Διευθυντής ΜΕΘ του Παπανικολάου Ν. Καπραβέλος: Φοβόμαστε έκρηξη των ιώσεων – Δεν θα αντέξει το υγειονομικό σύστημα



 

Ο διευθυντής του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη επισήμανε την έλλειψη παιδιατρικών κλινών ΜΕΘ σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα

Την ανησυχία του πως πρόκειται να υπάρξει έκρηξη των ιώσεων εξέφρασε το πρωί της Δευτέρας (9/1) ο Νίκος Καπραβέλος, Διευθυντής του ΕΣΥ, Β’ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, αναφερόμενος τόσο στην εξέλιξη της νόσου του κορωνοϊού, όσο και στην εξάπλωση λοιπών ιογενών λοιμώξεων.

Ειδικότερα, ο διευθυντής σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ δήλωσε ότι «με ισχυρότατες συστάσεις άνοιξαν τα σχολεία με βάση και την ανησυχία γονιών και εκπαιδευτικών» ενώ πρόσθεσε ότι «φοβόμαστε έκρηξη των ιώσεων, δεν θα αντέξει το υγειονομικό μας σύστημα».

Επεσήμανε δε, την έλλειψη παιδιατρικών κλινών ΜΕΘ σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, και αναφέρθηκε στις τρεις διακομιδές παιδιών που χρειάστηκαν εντατική, σε Αθήνα και Πάτρα. Ο κ. Καπραβέλος ανέφερε ότι στις τελευταίες εφημερίες στο νοσοκομείο Παπανικολάου, παρότι παρατηρήθηκε αύξηση εισαγωγών σε COVID-19 περιστατικα, η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη, ενώ επισήμανε για μια ακόμη φορά την ανάγκη προληπτικών μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.

Άνοιγμα των σχολείων
Επιπλέον, σχολίασε την αντίληψη ότι τα σχολεία ανοίγουν χωρίς μέτρα, λέγοντας πως «είναι λάθος αυτό που γράφεται ότι ανοίγουν τα σχολεία χωρίς μέτρα. Είναι ισχυρότατες οι συστάσεις με βάση την ανησυχία όλων μας. Οι πάντες εκφράζουμε μία ανησυχία, σε σχέση με αυτό που είχαμε προβλέψει, δηλαδή ότι αυτός ο χειμώνας θα έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Θα έχουμε μία αύξηση όλων των ιογενών λοιμώξεων εξαιτίας ενός κενού ανοσίας που έχει δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια».

 

3 σχόλια στο άρθρο “Διευθυντής ΜΕΘ του Παπανικολάου Ν. Καπραβέλος: Φοβόμαστε έκρηξη των ιώσεων – Δεν θα αντέξει το υγειονομικό σύστημα

  1. Στέλιος Κ,καθηγητης,βολιωτης..

    - Edit

    Απαντήστε

    Γιατρε; τι εγινε;που πήγαν όλοι οι τηλεμαιδανοι;τα γιατρουδακια του Σκαι,του
    βρομικου;τώρα που ξεκαναν τον κόσμο με τα τελευταία μίλια τους,βλέπε, πολιτικό απατεώνα που ελεγε” είμαστε στο τελευταίο μίλι του κοβιντ”,τωρα ,
    ως επιβράβευση των υπηρεσιών τους ,στην επιτελικη αναλγησια…κατεβαίνουν
    ως υποψήφιοι βουλευτες της Νέας Δημαγωγιας!
    Σταυρώστε τους με την ψήφο ,μπας και σταματήσουν, να σταυρώνουν τον κοσμακη με τα πισωγύρισμα τους.
    Καπραβελε;μην κλαις και μη λυπάσαι μπροστά στις οθόνες σαν καημένο.
    Να κλαψουριζεις και να μυξοκλαις ,μπροστά στον υπουργό σας.
    Καπραβελε; πόσα χιλιόμετρα είναι απ το νοσοκομειο Γρεβενών μέχρι το Ρίο;
    Ούτε μια ΜΕΘ,δεν εχετε;για ένα επείγον περιστατικο;
    Και ,τι κανετε όλη την ημέρα μέσα στα νοσοκομεια;
    Τι φοβαστε;ή να πάτε όλοι μαζί στο γραφείο του Μεγκελε και να τον ξεφτιλισετε για την ανεπάρκεια του ή να παραιτηθειτε όλοι,έτσι κι αλλιώς,ούτε μια ΜΕΘ….δε σας απομεινε!
    Διασώστε λίγη απ την αξιοπρέπεια σας και λίγες ,έστω,γραμμές απ τον όρκο στον Ιπποκράτη σας,σταματήστε να μυξοκλαιτε στα Σκάι!
    Στα λέω, γιατί μου είσαι συμπαθής και καλός γιατρός,αλλά, μη σκύβεις κι εσύ το κεφάλι, σαν όλα τα γιατρουδακια ..τους δεκαδαχτυλους και τους εκατογχειρες…
    που δε βουτάνε καθοοοοολου το δάχτυλο στο μελι!!
    Εκατό χερια είχε ο Γύγης,πόσα δάχτυλα ειχε;;
    Και ο Ιπποκρατης;βγαινει απ τον τάφο του κάνει βόλτες γύρω – γύρω από τη Λαρισα..μ αυτά που βλεπει.
    Σημειώσεις.
    Γύγης= Εκατογχειρ
    Ο Ιπποκράτης ετάφη στη Λάρισα.

    1. Να λέμε δόξα Τον που δεν ήταν ο νταουλτζής και το τσίρκο του στην κυβέρνηση.Χαμένο το είχαμε.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.