Αλέξης Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχωρεί από όλες τις ψηφοφορίες στη Βουλή- «Ηθικά και πολιτικά έκπτωτη η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη»

 

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα να γνωστοποιεί από το Ζάππειο πως η αξιωματική αντιπολίτευση αποχωρεί από κάθε ψηφοφορία στη Βουλή, εκτός από εκείνη που αφορά στην τροπολογία για το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη «έκπτωτη» και αιτήθηκε την άμεση διάλυση της Βουλής και την προσφυγή σε εκλογές μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες. «Ποτέ άλλοτε μια κυβερνητική πλειοψηφία δεν ήταν τόσο εκτεταμένα συνδεδεμένη με τόσο σοβαρές περιπτώσεις διαφθοράς», σημείωσε και πρόσθεσε: «Ο κύριος Μητσοτάκης κατάφερε να μετατρέψει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία σε όργανο της εκτροπής. Εξουδετέρωσε τη Βουλή και εκμηδένισε τον αναντικατάστατο ρόλο της στον έλεγχο της εκτελεστικής εξουσίας και την προστασία των θεσμών και της δημοκρατίας. Δε θα νομιμοποιήσουμε αυτή τη πρωτοφανή εκτροπή, ακόμη και αν 156 βουλευτές της ΝΔ αποφάσισαν να τη νομιμοποιήσουν».

Για την πολιτική απόφαση της απόσυρσης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή ο κ. Τσίπρας σημείωσε χαρακτηριστικά: «Δηλώνουμε ότι όσο ο κος Μητσοτάκης θα αρνείται να πράξει το αυτονόητο, να προσφύγει στη κρίση του ελληνικού λαού για όσα εναντίον της δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου διέπραξε, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δε θα νομιμοποιεί το νομοθετικό έργο μιας κυβέρνησης της εκτροπής. Από εδώ και στο εξής, με εξαίρεση τη συμμετοχή μας στην αντιμετώπιση της προσπάθειας να επανέλθει στο προσκήνιο, η εγκληματική συμμορία των νεοναζί, θα απέχουμε από κάθε ψηφοφορία στη Βουλή».

Παράλληλα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε: «Από σήμερα ξεκινάμε την πορεία μας προς τον ελληνικό λαό γιατί μόνο αυτός μπορεί και έφτασε η ώρα να υπερασπιστεί τη δημοκρατία και την κοινωνική Δικαιοσύνη».

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα
«Τα αδιάψευστα πλέον στοιχεία για τις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ με ευθύνη του πρωθυπουργού της στρατιωτικής ηγεσίας, υπουργών, αρχηγού κόμματος, ευρωβουλευτών και δημοσιογράφων, καθώς και η εξέλιξη της συζήτησης στη Βουλή δημιουργούν νέα δεδομένα που κανείς πια δε δικαιούται να αγνοεί.

Η συζήτηση και η κατάληξη της πρότασης δυσπιστίας που καταθέσαμε, πέραν της ενοχής του πρωθυπουργού αποκάλυψε ότι η διάβρωση των θεσμών της δημοκρατίας, αλλά και η παράλληλη και επικίνδυνη διάβρωση της κοινωνικής συνοχής, έχουν δυστυχώς προχωρήσει πολύ βαθιά.

Η κακοποίηση του κράτους δικαίου έρχεται να επιβάλει και να καλύψει την τεράστια αναδιανομή υπέρ των λίγων και σε βάρος των πολλών.
Η αισχροκέρδεια, που κοστίζει δραματικά στα νοικοκυριά, νομιμοποιείται και προστατεύεται με τον πιο απροσχημάτιστο και προκλητικό τρόπο.

Τα τελευταία χρόνια στον τόπο μας, οι ισχυροί γίνονται ισχυρότεροι, τα ουρανοκατέβατα κέρδη γίνονται κανονικότητα, ενώ η κοινωνική πλειοψηφία, η μεσαία τάξη, οι εργαζόμενοι, ωθούνται στο περιθώριο της ανασφάλειας, της φτώχειας και της αγωνίας για το αύριο.

Και η διαφθορά χαρακτηρίζει κάθε κυβερνητική πράξη, όπως δείχνουν τα συνεχή σκάνδαλα διασπάθισης του δημόσιου χρήματος, το όργιο των απευθείας αναθέσεων, και οι τελευταίες αποκαλύψεις για διαπλοκή τομέων του κράτους ακόμα και με το οργανωμένο έγκλημα.

Ποτέ άλλοτε μια κυβερνητική πλειοψηφία δεν ήταν τόσο εκτεταμένα συνδεδεμένη με τόσο σοβαρές περιπτώσεις διαφθοράς.

