Θεσσαλονίκη: Πρωτοχρονιάτικο δώρο ζωής σε τρεις ασθενείς του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου 

Πρωτοχρονιάτικο δώρο ζωής έλαβαν τρεις ασθενείς του Μεταμοσχευτικού Κέντρου Κερατοειδών του “Νοσοκομείου Παπαγεωργίου” της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε μεταμοσχεύσεις, λίγο πριν από την εκπνοή του 2022, ενώ η ίδια χαρά περιμένει, τις επόμενες ημέρες, άλλους δύο ασθενείς.

Συγκεκριμένα, την περασμένη Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, τρεις μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία σε τρεις άνδρες ηλικίας 68, 77 και 79 ετών, με σοβαρά προβλήματα όρασης. Δότες ήταν μια 74χρονη, ένας 52χρονος κι ενός 63χρονος, αντίστοιχα.

Άλλα δύο άτομα θα λάβουν μοσχεύματα κερατοειδούς από δυο δότες ηλικίας 49 και 76 ετών, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους πρόσφατα και οι οικογένειές τους αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά τους.

Σε ανάρτηση του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ομάδα μεταμοσχεύσεων του Νοσοκομείου, με επικεφαλής τον διευθυντή της Β’ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής και του Μεταμοσχευτικού Κέντρου Κερατοειδών, Νικόλαο Ζιάκα, εκφράζει τις βαθιές και ειλικρινείς ευχαριστίες προς τις οικογένειες των δοτών, αλλά και την ευχή όλων είναι «να αυξηθεί η προσφορά μοσχευμάτων ώστε να διενεργούνται περισσότερες μεταμοσχεύσεις και να μοιραστεί απλόχερα η ελπίδα στους ασθενείς που ταλαιπωρούνται από σοβαρές παθήσεις των ματιών».
Τέλος, σημειώνεται ότι στη λίστα αναμονής του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου βρίσκονται περισσότεροι από 150 ασθενείς, γεγονός που καταδεικνύει τη σημασία της δωρεάς οργάνων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.