Συμμετοχή του Βουλευτή της ΠΕ Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη στη συνάντηση συνεργασίας κοινοβουλευτικών αντιπροσωπειών Ελλάδας – Ισπανίας

 

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων ανάμεσα σε αντιπροσωπείες των κοινοβουλίων της Ελλάδας και της Ισπανίας, υπό την προεδρία του Βουλευτή Λάρισας και προέδρου της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Μάξιμου Χαρακόπουλου, με θέμα το μεταναστευτικό και άλλα διμερή και κοινού ενδιαφέροντος ευρωπαϊκά ζητήματα, συμμετείχε ο Βουλευτής της ΠΕ Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης.

Στην τοποθέτησή του ο Βουλευτής αναφέρθηκε:

–       Στο γεγονός ότι τα κράτη μέλη της Ε.Ε. δε μπορούν να υποδεχθούν τις ανεξάντλητες μεταναστευτικές ροές, που όπως έχει αποδειχθεί ενίοτε χρησιμοποιούνται από χώρες διέλευσης για την ικανοποίηση πολιτικών στοχεύσεων.

–       Στο μεγάλο αριθμό προσφύγων, που θέτει ζήτημα κοινωνικής συνοχής για τις κοινωνίες που τους υποδέχονται, ενώ πολλοί από αυτούς αρνούνται να υιοθετήσουν τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής, γεγονός που δυσχεραίνει την ενσωμάτωσή τους.

–       Στο ότι η Ελλάδα έχει σηκώσει και εξακολουθεί να υφίσταται δυσανάλογα μεγάλη μεταναστευτική πίεση, ενώ η Τουρκία έχει αναστείλει τις συμφωνημένες με την Ε.Ε. επιστροφές ήδη από το 2020.

–       Στην προσπάθεια της Τουρκίας να αντιστρέψει την πραγματικότητα, κατηγορώντας την Ελλάδα για δήθεν επαναπροωθήσεις και για βάναυσες συμπεριφορές, ενώ στην πραγματικότητα με αυτήν την προπαγάνδα προσπαθεί να συγκαλύψει την υβριδική επίθεση που ασκεί κατά της πατρίδας μας.

–       Στο γεγονός ότι η ιστορία της χώρας μας είναι συνυφασμένη με την προσφυγιά και οι Έλληνες ιδιαίτερα ευαίσθητοι με τους εκτοπισμένους ανθρώπους, αφού και οι πρόγονοί μας υπήρξαν πρόσφυγες και μετανάστες.

–       Στην αποφασιστικότητά μας να μην επιτρέψουμε τη δράση κυκλωμάτων εκμετάλλευσης και αποσταθεροποιητικά σχέδια κατά της πατρίδας μας.

–       Στο ότι η Ελλάδα διαθέτει επαρκές σύστημα ελέγχων κατά την εφαρμογή της μεταναστευτικής πολιτικής, την προστασία των συνόρων, την εξέταση αιτήσεων ασύλου, κλπ.

–       Στα σημαντικά βήματα που έχουμε υλοποιήσει για την αναβάθμιση των υποδομών, τη στελέχωση των εμπλεκομένων υπηρεσιών και τον εξορθολογισμό των παροχών, πάντοτε με σεβασμό στους κανόνες του προσφυγικού και του διεθνούς δικαίου.

–       Και τέλος στο γεγονός ότι τα στελέχη των υπηρεσιών μας με αυταπάρνηση και ανθρωπιστικό αίσθημα έχουν διασώσει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές.

Περαιτέρω, ενόψει του νέου Ευρωπαϊκού Συμφώνου, η χώρα μας υποστηρίζει:

–       τον κανόνα της ισορροπίας ανάμεσα στην ευθύνη και την αλληλεγγύη για τα κράτη μέλη,

–       τη δημιουργία εταιρικών σχέσεων με επιλεγμένες τρίτες χώρες,

–       τις οργανωμένες σε επίπεδο Ε.Ε. αναγκαστικές επιστροφές,

–       την αναζήτηση των βαθύτερων αιτίων της μετανάστευσης και την καταπολέμηση των διακινητών και της εμπορίας ανθρώπων.

Τέλος, αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία, ο κ. Βουλευτής σημείωσε ότι: «Η ενιαία αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σ’ αυτή την κρίση μπορεί να αποτελέσει μοντέλο αντιμετώπισης τέτοιων καταστάσεων για το μέλλον, αλλά και υπόδειγμα στο στάδιο των διαπραγματεύσεων για την κατάρτιση του Ευρωπαϊκού Συμφώνου, ιδίως για την ανάγκη άμεσης δράσης και επίδειξης αλληλεγγύης.» και κατέληξε λέγοντας: «Τις χώρες μας τις ενώνουν πολλά ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, την ικανοποίηση των οποίων θα πρέπει να επιδιώξουμε στη βάση επεξεργασμένων θέσεων αμοιβαίου συμφέροντος και γι’ αυτό θα πρέπει να συνεχίσουμε την καλή συνεργασία σε όλα τα επίπεδα».

5 σχόλια στο άρθρο “Συμμετοχή του Βουλευτή της ΠΕ Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη στη συνάντηση συνεργασίας κοινοβουλευτικών αντιπροσωπειών Ελλάδας – Ισπανίας

 1. Στέλιος Κ,καθηγητης,βολιωτης.