Ονόματα όπως Πάτσης, Στάσης, Χειμάρας, Μαραβέγιας, Νικολάου, Πέτσας, είναι σήμερα συνώνυμα με μεγάλα κυβερνητικά σκάνδαλα.

Κατά την εκτίμησή μας το δίκτυο των υποκλοπών που στήθηκε επιμελώς μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την ευθύνη του ίδιου του Πρωθυπουργού, δεν ήταν μια αστοχία, ένα λάθος, μια τυχαία εξέλιξη.
Ήταν ένα συνειδητό και πολύπλοκο σχέδιο που ήρθε να συμπληρώσει και να καλύψει τα δίκτυα της κλοπής και της διαφθοράς.

Αυτός ο ζόφος των δικτύων της διαφθοράς και της ασέλγειας στο Κράτος Δικαίου είναι αυτό ακριβώς που ονομάσαμε από τη πρώτη στιγμή καθεστώς Μητσοτάκη.

Ο κύριος Μητσοτάκης, αποδεδειγμένα πια και με τη βούλα της αρμόδιας κατά το Σύνταγμα ανεξάρτητης αρχής, είναι καταχραστής της δημοκρατικής εξουσίας που του παραχώρησε ο ελληνικός λαός.

Καταχραστής μάλιστα αμετανόητος όπως απέδειξε η στάση του από την πρώτη μέρα που άρχισε να αποκαλύπτεται η δράση του παρακράτους.

Διότι οι αποδείξεις που η αρμόδια αρχή περισυνέλλεξε από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους είναι προφανώς μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Καθώς οι νομότυπες επισυνδέσεις αφορούσαν μονάχα σε περιπτώσεις στόχων που δεν ενεργοποιούσαν το κακόβουλο λογισμικό. Και οι στόχοι ήταν δεκάδες.

Η ιδιωτική ζωή του πολίτη έγινε βορά ενός εγκληματικού δικτύου υπό την εποπτεία του ίδιου του Πρωθυπουργού, με προφανή στόχο τον εκβιασμό, την διανομή των ιματίων του κράτους, τη χειραγώγηση των πολιτικών εξελίξεων, τη φαλκίδευση της λαϊκής βούλησης.

Η εθνική ασφάλεια, που συνεχώς επικαλείται ο κύριος Μητσοτάκης για να δικαιολογήσει τις τεράστιες εξοπλιστικές δαπάνες, έγινε δυστυχώς και αυτή θύμα παιγνίων εξουσίας και χρήματος με μεθόδους μαφίας. Και ακολούθησε μια πρωτοφανής επιχείρηση συγκάληψης με κάθε μέσο.

Με ψέματα, με εκβιασμούς, με τρομοκράτηση, με χειραγώγηση της δικαιοσύνης, με επίκληση του απορρήτου, με δολοφονίες χαρακτήρα. Τελευταίο σκαλοπάτι σ’ αυτή τη σκάλα του Κακού η περασμένη Παρασκευή.

Ο κύριος Μητσοτάκης κατάφερε να μετατρέψει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία σε όργανο της εκτροπής.

Εξουδετέρωσε τη Βουλή και εκμηδένισε τον αναντικατάστατο ρόλο της στον έλεγχο της εκτελεστικής εξουσίας και την προστασία των θεσμών και της δημοκρατίας.

Το θέαμα όμως, μιας πλειοψηφίας, που ομόφωνα εγκρίνει την κατάχρηση εξουσίας από τον αρχηγό της, είναι σήμα κινδύνου για κάθε δημοκρατικό πολίτη.
Το θέαμα «στόχων» της ΕΥΠ, που στηρίζουν στην ουσία την παρακολούθησή τους, παραμένουν στις θέσεις τους, συντάσσονται με τους αυτουργούς των υποκλοπών, παράγει πολιτική παρακμή.

Μια τέτοια κατάσταση σήψης και πολιτικής παρακμής, δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει ανεκτή από κανένα δημοκρατικό άνθρωπο.

Δηλώνουμε λοιπόν σήμερα ως αξιωματική αντιπολίτευση και ως ο μεγάλος κορμός της δημοκρατικής παράταξης στον τόπο μας, ότι δε θα νομιμοποιήσουμε αυτή τη πρωτοφανή εκτροπή, ακόμη και αν 156 βουλευτές της ΝΔ αποφάσισαν να τη νομιμοποιήσουν.

