Κ. Στόκκος διευθυντής ΜΕΘ Κοζάνης στο GRTimes: ”Θα εισηγηθούμε να κλείσει η ΜΕΘ- Δεν μπορούμε να εργαστούμε κάτω από αυτές τις συνθήκες πλέον”



 

Χωρίς Μονάδα Εντατικής Θεραπείας κινδυνεύει να μείνει το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, καθώς σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου, δεν είναι εφικτό να λειτουργήσει με μόλις έναν εντατικολόγο.
Όπως γνωστοποιεί μιλώντας στο GRTimes o διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου, Κωνσταντίνος Στόκκος η ΜΕΘ του Μαμάτσειου λειτουργεί τα τελευταία δύο χρόνια με δύο εντατικολόγους και μία αναισθησιολόγο (σ.σ. μετακινούμενη ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες).
Μάλιστα ο ένας εκ των δύο εντατικολόγων αναμένει την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ, προκειμένου να διοριστεί επισήμως σε άλλο νοσοκομείο, χωρίς την κάλυψη, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, της θέσης του, με αποτέλεσμα να μην είναι πλέον εφικτή η λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

«Θα εισηγηθούμε το κλείσιμο της ΜΕΘ»
«Θα εισηγηθούμε να κλείσει η ΜΕΘ. Δεν μπορούμε να εργαστούμε κάτω από αυτές τις συνθήκες πλέον. Ήδη η κατάσταση είναι τραγική, να δουλεύουμε 15 μέρες συνεχόμενα, με «κουτσουρεμένα» ρεπό και άδειες (σ.σ. και αναρρωτικές). Με τον διορισμό του συναδέλφου σε άλλο νοσοκομείο δεν είναι εφικτή η λειτουργία της ΜΕΘ» αναφέρει ο κ. Στόκκος στο GRTimes.

«Το 50% των θέσεων στο νοσοκομείο είναι κενές»
Επιπλέον ο διευθυντής της ΜΕΘ κάνει ιδιαίτερη μνεία στη γενικότερη υποστελέχωση του νοσοκομείου, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν έχουμε καμία στήριξη, δεν έχουν δοθεί κίνητρα, ώστε να έρθουν γιατροί στην περιφέρεια. Μιλάμε για μία προκήρυξη και κάλυψη δύο θέσεων σε διάρκεια δύο χρόνων. Οι οργανικές θέσεις είναι κενές σε ένα ποσοστό πάνω από 50%. Και πρόκειται για ένα μεγάλο νοσοκομείο, στην πρωτεύουσα της δυτικής Μακεδονίας, το οποίο δέχεται μεγάλο φόρτο ασθενών και από όμορους νομούς».

Τέλος για πολλές ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό έκανε λόγο από την πλευρά του μέσω του GRTimes και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, Δημήτρης Κουκουβίκης.

GRTimes

2 σχόλια στο άρθρο “Κ. Στόκκος διευθυντής ΜΕΘ Κοζάνης στο GRTimes: ”Θα εισηγηθούμε να κλείσει η ΜΕΘ- Δεν μπορούμε να εργαστούμε κάτω από αυτές τις συνθήκες πλέον”

  1. Στέλιος Κ,καθηγητης,βολιωτης..

    - Edit

    Απαντήστε

    Και,οι 4 επιτελικοι βουλευτες της απύθμενης μπουρδολογιας,
    δε διάβασαν τα παραπάνω εναγωνια και με πόνο ψυχής, λόγια του Γιατρου;
    Δεν ντρέπεστε λιγο;
    Δεν κοκκινίζετε από ανθρώπινη ντροπη;
    Θα εισηγηθεί ο Γιατρός το κλείσιμο της ΜΕΘ και εσεις;
    Ντροπή σας,αναλγητοι και της περιφέρειας,ντροπη και σε σας ,για φωτογραφίες και μόνο βουλευτακια!
    Ο άλλος ο αρχιψευταρος ,προχθές πήρε απ το ΕΣΠΑ,395 εκατομμύρια, σήμερα, αλλά εκατομμύρια ο ιησουιτης ,ο Φαρισαίος για δήθεν, επιχειρηματικότητα,
    στην Καστοριά και Άργος Ορεστικο!
    Βρε ψευταραδες,βρε πολιτικά αθυρματα,τι τα κάνετε αυτά τα εκατομμυρια;
    Θα μείνει το νοσοκομείο της Κοζάνης,χωρίς ΜΕΘ κι εσείς, λόγω επιικειμενων
    εκλογων,μοιράζετε πακτωλους χρηματων;
    Που,στο καλό,πάνε αυτά τα λεφτα;
    Το μόνον που μάθατε,στα 4 χρόνια που είστε στην περιφέρεια και στη Βουλή,
    το μόνο που μάθατε, είναι να βγαινετε φωτογραφίες,λες και είστε διαγωνιζομενοι στα καλλιστεία και να κόβετε βασιλοπιτες…μέχρι την Κυριακή των Βαίων!
    Ντρέπεται η ντροπη;
    Στεναζουν τα νοσοκομεία από πολλά περιστατικά και με μεγάλες ελλείψεις προσωπικού,νοσηλευτών και ιατρών κι εσεις ψεύτες και πολιτικοί αναλγητοι,
    Άδετε και βγάζετε φωτο ,σε βασιλοπιτες κομματικες με τα φλουριά της ψευτιας σας και υποκρισιας σας ,στα χέρια σας!
    Καίγονται τα νοσοκομεία και με τις αναλγητες πολιτικές σας,γίνονται στάχτες κι εσείς;κι εσείς πολιτικοί ανεπαρκεστατοι και τυχαρπαστοι ;τι κανετε;
    Άδετε σε βασιλοπιτες !
    Των νοσοκομείων ημων επιμπραμένων,υμείς Άδετε!

  2. ΤΩΡΑ να κλείσει η ΜΕΘ ;
    τώρα που έχουμε στη διάθεσή μας το καύτερο εμβόλιο στην ιστορία της Ιατρικής ; !

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.