Έκτακτη σύσκεψη τη Δευτέρα στο Μαξίμου για την κιβωτό του κόσμου – Καταγγελίες , νέες μαρτυρίες στο φως 

Κιβωτός του Κόσμου καταγγελίες: Νέες μαρτυρίες για τιμωρίες και ξύλο – Πρώην συνεργάτης επιβεβαιώνει τα πάντα

Συνεχίζουν οι καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου» για ξυλοδαρμούς παιδιών, τιμωρίες ακόμη και σεξουαλικές κακοποιήσεις. Πλέον στο κάδρο της η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά υψηλόβαθμο στέλεχος της δομής και τρία ακόμη άτομα. Οι προνοιακές δομές και συγκεκριμένα η «Κιβωτός του Κόσμου» για την οποία ήρθε στο φως σειρά καταγγελιών θα τεθούν στο επίκεντρο κλειστής σύσκεψης που θα γίνει αύριο, Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τη συμμετοχή της αρμόδιας υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου και άλλων παραγόντων. Κυβερνητικοί παράγοντες επισημαίνουν ότι η Δικαιοσύνη είναι πλέον αρμόδια για την διερεύνηση των βαριών καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση και βάναυση συμπεριφορά εναντίον του επικεφαλής της δομής Πατέρα Αντωνίου και άλλων στελεχών της «Κιβωτού».

Νέες μαρτυρίες για τιμωρίες και ξύλο – Πρώην συνεργάτης επιβεβαιώνει τα πάντα

Την ίδια ώρα στον Βόλο, εκεί δηλαδή από όπου ξεκίνησαν όλα, η κοινωνία είναι μουδιασμένη και παρακολουθεί το κουβάρι να ξετυλίγεται. Η συγκεκριμένη δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» μπήκε στο κάδρο, αφού πρώτος πρώην αθλητής που εργαζόταν ως παιδαγωγός εκεί είχε καταθέσει και στην Αστυνομία ότι κάποια από τα παιδιά τον είχαν προσεγγίσει και του είχαν εκμυστηρευτεί ότι τα είχαν τιμωρήσει, τα έχουν βάλει στο υπόγειο του κτηρίου και τα έδειραν.

Οι τότε καταγγελίες του πρώην αθλητή εξετάζονται τώρα από τους αστυνομικούς, προκειμένου να «δέσουν» την υπόθεση, την οποία χαρακτηρίζουν ως πολύ σοβαρή. Μάλιστα, στην ανάρτηση του πρώην υπαλλήλου της «Κιβωτού του Κόσμου» στο Facebook υπάρχουν πολλά σχόλια ακόμη και παιδιών που, όπως υποστηρίζουν, φιλοξενούνταν ως τρόφιμοι στην «Κιβωτό» και καταγγέλλουν τα πάντα. Ο πρώην αθλητής, πάντως, σήμερα επιβεβαιώνει τα πάντα αλλά δεν θέλει να μιλήσει στα Μέσα για την υπόθεση. Σύμφωνα πάντως με το περιβάλλον του αθλητή, ο ίδιος γνώριζε ότι από τη στιγμή που έκανε την καταγγελία δημοσίως ήξερε ότι θα απομακρυνόταν από την «Κιβωτό του Κόσμου» και πλέον είναι πρόθυμος να καταθέσει ξανά στις Αρχές για να διαλευκανθεί η υπόθεση και να βοηθήσει τα παιδιά.

Τι απαντά η διευθύντρια της δομής στο Βόλο για τις καταγγελίες

Η Ευανθία Καραβοσιάνη μίλησε το πρωί του Σαββάτου σε εκπομπή του Mega σχετικά με τις καταγγελίες αυτές αναφέροντας: «Δεν μπορώ να κάνω κάποια τοποθέτηση, γιατί κι εγώ η ίδια δεν έχω κάποια ενημέρωση. Δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση ούτε από την Εισαγγελία ούτε από την Αστυνομία. Ό,τι μαθαίνουμε το μαθαίνουμε από εσάς. Εμείς εδώ συνεχίζουμε και κάνουμε τη δουλειά μας κανονικά, όπως την κάναμε».

Σχετικά με την περίπτωση του κ. Χλίτσιου και τις αναφορές που είχε κάνει για κακοποίηση ανέφερε η διευθύντρια της δομής:

«Βεβαίως (την γνωρίζω) απλά τώρα δεν μιλάμε για τον κ. Χλίτσιο. Μου αναφέρετε σε κάποια άλλη περίπτωση. Δεν θέλω να κάνω κάποια δήλωση την δεδομένη χρονική στιγμή. Πρώτα μας ενδιαφέρουν άλλα πράγματα πιο σοβαρά και μετέπειτα θα γίνουν κάποιες άλλες δηλώσεις».

