Νέο άρθρο του Μιχάλη Ραμπίδη: Το χρονικό ενός πραανναγγειλθέντος θανάτου (ΕΣΥ)

 

 

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΝΟΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΝΤΟΣ ΘΑΝΑΤΟΥ (ΕΣΥ) Του Μιχάλη Ραμπίδη Πτολεμαίδα  5-12-2022

Ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα του ΠΑΣΟΚ 1981 το ΕΣΥ, με πρωτεργάτες τους Παρασκευά Αυγερινό και Γιώργο Γεννηματά, που το αγκάλιασε ο Ελληνικός λαός και το σεβάστηκαν σχεδόν όλες οι μετέπειτα κυβερνήσεις, καταλύεται.
Το νομοσχέδιο “ΝΕΟ ΕΣΥ” που αφορά ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, το υπερασπίστηκε η διορισμένη Υφυπουργός Μίνα Γκάκα, αρνούμενος ίσως να το εισηγηθεί ο Υπουργός Υγείας κ Πλεύρης.
Η κοινωνική ευαισθησία (όσων είχαν) των “προθύμων” της κυβερνητικής πλειοψηφίας, “πνίγηκε” μέσα στις προγραφές της εκλογικής λιστοκρατίας της ΝΔ ….
Τρία θεμελιώδη δικαιώματα, κατακτήσεις του λαού μας καταργούνται.
-ΑΣΦΑΛΙΣΗ & ΣΥΝΤΑΞΗ κατρακύλησαν στο κατώτερο δυνατό σημείο. Όλες σχεδόν οι ιατρικές εξετάσεις πληρώνονται, εκτός των Δημόσιων Νοσοκομείων (ακόμα) και η σύνταξη μετά βίας συντηρεί τους ξεχασμένους της τρίτης ηλικίας.
– Η ΠΑΙΔΙΑ είναι ακόμα προστατευόμενη του Συντάγματος, με αρκετές κερκόπορτες (κολέγια κ.λπ.) που δεν μπορεί ακόμα το σύστημα να τις κάνει ελκυστικές.
Το ΕΣΥ αποδυναμώνεται προσφέροντας υπηρεσίες στα ιδιωτικά συμφέροντα, που πρωτίστως αποσκοπούν στο κέρδος.
Η “Αμερικανιά” (Halloween, Υγεία κ.α.) στο σημερινό Ελλαδιστάν περισσεύει: Έχεις λεφτά, έχεις υγεία, δεν έχεις πεθαίνεις !!! Εξ άλλου πολλοί γίναμε ….

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.