της συνεργασίας της σχολικής κοινότητας με φορείς.

Ο κ. Τσακμάκης, αφού ανέπτυξε τα χαρακτηριστικά και τη συμπεριφορά των εφήβων στην μετα-κορονοϊό εποχή, επισήμανε τις ιδιαιτερότητες που εμφανίζουν τα παιδιά στην ηλικία αυτή και τις ανάγκες που έχουν. Ακολούθως συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς αναζητώντας τους ενδεδειγμένους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων που ανακύπτουν στο  σχολικό περιβάλλον και τους κατάλληλους χειρισμούς αυτών από τους εκπαιδευτικούς.

Η συνάντηση κρίνεται ιδιαίτερα επιτυχής, καθώς θα συμβάλλει καθοριστικά στην περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας και στην ομαλή λειτουργία του σχολείου, προκειμένου αυτό να επιτελέσει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον παιδαγωγικό και κοινωνικό του ρόλο.

Σχολική εφημερίδα 2ου ΓΕΛ Κοζάνης

https://schoolpress.sch.gr/full2press/

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.