Σοκ στο Κίεβο μετά τη συντριβή ελικοπτέρου: Νεκρός ο υπουργός Εσωτερικών – Παιδιά ανάμεσα στα θύματα



 

«Βαρύς» ο απολογισμός στο Κίεβο, μετά τη συντριβή ελικοπτέρου κοντά σε νηπιαγωγείο. Τη ζωή τους έχασαν ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών, άλλοι δύο αξιωματούχοι, καθώς και μικρά παιδιά.

Ειδικότερα, μεταξύ των νεκρών είναι ο υπουργός Εσωτερικών Ντένις Μοναστίρσκι, ο αναπληρωτής του καθώς και ο γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας, σύμφωνα με το CNN.
Από τη συντριβή, σκοτώθηκαν και τρία παιδιά, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία και όπως μεταδίδει το BBC.

Δεκάδες οι τραυματίες
Ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου, Ολεξίι Κουλέμπα, δήλωσε ότι η τραγωδία στο Μπρόβαρυ άφησε πίσω της 29 τραυματίες και 18 νεκρούς.

Ο επικεφαλής της Εθνικής Αστυνομίας Ihor Klymenko δήλωσε ότι εννέα από τους νεκρούς επέβαιναν στο αεροσκάφος, το οποίο συνετρίβη κοντά σε νηπιαγωγείο και συγκρότημα κατοικιών στο ανατολικό προάστιο Μπρόβαρυ.
Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο, το ελικόπτερο ανήκε στην κρατική υπηρεσία έκτακτης ανάγκης της Ουκρανίας, όπως μεταδίδει το BBC.
Στο νοσοκομείο δεκάδες άνθρωποι
Παράλληλα, σύμφωνα με αξιωματούχους, εκτός των δύο παιδιών που έχασαν τη ζωή τους, 10 παιδιά έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο.
Σκοτάδι και ομίχλη την ώρα της συντριβής – Αποκαρδιωτικές εικόνες
Μετά τη συντριβή ξέσπασε πυρκαγιά κοντά στον παιδικό σταθμό και τα παιδιά και το προσωπικό απομακρύνθηκαν από το κτίριο. Έξω από το φλεγόμενο κτίριο, ο τόπος ήταν γεμάτος συντρίμμια του ελικοπτέρου.

Την ώρα της συντριβής, επικρατούσε σκοτάδι και ομίχλη και οι αρχικές αναφορές δείχνουν πως το ελικόπτερο ενδεχομένως χτύπησε στον παιδικό σταθμό πριν συντριβεί κοντά σε ένα κτίριο κατοικιών, όπως μεταδίδει το BBC.

ethnos

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.