Ερώτηση για την άμεση ανάγκη και έμπρακτη στήριξη των μηλοπαραγωγών της χώρας κατέθεσαν Τελιγιορίδου και Αρχαχωβίτης



Ερώτηση προς το ΥΠΑΑΤ κατέθεσαν η Αν. Τομεάρχης και ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ολυμπία Τελιγιορίδου και Σταύρος Αραχωβίτης, με τη συνυπογραφή 31 ακόμα βουλευτών, σχετικά με την ανάγκη για άμεση και έμπρακτη στήριξη των μηλοπαραγωγών της χώρας, καθώς η εκτίναξη του κόστους παραγωγής, σε συνδυασμό με τις παγκόσμιες εξελίξεις και την άρνηση της κυβέρνησης για οικονομική στήριξη, καθιστούν πλέον επισφαλή τη συνέχιση των παραγωγικών δραστηριοτήτων τους.

Τα πολλαπλά προβλήματα που αναδεικνύουν συνεχώς οι μηλοπαραγωγοί, σχετικά με την αδυναμία στις εξαγωγές, την αύξηση του κόστους παραγωγής, τις παράνομες ελληνοποιήσεις και την πρόθεση του Υπουργείου, να θέσει εκτός «Συνδεδεμένης Ενίσχυσης» όλες τις μηλοπαραγωγικές περιοχές της χώρας οι οποίες δεν είναι ΠΟΠ, δεν εισακούονται από την κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση οφείλει όχι μόνο να ανταποκριθεί άμεσα στα αιτήματα των μηλοπαραγωγών για οικονομική στήριξη, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις παραγωγικές τους δραστηριότητες, αλλά και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη μείωση του κόστος παραγωγής και να συμπεριλάβει το σύνολο της μηλοπαραγωγής στις συνδεδεμένες ενισχύσεις.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.