ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Βελβεντού: «Όχι στις ανεμογεννήτριες στα Πιέρια»



 

Η εταιρεία «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε» προτίθεται να τοποθετήσει 13 ανεμογεννήτριες στα Πιέρια, σε περιοχή του Δήμου Βελβεντού και Κατερίνης. Αυτό  έργο όσο αθώο και εάν ακούγεται εγείρει ερωτήματα και προβληματισμούς που εμείς ως Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής. Βελβεντού είμαστε εδώ για να αναδείξουμε.

Αρχικά οι συγκεκριμένες ανεμογεννήτριες θα ανέρχονται σε ύψος 180 μέτρα και  διάμετρο 136 μέτρα, μέσα σε προστατευόμενη περιοχή Natura. Αυτό  φυσικά θα ανοίξει το δρόμο και σε άλλες εταιρείες για τοποθέτηση και άλλων ανεμογεννητριών. Ακόμη, η διάνοιξη τεράστιων δρόμων θα καταστρέψει το δάσος και τα οικοδομικά  υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή τους θα επιβαρύνουν το περιβάλλον. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι οι  επιφανειακές και υπόγειες πηγές του πόσιμου νερού θα μολυνθούν το οποίο, θα έχει  αρνητικές επιπτώσεις και στην ορνιθοπανίδα. Επίσης με το έργο αυτό θα υπάρξει  υποβάθμιση του ορεινού όγκου του Βελβεντού και πληγή για την ήπια  τουριστική ανάπτυξή του. Εξάλλου τα αιολικά πάρκα είναι η πιο αναξιόπιστη μορφή ΑΠΕ λόγω μεταβλητής  παραγωγής. Η πραγματική ηλεκτροδότηση αντιστοιχεί μόνο στο 10% της  εγκατεστημένης ισχύος (μελέτη επάρκειας ισχύος ΑΔΜΗΕ).

Εμείς δεν κάνουμε αντιπολίτευση χωρίς προτάσεις για τον λόγο αυτό αντι των ανεμογεννητριών στα Πιέρια προτείνουμε:

-Την εγκατάσταση φωτοβολταικών συστημάτων και ενεργειακή αναβάθμιση τόσο σε δημόσια, όσο και σε ιδιωτικά κτήρια.

-Προώθηση μικρών φωτοβολταικών συστημάτων σε δομημένες εκτάσεις

Έτσι θα σωθεί και το φυσικό περιβάλλον αλλά και θα συνεχιστεί η πράσινη μετάβαση για την πατρίδα μας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.