Μαζική ανταπόκριση στη συνάντηση του Αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου Ανατολικής Εορδαίας στο Αμύνταιο



 

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας λεκάνης Βεγορίτιδας χαιρετίζει την μαζική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου στο Αμύνταιο σε συνέχεια της πανελλαδικής σύσκεψης στη Νίκαια όπου κάλεσε η ΠΕΜ. Στη σύσκεψη συμμετείχαν αγρότες και κτηνοτρόφοι από πολλά χωριά της Εορδαίας και του Αμυνταίου καθώς και αγρότες από την περιοχή της Άρνισσας, της Καστοριάς και της Φλώρινας.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα κοινά προβλήματα των αγροτοκτηνοτρόφων και τονίσθηκε η ανάγκη για ενωτικό πανελλαδικό αγώνα ώστε να έχουμε αποτελέσματα. Με βάση αυτό αποφασίστηκε να βγουν τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών στις 22 Ιανουαρίου σε όσα περισσότερα χωριά μπορούμε.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Τάσος Αϊβαζίδης τόνισε αρχικά ότι η σύσκεψη, αποτελεί συνέχεια μιας πολύμηνης αγωνιστικής δραστηριότητας. Επίσης κάλεσε τους αγροτοκτηνοτρόφους να μην πέσουν στην παγίδα που θέλει να σπείρει η Κυβέρνηση με το διαίρει και βασίλευε και να βγουν αποφασίστηκα με τα τρακτέρ στις 22 Ιανουαρίου. Να κλείσουν τα αυτιά τους σε αυτούς που τους καλούν να καθίσουν στον καναπέ και στο καφενείο με την δικαιολογία ότι μας έταξαν ότι θα μας τα δώσουν. Επίσης ανέφερε ότι ο σύλλογος το επόμενο διάστημα θα βρίσκετε σε συνεχείς εξορμήσεις στα χωριά για να οργανώσει την κινητοποίηση της Κυριακής.

Εκ μέρους της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων παρευρέθηκε ο Ρίζος Μαρούδας, ο οποίος μετέφερε τον πανελλαδικό παλμό και τόνισε ότι είναι δική μας υπόθεση να νικήσουμε. Αναφέρθηκε στο παράδειγμα των μηλοπαραγωγών της Αγιάς όπου μετά από συνεχόμενες κινητοποιήσεις πιέστηκε η Κυβέρνηση και αναγκάστηκε να δώσει κάποια χρήματα.

Απευθύνουμε μαζικό κάλεσμα στους συναδέλφους μας να πάρουν την ζωή τους στα χέρια τους. Μην περιμένουν άλλος να βγάλει το «φίδι από την τρύπα» ούτε και να έχουν εμπιστοσύνη σε όλους τους επίδοξους «σωτήρες» που θα εμφανιστούν. Ούτε ήθελαν ούτε μας έδωσαν κάτι χωρίς να το διεκδικήσουμε και να το κατακτήσουμε με την μαζική και μαχητική συμμετοχή μας.

Με προμετωπίδα τα δίκαια αιτήματά μας βγαίνουμε στις 22 Ιανουαρίου στις πλατείες των χωριών μας με τα τρακτέρ μας!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

-Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια.

-Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

-Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για  όσα  προϊόντα  πουλήθηκαν κάτω του κόστους, ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεση τους. Όχι στην μορφή De minimis γιατί υπάρχει πλαφόν ανά ΑΦΜ.

-Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%.

– Να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις για το προανθικό και στην ΠΕ Φλώρινας. Να αποζημιωθούν τα ροδάκινα για τις βροχοπτώσεις και να δοθούν άμεσα οι υπόλοιπες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ. Να δοθούν τα 72,7€/στρέμμα σε όλους τους αγρότες και όχι μόνο στους συνεταιρισμένους.

– Να παραμείνουν οι συνδεδεμένες στα ροδάκινα, στους καρπούς με κέλυφος και σε όλα τα μήλα. Να μπουν οι περιοχές της Εορδαίας και του Αμυνταίου στην συνδεδεμένη του καλαμποκιού

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Μαζική ανταπόκριση στη συνάντηση του Αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου Ανατολικής Εορδαίας στο Αμύνταιο

  1. Στέλιος Κ.καθηγητης,βολιωτης.

    - Edit

    Απαντήστε

    Τώρα, ο υπουργός είναι στο κιλκις και ετοιμάζει φακελάκια με
    ρουσφέτια για να ψηφισθει πάλι,η νέα δημαγωγια,όπως έκανε
    Το 2012,τότε που τις εκλογές κέρδισε ο Νενεκος που πρόδωσε
    τον Κων.Μητσοτακη!
    Η μόνη κυβέρνηση που έπεσε από υπουργό της,ήταν η κυβέρνηση της
    Νέας Δημοκρατιας,το 1993!
    Πάντα, στη Νέα Δημοκρατια,υπάρχουν κάποιοι Εφιάλτες, οι οποίοι καραδοκούν
    να ρίξουν το σπίτι τους( τη Νέα Δημοκρατια),πριν την ετυμηγορία του λαου!
    Και ο ίδιος ,Πηλιος Γουσιος ή Γουσιας,περιμένει το επόμενο λάθος του μητσοτακη,για να τον ρίξει όπως τον πατέρα του!
    Και ειδικά ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ,ο αποτυχημένος βουλευτής,σιγά ,να μην
    ασχοληθεί με τους αγρότες και τα προβλήματα τους κι αυτός ετοιμάζεται για τις εκλογές, μαζί με τον αποτυχημένο Λιβανό που χειροκροτουσε
    τον Δούκα,τον πρώην υφυπουργό οικονομικών της Νέας Δημοκρατιας,όταν
    Ο Δούκας χασκογελουσε,λεγοντας” εμείς κερδίσαμε τις εκλογές με 2.000 ευρώ
    σε κάθε ψηφοφορο της Νέας Δημοκρατιας!
    Πατήστε στο διαδικτυο” Δούκας, Λιβανός,Λυκουρεντζος χ α σ κ ο Γ ε λ ο υν ,στο ίδιο τραπεζι!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.