  - Edit

  Απαντήστε

  Ποιο πολλοί δεσμοί μας ενώνουν με την Ισπανία,παρά με τη Ρωσια;
  Τι περιμένεις ,από μια κυβέρνηση που έδωσε βήμα να μιλήσουν στο εθνικό Κοινοβούλιο,στον Ναό της Δημοκρατιας,εγκληματίες του Α3oφ και της δεκαποντης φασιστικης γοβας,του ζεκλνσκι,ο οποίος δε μισεί μονον τους ρωσους,αλλά δεν αναγνωρίζει την ελληνική μειονότητα στη Μαριουπολη και λιγο- λίγο την εξοντώνει από το 2014;
  Στην Ισπανία ο ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα έχει μηδενιστεί και εδώ από χθες,έχουμε 24% αύξηση σε τυροκομικά,22% αύξηση σε ελαιόλαδα και 12% σε κρέατα!.
  Ένα καλαθι μας απομεινε,για να μαςδωσετε ακομα!!
  Θα έχει μεσα τα ……γίδια μας

  1. Στέλιος Κ,καθηγητης,βολιωτης.

   - Edit

   Απαντήστε

   “Αααααααα,ταξιδάκι πάλι πάω
   Μύκονο και Ικαρίιιια
   κι από Κοζάνη Ισπανίιιιια ”
   Πως πληρώνεστε τα 7.5000 ευρώ τον μηνα;
   Μάλλον.. με τα εισιτήρια των ταξιδιών σας,ως παραστατικά ,της εργώδους εργασίας σας,όλων υμών των της επιτελικης μπουρδολογιας,4 χρόνια τώρα,σχεδον!
   Απ την νέα εκδρομή κι απ την παραπάνω έκθεση “ιδεων”, ποιά τα οφέλη για τη Δυτική Μακεδονια;
   Είπατε, στους Ισπανούς συναδέλφους σας,για τα μανιτάρια που ξεφυτρώνουν κάθε εβδομάδα από την παράταξη σας και αρπάζουν τα σπίτια των ελληνων;
   Βλέπε, πατσηδες,καπατους και για αλλους που παίρνουν εργολαβίες, εργα του Δημοσιου,αν και απαγορεύεται ρητώς απ το Συνταγμα;όπως ο χειμαρας,η Ευθυμίου,ο Κουτουπης,ο γενικός γραμματέας σχεδιασμού της επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατιας,ο Ροδακης,το alter ego του εθνικού κλόουν,του καλαθακια της ψευτιας;του της υποαναπτυξης;του Μαραβεγια,απ την πατρίδα μου τον βολο;
   Τουλάχιστον, ως ανήκοντεςστην Ε.Ε( οι Ισπανοι),γνωρίζουν τα εργα και τις ημέρες των δύο Μαργαριταριών ,του Μαργαρίτη Σχοινα που πήρε μόνον ένα κουτί με σκεεεεετα σοκολατακια “Μαργαριτες” και τα εργα;του κυριου τίποτα του Αβραμόπουλου που έπαιρνε, μέχρι να σκάσει το μήλο στα χέρια της Εύας,του καταρ- ανέμου οφι(χρηματος),έπαιρνε 5.000 ευρώ τιμητικα ,ως μέλος της ΜΚΥΟ,του αρχιλησταρχου Πατσερι!
   Γεμίσατε την Ελλάδα με επιδόματα και ΜΚΥΟ!
   Μας” κυβερνανε “τόσες ΜΗ Κυβερνητικές Οργανώσεις που κατακλεβουν το χρήμα και στην Ε.Ε και στην Ελλάδα την ψωροκωσταινα,όπως την καταντησατε,γιατί να έχουμε και τη δική σας Κυβερνητικη Οργανωση;την ΟΠΤΚΤΑ;
   Οργάνωση Π ου Τρώει Και Τον Αγλεορα;
   Η Ελλάδα ειναι πολύ καλή ,εσείς που την κυβερνατε ,4 χρόνια τώρα ,δεν είστε καλοί, παραφραζοντας τα λόγια του Γκάντι (περι Χριστου και χριστιανων!

 2. 1344 ευρώ τον μηνα και μόλις χθες μπήκε το εφ άπαξ 32.000 ευρώ και 5.000 ευρώ,αναδρομικά της επικουρικής μου συντάξεως.
  Δόξα τω Θεω,δεν κλαιγομαι ,γράφω για τους καταχραστες και τεμπέληδες που
  πληρώνονται,με προσον;κομματικη γαλαζια ταυτοτητα και που ζουν εις βάρος των ανθρωπων που επιβιώνουν και δε ζουν, όπως εμείς, οι καλά αμειβόμενοι,μετα από 35 συναπτά έτη σε σχολεία.
  Καλή χρονιά και ξέρεις εσύ,δαγκωτό μητσοτάκη.

  1. Καλοφάγωτα θείτσα και ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδίας για τον αγώνα σου για το άδειο καλαθάκι μας.Ο Θεός να σου το ανταποδώσει και να διπλασιαστεί η συνταξούλα σου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.