Πατέρας Αντώνιος – Κιβωτός: «Θα απαντήσω σε όλα και θα πέσετε από τα σύννεφα»

Πατέρας Αντώνιος – Κιβωτός: ”Ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του”

Ο πατέρας Αντώνιος αρνείται τις κατηγορίες περί ασέλγειας και προειδοποιεί με αποκαλύψεις. Την υπεράσπισή του έχουν αναλάβει τρεις δικηγόροι, με τον πατέρα Αντώνιο να τονίζει, όπως αναφέρει το Star, πως οι καταγγελίες για ασέλγεια δεν ισχύουν και ότι «θα πέσουν από τα σύννεφα με ότι βγει στο φως». «Καμία ασέλγεια δεν υπάρχει σε κανένα παιδί. Θα απαντήσω σε όλα. Θα πέσετε από τα σύννεφα με ότι βγει στο φως. Ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του» λέει ο πατέρας Αντώνιος.
Την ίδια ώρα, οι έμπιστοί του, σύμφωνα με το Star, τόνιζαν πως είναι σε άθλια κατάσταση και «ανεβαίνει» έναν Γολγοθά, σημειώνοντας πως «ο πατέρας θα αποκαθηλωθεί, θα σταυρωθεί και θα αναστηθεί». Παράλληλα, η πρεσβυτέρα εμφανίζεται αγανακτισμένη για άλλη μία φορά, λέγοντας πως «δεν έχουν στοιχεία για όλα αυτά που λένε. Μας βομβαρδίζουν από παντού. Δε γνωρίζαμε τίποτα για το κλουβί που λένε και τις τιμωρίες. Δεν ψάχνουμε στοιχεία για να αθωωθούμε, γιατί δεν έχουμε κάνει τίποτα. Δώσαμε τα σπλάχνα μας για τα παιδιά».
Δικηγόροι πατέρα Αντώνιου: «Δεν ανησυχούν οι κατηγορίες για ασέλγεια»

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, ο πατέρας Αντώνιος ό,τι είναι να πει θα το πει στο δικαστήριο, εφ’ όσον κληθεί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται το κανάλι, τη νομική ομάδα δε φοβίζουν κατηγορίες για ασέλγεια και για κακοποιήσεις και θεωρούν ότι δε θα σταθούν στο δικαστήριο. Η αγωνία τους είναι μεγάλη για τον οικονομικό έλεγχο και τι θα δείξει αυτός, καθώς ερευνάται η περίπτωση φοροδιαφυγής και υπεξαίρεσης χρημάτων.

Εφοδος στις δομές της Κιβωτού σε όλη την Ελλάδα

Εν τω μεταξύ, παράλληλες έρευνες και έφοδοι σε δομές της Κιβωτού ανά την Ελλάδα διεξάγονται τις τελευταίες ώρες, με σκοπό τη συγκέντρωση στοιχείων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εν εξελίξει έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας εστιάζει σε όλες τις δομές της Κιβωτού και σε 15 άτομα που διοικούσαν την Οργάνωση. Το πρωί έγινε αστυνομική έφοδος στη δομή της Καλαμάτας, κατόπιν εντολής της Οικονομικής Αστυνομίας, ενώ έρευνες γίνονται σήμερα και στις δομές της Πωγωγιανής και της Κόνιτσας.

Η έρευνα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της γενικότερης έρευνας της Οικονομικής Αστυνομίας, η οποία περνάει από «ψιλό κόσκινο» όλα τα οικονομικά, προκειμένου να συγκεντρωθούν τυχόν τιμολόγια και παραστατικά που θα βοηθήσουν να πέσει άπλετο φως στην οικονομική δραστηριότητα της Κιβωτού, σε βάθος τουλάχιστον πενταετίας. Θεωρείται, ωστόσο, ότι όλες οι ενέργειες γίνονταν από τα κεντρικά στον Κολωνό, ενώ ήδη έχουν παραλάβει τα λογιστικά βιβλία σε συνεργασία με τον λογιστή της ΜΚΟ. Από τα μέχρι τώρα δεδομένα προκύπτει ότι από το 2014 και μετά στα ταμεία της Κιβωτού έμπαιναν 5 με 6 εκατ. ευρώ τον χρόνο από δωρεές.

Η πορεία των χρημάτων αυτών θα ελεγχθεί, ενώ ταυτόχρονα θα ελεγχθούν και το πού κατέληξαν οι δωρεές ακινήτων. Παράλληλα, θα γίνει έρευνα στα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία των 15 στελεχών της Οργάνωσης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν δικαιολογούνται από τις αμοιβές που λάμβαναν ή αν υπάρχουν στοιχεία για οικειοποίηση χρημάτων από τις δωρεές που έμπαιναν στα ταμεία για τη φροντίδα των παιδιών. Τα πρόσωπα αυτά είναι ο πατήρ Αντώνιος, η πρεσβυτέρα και η μητέρα του, που φέρονται ως μέτοχοι στη μη κερδοσκοπική εταιρεία, επτά μέλη του πρώην ΔΣ και πέντε διευθυντικά στελέχη.
Πεταμένα τιμολόγια στους κάδους απορριμμάτων

Επίσης, στα σκουπίδια στην Καλαμάτα βρέθηκαν σκισμένες αποδείξεις και τιμολόγια του μηνός Δεκεμβρίου της Κιβωτού. Ανάλογα ευρήματα είχαν εντοπιστεί και στη δομή της Χίου, γεγονός, που μπορεί να αναδεικνύει τον πανικό των υπευθύνων, μετά τον ορυμαγδό αποκαλύψεων το τελευταίο διάστημα. Αντίστοιχα, αποδείξεις και τιμολόγια στα σκουπίδια βρέθηκαν χθες και στη δομή της Χίου.
Κιβωτός του Κόσμου: Αφέθηκε ελεύθερη η υπεύθυνη της δομής στην Καλαμάτα

Ελεύθερη με προφορική εντολή του εισαγγελέα αφέθηκε η υπεύθυνη της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Καλαμάτα, η οποία είχε συλληφθεί για οπλοκατοχή ως υπεύθυνη της δομής, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν οι Αρχές, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Κατά την σημερινή έρευνα των αστυνομικών, στα πλαίσιο της αναζήτησης στοιχείων – εγγράφων για την λειτουργία της δομής εντοπίστηκε όπλο σε ένα κλειδωμένο συρτάρι. Η τωρινή υπάλληλος της δομής υποστήριξε πως δεν είναι δικό της και πως το είχε εκεί ο προηγούμενος εργαζόμενος.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν την υπάλληλο για παράνομη οπλοκατοχή και την οδήγησαν ενώπιον του Εισαγγελέα. Η συγκεκριμένη υπάλληλος μαζί με μία ακόμα συνάδελφό της είχαν προσαχθεί κατά τη σημερινή έρευνα, κατά τη διάρκεια της οποίας οι αστυνομικοί συγκέντρωσαν στοιχεία και κατάσχεσαν οικονομικά βιβλία, τα οποία θα αξιοποιηθούν από τον αρμόδιο εισαγγελέα για τη διερεύνηση της οικονομικής διαχείρισης της «Κιβωτού του Κόσμου».

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Πατέρας Αντώνιος – Κιβωτός: «Θα απαντήσω σε όλα και θα πέσετε από τα σύννεφα»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.