Γεώργιος Κασαπίδης: «Μια σημαντική μέρα καταγράφεται στο χρονογράφημα της ιστορίας για τη Δυτική Μακεδονία»

 

Έργα μέσω του προγράμματος ΔΑΜ 2021-2027 αλλά και τις διαθέσιμες χρηματοδοτικές δυνατότητες που υπάρχουν για τη Δίκαιη Μετάβαση και συγχρόνως σηματοδοτούν την αλλαγή στο νέο παραγωγικό μοντέλο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023, ο Αν. Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης στις εργασίες της 2ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος, παρουσία του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αστικής Επιτροπής της Ε.Ε. Κάρστεν Ράσμουσεν και υψηλόβαθμων στελεχών της Κομισιόν.

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαθανάσης τόνισε πως: «Σήμερα παίρνει σάρκα και οστά το Πρόγραμμα Δίκαιης Μετάβασης. Ήδη τρέχουν οι προσκλήσεις για τη δημιουργία θερμοκοιτίδων και εκκολαπτηρίων για την ανάπτυξη της καινοτομίας σε τομείς προτεραιότητας της στρατηγικής έρευνας και καινοτομίας της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης. Οι επόμενες σημαντικές δράσεις που θα ενεργοποιηθούν μέσα στο 1ο τρίμηνο του 2023 αφορούν στον Κόμβο Υδρογόνου (Η2) στο Τεχνολογικό Πάρκο αλλά και στην ενίσχυση μικρών, μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων μέσω του ειδικού Καθεστώτος ΔΑΜ στο πλαίσιο του νέου Αναπτυξιακού Νόμου. Η Δυτική Μακεδονία θα αλλάξει και οι νέοι θα επιστρέψουν στην περιοχή».

Από την πλευρά του ο κ. Ράσμουσεν σημείωσε: «Είμαστε περήφανοι που υλοποιείται εδώ το πρώτο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για την μετάβαση. Η Ελλάδα ήρθε με ξεκάθαρο όραμα για να βγει από τον λιγνίτη. Είναι μια εμβληματική περιοχή που θα πληγεί από την απολιγνιτοποιηση και χρειάζεται χρόνος για την μελλοντική περιφερειακή ανάπτυξη».

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης επισήμανε από την πλευρά του πως: «Καλούμαστε να διαχειριστούμε ιστορικές προκλήσεις. Μια σημαντική μέρα καταγράφεται στο χρονογράφημα της ιστορίας για τη Δυτική Μακεδονία. Μπαίνουμε σε μια ιστορική τροχιά ανοδικής προόδου για τα επόμενα χρόνια όπου η Δυτική Μακεδονία με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης του παραγωγικού της μοντέλου και με κίνητρα πρωτόγνωρα για την Περιφέρειά μας για την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων ατενίζει πλέον με σιγουριά και αισιοδοξία το μέλλον της».

3 σχόλια στο άρθρο “Γεώργιος Κασαπίδης: «Μια σημαντική μέρα καταγράφεται στο χρονογράφημα της ιστορίας για τη Δυτική Μακεδονία»

 1. Στέλιος Κ.καθηγητης.

  - Edit

  Απαντήστε

  Μια φωτογραφια;χίλιες λέξεις!
  Πάμε,
  Οταν ένας περιφερειαρχης,της πιο φτωχής περιοχής της Ελλάδος,βρίσκεται
  στο βήμα και εξαγγελει πρόγραμμα ανάπτυξης και μετασχηματισμου,του έρμου και ημιθανους τοπου του,τότε, οι ομοτραπεζοι ,είναι χαρούμενοι, είναι ευχάριστοι κι όχι σκυθρωποι και φοβισμένοι.
  Κοιτάξτε τους 4 ,παρακείμενουςτου ομιλούντος…..
  Οι τρεις ,απ τις πολλές αληηηηθειες που ακούνε, έχουν την παλάμη τους,στο στόμα,σαν ηπειρώτισσες μοιρολογιστρες..του 19ου αιωνα!
  Και ο, εν μεσω,των τριών,ο υφυπουργός της ανάπτυξης,εδώ γελάμε, χωρίς να
  έλθουν ακόμη…τα καρναβάλια,κοιτάζει, ο παπαθανασης,πέεερα,προς τη Βασιλεία της άκρατης και απύθμενη υποκρισιας,των καταχθονιων και όχι των Ουρανών.
  “Θέλει η ψευτιά,αλήθεια να γενεί ,αλλά δεν την αφήνει η Υποκρισια”
  Τα μόνα που έχουν αξία και είναι αληθινά,σ όλο αυτό το σκηνικό της επιτελικης
  Μπουρδολογιας είναι 1) ο προτζεκτορας,2)η ωραία τηλεόραση, που βλέπουμε
  τους αριθμούς…του κινο,3)η Ελληνική Σημαία και 4) ….τα πέντε γλιστρακια,επι της τραπεζης,μάλλον…πρέπει να έχουν αληθινά λουλούδια κι όχι ψεύτικα ,σαν τα 5 λουλούδια της αειθαλούς Υποκρισιας,τα της συνεδριασεως.
  Τι μας είπαν; για Θερμοκοιτίδες και εκκολαπτηρια αναπτυξης!
  Μάλλον,ξεκινήσατε, να εγκαινιασετε κανένα κοτετσι με εκκολαπτηρια και θερμοκοκιτιδες και όχι να εγκαινιασετε την Ανάπτυξη, στη στενάζουσα και ημιθανη,λόγω πολιτικών σας λαθών,περιφερεια!
  Σπάστε, τη Θερμοκοιτίδα και το εκκολαπτηριο ,που συντηρεί και ζεσταίνει και μεγαλώνει την ψευτιά και την επιτελική σας αοριστολογια και την αναλγησια σας,εναντι του λαου και η Ανάπτυξη ,θα έλθει με γοργούς ρυθμούς ,χωρίς να έχετε ανάγκη, από παπα θανασηδες με αγιαστουρες,μαραμενου βασιλικού,
  αποξηραμένου,βασιλικου,σαν τις μαραμενες και ξερές ιδεες,του νεκρου πολιτικού σας αφηγηματος

 2. Εκεί στην Κοζάνη ακόμα δεν καταλάβατε ότι τα πανεπιστήμια τα φτιάχνουμε στα κέντρα των πόλεων (βλ. Βοστώνη, Λονδίνο, Παρίσι, κλπ.), και όχι σε κάποιο χωριό στα πέριξ. Προς θεού, υπεραγαπώ τα χωριά μας, βεβαίως.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.