Στην πέμπτη εβδομάδα εφαρμογής του μπαίνει το «καλάθι του νοικοκυριού» με νέες αλλαγές σε πολλές κατηγορίες αγαθών



 

Τις νέες λίστες με τα προϊόντα που απαρτίζουν το «καλάθι του νοικοκυριού» δημοσιοποιούν σήμερα οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ ενώ προστίθενται και οι κατηγορίες που απευθύνονται σε καταναλωτές με ειδικές διατροφικές ανάγκες. Έτσι από σήμερα, «μπαίνουν» οι κατηγορίες «Γλυκαντικές ουσίες κατάλληλες για κατανάλωση από διαβητικούς (πχ. στέβια)» καθώς και τα «Προϊόντα βρώμης» με τις επιχειρήσεις να πρέπει να εντάξουν ένα προϊόν από καθεμία από τις παραπάνω κατηγορίες στα «καλάθια» τους. Παράλληλα προκειμένου να παραμείνει ίδιος ο αριθμός των κατηγοριών ώστε να μην «ξεχειλώσει» το «καλάθι του νοικοκυριού» συγχωνεύονται οι κατηγορίες «Σερβιέτες» και «Ταμπόν» ενώ διαγράφεται εκείνη με τα προϊόντα «Τσάι ή χαμομήλι».

Σε ό,τι αφορά την κατηγορία «κατεψυγμένα λαχανικά» στην οποία έως τώρα τα σούπερ μάρκετ επέλεγαν ανάμεσα σε αρακά, μπάμιες ή φασολάκια πλέον θα πρέπει να συμπεριλάβουν δύο από τα παραπάνω προϊόντα. Αυτό γίνεται για τους καταναλωτές με διαβήτη καθώς ο αρακάς είναι από τα προϊόντα που δεν θεωρούνται κατάλληλα για τη διατροφή τους. Σύμφωνα με όσα ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης με βάση την πρώτη ανάλυση των στοιχειών για την πέμπτη εβδομάδα λειτουργίας του «Καλαθιού του Νοικοκυριού», «από τα 816 προϊόντα με τη χαμηλότερη τιμή ανά κατηγορία, ανά αλυσίδα, τα 43 αυξήθηκαν οριακά, τα 192 μειώθηκαν, ενώ τα υπόλοιπα παραμένουν στην ίδια τιμή.

Ποιες επιχειρήσεις συμμετέχουν
Σημειώνεται ότι έως τώρα στο «καλάθι του νοικοκυριού» συμμετέχουν 16 επιχειρήσεις και συγκεκριμένα 13 αλυσίδες σούπερ μάρκετ (ΑΒ Βασιλόπουλος, Βazaar, Γαλαξίας, Discount Market, Κρητικός, Lidl, Μασούτης, Market In, My Market, Σκλαβενίτης, ΣΥΝΚΑ, Πίτσιας, Χαλκιαδάκης), το οnline Efresh.gr και oι πλατφόρμες efood και Wolt. Ενδιαφέρον για συμμετοχή στο μέτρο έχουν εκφράσει και άλλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ οι οποίες δεν αποκλείεται να ενταχθούν τις προσεχείς εβδομάδες.

Από την 1η Δεκεμβρίου επίσης τίθεται σε ισχύ το μέτρο της υποχρεωτικής ειδικής σήμανσης. Το ειδικό σήμα θα τοποθετείται υποχρεωτικά δίπλα στην ένδειξη τιμής αγοράς κάθε προϊόντος που έχει ενταχθεί στο «καλάθι του νοικοκυριού» στο ράφι, σε διακριτό καρτελάκι τετράγωνο ή ορθογώνιο, με διαστάσεις τουλάχιστον ίσες με 8 εκατοστά Χ 8 εκατοστά, ή έχει σχήμα κυκλικό, με διάμετρο τουλάχιστον ίση με 8 εκατοστά, επί του οποίου έχει τυπωθεί το ειδικό (έγχρωμο) σήμα.