Μετά τις αποκαλύψεις των αποδείξεων της εκτροπής.
Μετά την άρνηση του πρωθυπουργού να δώσει έστω μια απάντηση.
Αυτή η κυβέρνηση για εμάς και για κάθε δημοκρατικό πολίτη, ηθικά και πολιτικά έκπτωτη.
Δε μπορεί να παραμείνει ούτε στιγμή παραπάνω.
Ζητάμε, συνεπώς, την άμεση διάλυση της Βουλής και την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, εντός τριών εβδομάδων, όπως το Σύνταγμα ορίζει.

Ζητάμε ο ελληνικός λαός να είναι αυτός που θα απαντήσει άμεσα, και όχι οι εκβιαζόμενοι βουλευτές της ΝΔ, στο κρίσιμο, στο υπαρξιακό ερώτημα που ετέθη προχθές στο κοινοβούλιο :

Με τη δημοκρατία ή την εκτροπή. Και μεταφέρουμε την πρόταση δυσπιστίας στο λαό. Τον ανώτατο κριτή. Γιατί στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Και δηλώνουμε ότι όσο ο κος Μητσοτάκης θα αρνείται να πράξει το αυτονόητο, να προσφύγει στη κρίση του ελληνικού λαού για όσα εναντίον της δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου διέπραξε, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δε θα νομιμοποιεί το νομοθετικό έργο μιας κυβέρνησης της εκτροπής.

Από εδώ και στο εξής, με εξαίρεση τη συμμετοχή μας στην αντιμετώπιση της προσπάθειας να επανέλθει στο προσκήνιο, η εγκληματική συμμορία των νεοναζί, θα απέχουμε από κάθε ψηφοφορία στη Βουλή.

Και απο σήμερα ξεκινάμε τη πορεία μας προς τον ελληνικό λαό γιατί μόνο αυτός μπορεί και έφτασε η ώρα να υπερασπιστεί τη δημοκρατία και τη κοινωνική δικαιοσύνη.

Τέλος καλούμε όλα τα δημοκρατικά κόμματα, τους κοινωνικούς φορείς, την αυτοδιοίκηση, τα συνδικάτα, να παραμερίσουν τις όποιες διαφορές και να δημιουργήσουν ένα συμπαγές τείχος προστασίας της δημοκρατίας.

Καλούμε τους δημοκρατικούς πολίτες να πάρουν την υπόθεση της δημοκρατίας στα χέρια τους. Με την πεποίθηση ότι η δημοκρατία υπάρχει και ζει όσο η υπεράσπισή της είναι υπόθεση του κάθε πολίτη».

ETHNOS

4 σχόλια στο άρθρο “Αλέξης Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχωρεί από όλες τις ψηφοφορίες στη Βουλή- «Ηθικά και πολιτικά έκπτωτη η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη»

 1. «Ηθικά και πολιτικά έκπτωτη η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη». Η διαφθορά χαρακτηρίζει κάθε κυβερνητική πράξη
  Σύμφωνοι !!

  Η υποταγή του ΣΥΡΙΖΑ στη δικτατορία των δανειστών τον έχει οδηγήσει σε ιδεολογική παράλυση και ηθική έκπτωση. ΣΤΑΘΗΣ (ΕΝΙΚΟΣ)
  το περίφημο «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς» έχει περιέλθει στην κατηγορία των συντομότερων ανεκδότων.

  Ανένταχτος στο χώρο της Αριστεράς (Γ. Καραμπελιάς)

