Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Κοζάνης: Περιφερειακή συγκέντρωση συνταξιούχων στη Νάουσα-Όλοι οι συνταξιούχοι στον αγώνα

 

Όλοι στην περιφερειακή συγκέντρωση Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας την ΠΕΜΠΤΗ 08/12/2022 ώρα 10:30 στη ΝΑΟΥΣΑ στην  ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΤΑΣΟΥ.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

  • Να αποδοθεί άμεσα η 13η και 14η σύνταξη και τα αναδρομικά του 11μήνου χωρίς προαπαιτούμενα.
  • Γενναίες αυξήσεις, μετά από 13 χρόνια σε όλες τις συντάξεις κύριες και επικουρικές. Κατώτερη σύνταξη 650 ευρώ από 384 που είναι σήμερα.
  • Πλήρη ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στην καταβαλλόμενη σύνταξη.
  • Να σταματήσει κάθε ιδιωτικοποίηση στο δημόσιο σύστημα υγείας. Άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού στα Νοσοκομεία και στις υπόλοιπες δομές υγείας.
  • Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.
  • Να γίνουν προσλήψεις προσωπικού στον ΕΦΚΑ.

Είμαστε ξανά στο δρόμο του αγώνα και δεν ανεχόμαστε την κυβερνητική κοροϊδία και μερίδας μέσων μαζικής ενημέρωσης, ότι όλοι οι συνταξιούχοι θα πάρουν αυξήσεις.

Συγκεκριμένα:

 Όταν ο πληθωρισμός τρέχει σε ρυθμούς 12 και 13%, η αύξηση που θα δοθεί μετά από 13 χρόνια, θα είναι της τάξης του 7,5%. Η αύξηση δεν θα δοθεί στις επικουρικές συντάξεις.

 Ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι δεν θα πάρουν καμία αύξηση, γιατί με το νόμο 4387/16 του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Κατρούγκαλου), φορτώθηκαν την λεγάμενη «προσωπική διαφορά», νόμο που θα καταργούσε η Ν.Δ. αλλά τον διατηρεί και τον εφαρμόζει.

Όλοι οι συνταξιούχοι τώρα τα Χριστούγεννα έπρεπε να πάρουν την 13η σύνταξη. Αντί αυτής θα πάρουν βοήθημα 250 ευρώ, όσοι παίρνουν σύνολο κύριας και επικουρικής σύνταξης κάτω από 800 ευρώ. Για επτά χρόνια όλες οι κυβερνήσεις δεν εφαρμόζουν την δικαστική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου και δεν αποδίδουν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους.

Ότι έχει απομείνει από το δημόσιο σύστημα υγείας, ιδιωτικοποιείται περαιτέρω.

Δεν ανεχόμαστε, δεν αποδεχόμαστε, δεν συμβιβαζόμαστε με τις αντιλαϊκές πολιτικές σας. Είμαστε ξανά στο δρόμο του αγώνα και διεκδικούμε ότι έχουμε πληρώσει με την δουλειά μας. Δεν χρωστάμε σε κανέναν, δεν δανειστήκαμε, δεν μας χαρίστηκε τίποτε. Όσοι μέχρι σήμερα κυβερνήσατε και σήμερα συνεχίζετε, είστε όλοι υπεύθυνοι για την φτωχοποίησή μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΑΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 08/12/2022 ώρα 10:30 π.μ. ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ  ΚΑΡΑΤΑΣΟΥ.

Λεωφορεία θα ξεκινήσουν από την κεντρική πλατεία Κοζάνης στις 8:30 το πρωί. Δηλώσεις συμμετοχής στα  τηλέφωνα: 6945377373, 6973975117 και στα γραφεία των σωματείων συνταξιούχων ΙΚΑ , ΠΑΣΑΣ-ΔΕΗ και ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ).

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.