Το “εορταστικό καλάθι”
Εντός των επόμενων ημερών τέλος αναμένονται και οι ανακοινώσεις από πλευράς του υπουργείου Ανάπτυξης σχετικά με το λεγόμενο εορταστικό «καλάθι του νοικοκυριού» που σχεδιάζεται, ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Σε αυτό αναμένεται να συμπεριληφθούν τόσο χριστουγεννιάτικα γλυκά όπως η βασιλόπιτα, όσο και άλλα είδη κρέατος που καταναλώνονται τις γιορτές, πέραν δηλαδή του κοτόπουλου και χοιρινού που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στις κατηγορίες που έχουν ήδη διαμορφωθεί.

alphafreepress.gr

7 σχόλια στο άρθρο “Στην πέμπτη εβδομάδα εφαρμογής του μπαίνει το «καλάθι του νοικοκυριού» με νέες αλλαγές σε πολλές κατηγορίες αγαθών

  1. μητσοτάκη,θα μείνεις στην πολιτική ιστορία της Ελλάδος,ως ο καλαθάκιας.
    Φεύγεις σε λίγο, αφήνοντάς μας κληροδότημα από ένα καλαθι!
    Και τι έχει μεσα;ή μάλλον, τι θέλεις να έχει μεσα;τυρί από γάλα σκόνη ή αγελαδινο,μαργαρίνες αντι βούτυρο,ηλιέλαιο,αντί λάδι ελιας και φτερούγες από κοτόπουλο,αντί για κόκκινο κρεας!
    Όλα υγιεινά,όλα θρεπτικα!
    Όλα τα φθηνιαρικα!
    Σαν να λες: και πολύ σας πεφτει ,απο ένα τέτοιο καλαθάκι,ιθαγενείς μου!
    Τελικά, δεν θα μείνεις ,ούτε στην πολιτική ιστορία,θα πεταχτείς στο καλάθι των αχρήστων,όχι του υπολογιστού σου,αλλά;στο παραπάνω καλάθι των αχρήστων που μας ταΐζεις, για να πετσοταιζεστε και να πατσομπεταχτίζεστε!
    Λιποθυμουσαν ,πάνω στα θρανία τους,οι μαθητές και μαθήτριες επί Εφιαλτου,που πρόδωσε τον πατέρα σου,τωρα θα ξετιναξεις ,εντελώς τα παιδιά μας με το γάλα σκόνη,το τυρί από σκόνη,τις μαργαρινες και την ευωχία απ τις φτερουγες,πλούσια γευματα!
    Ευωχια= πλούσιο γεύμα,πλούσιο φαγοπότι,μητσοτακη,σαν αυτό που μας προσφερεις κάθε μερα!
    Ευτυχώς έχουμε Σαρακοστή….μ αυτή θα πορευθουμε και τα Χριστουγεννα και μέχρι να …σε σταματήσει ο λαος ,να μας παιδεύεις και να τρώμε απ τα σωθικά μας.

  2. ΚΟΥΛΗ ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΣΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΣ ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΛΑΟΥΤΖΙΚΟ.
    ΟΤΑΝ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΜΟΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΑΚΟΥΣ ΣΟΥ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΦΥΚΙΑ ΣΤΟ ΠΟΠΟΛΟ,ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΦΑΝΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ.

  3. Ο νταουλτζής θα ξαναβγεί και θα βαράει το νταούλι και θα χορεύουν
    όλοι οι πετσοταισμένοι και οι πατσοεξευτελιζοντες τον ελληνικό λαό!
    Δεν πρόλαβε, να πιάσει το νταούλι ο Αλέξης ,και τον έριξαν τα τουρκοκαναλα,
    γιατί τα στρίμωξε στη γωνία και δεν είχε Πέτσα,να τα ταίζει.
    Έχεις χαιρετίσματα από τον μακεδονομαχο ,τον μητσοτακη,που όλες εσάς τις δεξιούλες,κρυφές και φανερές, όταν έγινε πρωθυπουργος,σας έγραψε εκεί,εκεί που ξύνονται πιο πολύ οι λαγοι.
    Καλό μηνα.

  4. Ανώνυμος Και οι δυο ταξαν και ξέχάσαν κοροιδεψαντον λαό. Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ .Πολιτικά άστεγος πλέον .

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.