 2. Στέλιος Κ,καθηγητης,βολιωτης

  - Edit

  Απαντήστε

  Όταν, το 2019,η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ,ψηφίζε, τους ποινικούς κώδικες, ο μητσοτακης,ο μοχθηρος,που ζητούσε εκλογές απ τη μέρα που ανέλαβε ο Τσιπρας,πήρε τους βουλευτές του ,έφυγαν όλοι μαζί απ τη Βουλη,για να μην
  πάρουν μέρος στις ψηφοφορίες.
  Ό,τι κάνει η δεξιά εξαγνιζεται,αξαγιάζεται,,ο,τι κανουν τ αλλα κόμματα είναι ανηθικο!
  Δε μας παρατατε βρε επιτελικοι μπουρδολογοι,γέμισε η κοινωνία με διαφθορά
  και ανηθικότητα και θέλετε ο ΣΥΡΙΖΑ,να σας σιγονταρει!
  Μητσοτακη ,μέχρι τώρα,γνωρίζαμε για την ιταλικη μαφία,την κολομβιανη,τωρα έχουμε σε έξαρση την ελληνική μαφία,βλέπετε τις βρομοδουλειες που γίνονται,
  ανάμεσα σε ανωτατους αξιωματικούς και μπράβους, ανθρωπους της νυχτας!
  Να κάθετε,ο Τσιπρας,να βλέπει στη Βουλή τον ωτακουστη των παντων,τον χαφιέ της Ελλάδος και έναν Θεοδωρικακο,το πολυεργαλειο,έναν πολιτικό ανασφαλή και με πολιτική αστάθεια.
  Είσαι, Θεοδωρικακο ,ένα φθηνιαρικο πολυεργαλειο,πολυχρησιμοποιημενο,είσαι λίγο απόΚΚΕ,λίγο από ΣΥΡΙΖΑ,λίγο από ΠΑΣΟΚ και πολύ από Ν.Δ.
  Κι επειδή είσαι ασταθής και ανασφαλής δεν έχεις σταθερές ιδέες,με αποτέλεσμα, να διαλύσεις την Ελληνική Αστυνομια!
  Πήγες στη Νέα Δημοκρατια ,αναπαύτικες,την αραξες,σαν πολιτικό σαπιοκαραβο,αφού οργώσες,ολες τις θάλασσες των κομματων και κάθε μέρα,κάθε μέρα,έχουμε στην Ελλάδα, ένα έγκλημα και προετοιμάζεται ,αλλο ενα!
  Μέρες τωρα,βοά ολόκληρη η Ελλάδα,αξιωματικοί προστατεύουν ανθρωπους της νύχτας,άνθρωποι της νυχτας” πίνουν κρασιά με αξιωματικους”και οταν λέμε
  κρασιά, δεν εννοούμε κρασιά από σταφύλια,αλλά κρασιά από βρομοδουλειες ,επίορκων και ακατάλληλων και διεφθαρμένων που ντροπιαζουν,την πλειοψηφία των εντιμων και αξιοπρεπών αστυνομικων!
  Θεοδωρικακο,απέτυχες,γελοιοποιησες τους έντιμους κι εγινες ένα με τους ατιμους,τους ελαχιστους!
  Μητσοτακη,Θεοδωρικακο,αποτύχατε,φυγετε,πριν τις εκλογές,φύγετε, ως ηττημένοι και η ήττα αξιοπρέπεια δείχνει,φύγετε,γιατί μετά τις εκλογές, θα είστε μόνο διεφθαρμενοι!
  Όλες οι εφημερίδες οι σημερινές,σε Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη, μιλούν για την γκρικ μάφια,την ελληνική Μαφία!
  Αχ, Ελλάδα μας γλυκεια!
  Αυτοί που σε κυβερνανε,4 χρόνια τώρα,σε ξεφτιλιζουν και σου δίνουν το παράσημο…της πιο γελοίας χώρας του κοσμου!
  Που ακουστηκε;σε ποιο κράτος, υπουργός που προΐσταται της ελληνικής Αστυνομίας,να βγαίνει σήμερα στα βρόμικα κανάλια και με ένα ντελίριο
  απύθμενου ξεκατινιασματος και κουτσουμπουλιου ,να ονομάζει επίορκους και διεφθαρμένουςΑνωτατους,Ανωτατους Αξιωματικους!
  Θεοδωρικακο,ανασφαλές άτομο και ασταθές,μιας και είσαι δάσκαλος,
  καλύτερα, θα ήταν, να βρίσκεσαι σ ένα σχολειο!
  Αν ήσουν σε σχολείο,θα ήσουν Ο Κύριος Θεοδωρικακος,σήμερα είσαι σκέτο θεοδωρικακος!
  Θα ήσουν Ο Κύριος Δημήτριος,σήμερα είσαι Δημητράκης, ένας σκέτος τάκης.
  Αντε,τωρα ,μαζί με τον Ωτακουστη,των παντων,το Σ.Κ,να βγειτε στον Ωτιά,να
  μυξοκλαιτε μαζι,εκείνος με το predator στην πλατη κι εσύ με τα παράσημα,στο στήθος σου, του αποστρατευθεντος Ανώτατου Αξιωματικού,ο οποίος μίλησε για οικογενειακό σου θέμα!
  Βγάζετε τα μάτια της Ελλάδας,μεταξύ σας και μετά σας φταιει ο Ερντογαν!
  Ο ένας παρακολουθεί τον ΑΓΕΕΘΑ,εσύ τους Α.ΑΞ.Ε.Α( Ανωτατους Αξιωμ.Ελλην.Αστυνομιας) ,όχι βράδυ,αλλά πρωι- πρωί ,θα έλθει ο Ταγίπ ,πριν την πρώτη.. απ τις 5 προσευχές του…

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.