ΚΚΕ: Εκδήλωση με τίτλο «Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν-Συμπόρευση με το ΚΚΕ, ο δικός μας δρόμος» 

Η Τομεακή Επιτροπή Ενεργειακού Κέντρου του ΚΚΕ σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου στις 19:00  στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου στην Πτολεμαΐδα

Ομιλητής ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων.

«Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν-Συμπόρευση με το ΚΚΕ, ο δικός μας δρόμος»

 

Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα:

‣ Σε όλους και όλες που παλέψαμε μαζί στους χώρους δουλειάς, σε όσους δίνουμε καθημερινά μαζί τη μάχη για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και των άλλων κινημάτων, ενάντια στους αντιλαϊκούς κυβερνητικούς νόμους, την εργοδοτική τρομοκρατία, την υπονομευτική στάση του εργοδοτικού συνδικαλισμού.

‣ Σε όσους αμφισβητούν και εναντιώνονται στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, στους πολεμικούς σχεδιασμούς και τις κυρώσεις που πληρώνουν τελικά οι λαοί.

‣ Σε εργατικές – λαϊκές δυνάμεις που δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στα αστικά κόμματα, που βλέπουν τη σήψη να αναβλύζει από κάθε πόρο του καπιταλιστικού συστήματος, που στις δημοσκοπήσεις για το «ποιος από τους σημερινούς ή αυριανούς επίδοξους κυβερνώντες μπορεί να δώσει απάντηση στα λαϊκά προβλήματα», απαντάνε «κανένας».

‣ Στους νέους και τις νέες, που τα ωραιότερα χρόνια της ζωής τους τα ζουν μέσα σε μια διαρκή «κρίση»: Παλιότερα με τα μνημόνια, μετά με την πανδημία, τώρα με την ακρίβεια, τον πόλεμο, την ανασφάλεια για το αύριο.

Η συνεχώς αυξανόμενη λαϊκή οργή να μην εγκλωβιστεί στην «ακινησία» της αναμονής των βουλευτικών εκλογών. Να μην παγιδευτεί στα κάλπικα διλήμματα και τις δευτερεύουσες αντιπαραθέσεις μεταξύ των πολιτικών κομμάτων του κατεστημένου.

Δεν αρκεί να φύγει μια αντιλαϊκή κυβέρνηση, για να έρθει μια επόμενη που θα συνεχίσει στον ίδιο δρόμο εξυπηρέτησης των αξιώσεων του μεγάλου κεφαλαίου, των δεσμεύσεων της ΕΕ και των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ. Το έργο αυτό το έχουμε ξαναδεί.

Αυτό που χρειάζεται σήμερα για να ξαναγεννηθεί η ελπίδα και η αισιοδοξία είναι ένα νέο αγωνιστικό ξεκίνημα, με το ΚΚΕ μπροστά, δυνατό, ενάντια στην ενεργειακή φτώχεια κι ακρίβεια, ενάντια στη λεγόμενη πράσινη μετάβαση των χρηματιστηρίων της Ενέργειας, της αφαίμαξης των εργαζομένων και της περιβαλλοντικής καταστροφής, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την –με κάθε τρόπο– συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτόν, ενάντια στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που χρυσοπληρώνει ο ελληνικός λαός με τις πολεμικές δαπάνες σήμερα και που θα καταλήξει να τον πληρώνει και με το αίμα των παιδιών του αύριο.

Αυτό που επείγει είναι να ενισχυθεί το αγωνιστικό πνεύμα μέσα στην εργατική τάξη και όλο το λαό, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, που θα εκφράζεται και στην αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών παντού: Από το πρωτοβάθμιο σωματείο και το σύλλογο μέχρι τις βουλευτικές εκλογές, που θα γίνουν το αργότερο ως τις αρχές καλοκαιριού του 2023, αλλά και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές τον Οκτώβρη του 2023.

Γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό στον αγώνα για την ανατροπή και γι’ αυτό χρειάζεται ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.