Σε ερώτηση στην κα Καραβοσιάνη αν γνωρίζει σε ποιον άνθρωπο μπορεί να αναφέρονται τα παιδιά απάντησε:

«Μα καλά-καλά δεν ξέρω ποιο είναι το παιδί. Σας λέω ότι δεν έχουμε συγκεκριμένη ενημέρωση. Μιλάμε για 300 παιδιά με τις δομές και για 100 – 200 υπαλλήλους. Είναι κάτι, το οποίο θέλει διερεύνηση. Θέλω απλά να ξεκαθαρίσω με τον κ. Χλίτσιο ότι ήταν άλλο γεγονός, ούτε θέλω να μπλέξω το όνομα του κ. Χλίτσιου. Έφυγε, τελείωσε η συνεργασία μας. Στην περίπτωση του κ. Χλίτσιου ως δομή πράξαμε τα απαραίτητα. Από την αρχή μέχρι το τέλος».

Συνεχίζοντας η διευθύντρια σε άλλο σημείο σημείωσε:

«Καταλάβετε κι εμάς, είναι πάρα πολύ δύσκολο. Να έχουμε να διαχειριστούμε τα παιδιά, τα οποία μας ρωτάνε ”Τι γίνεται;”. Είμαστε εδώ πέρα πόσα χρόνια και μεγαλώνουμε αυτά τα παιδιά. Δεν μπορείτε να ξέρετε τι βιώνουμε εμείς καθημερινά».

Καταλήγοντας η διευθύντρια της δομής «Κιβωτός του Κόσμου» στον Βόλο ξεκαθάρισε:

«Είναι όλα δημοσιεύματα. Δεν έχει καλέσει κάποιος από την Αστυνομία, από την Εισαγγελία, κάποιος. Δεν έχει συμβεί αυτό το πράγμα».

«Κιβωτός του Κόσμου»: Τα τέσσερα πρόσωπα που ερευνά η ΕΛ.ΑΣ.

Στο κάδρο των ερευνών έχουν μπει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, τέσσερα πρόσωπα εντός της οργάνωσης. Το ένα είναι στέλεχος της «Κιβωτού του Κόσμου» και είναι το άτομο εις βάρος του οποίου έγινε η πρώτη καταγγελία από 19χρονο σήμερα νεαρό για σεξουαλική κακοποίηση. Τα άλλα τρία πρόσωπα είναι εργαζόμενοι στην «Κιβωτό»: Πρόκειται για τρεις άντρες που ζούσαν από παιδιά στην «Κιβωτό» και με την πάροδο του χρόνου έγιναν εργαζόμενοι. Σημειώνεται πως αυτά τα τρία πρόσωπα δεν ελέγχονται για σεξουαλική κακοποίηση, αλλά για κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος παιδιών, ενώ και οι τρεις φέρονται να ανήκουν στο στενό περιβάλλον του πρώτου στελέχους της «Κιβωτού του Κόσμου» που ελέγχεται για σεξουαλική κακοποίηση.

Πρόκειται για άτομα με συγκεκριμένο ρόλο στην δομή της Κιβωτού, που απολάμβαναν της εμπιστοσύνης του στελέχους και διαχειρίζονταν συχνά «δύσκολες» καταστάσεις που προέκυπταν μέσα στις δομές ανά την Ελλάδα.

Τρεις οι καταθέσεις στο Ανηλίκων
Για την ώρα στην υποδιεύθυνση Ανηλίκων έχουν ήδη καταθέσει τρία άτομα:

19χρονος που έχει καταγγείλει περιστατικά ασέλγειας και κακοποιητικής συμπεριφοράς σε βάρος του κατ ‘εξακολούθηση από στέλεχος της Κιβωτού

6χρονος ο οποίος έχει επιβεβαιώσει τα όσα φρικτά αποκάλυψε ο 19χρονος υποστηρίζοντας ότι έχει υπάρξει αυτόπτης μάρτυρας της κακοποίησής του

Εργαζόμενος δομής που μίλησε στους αστυνομικούς και για άλλα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης

Παράλληλα, ένας 15χρονος φιλοξενούμενος της δομής της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων έλαβε την Παρασκευή κλήση από την Εισαγγελία προκειμένου να καταθέσει όσα φέρεται να συνέβαιναν στην δομή του Βόλου.

Η καταγγελία του 19χρονου για τον πατέρα Αντώνιο

Η υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου», πήρε νέα τροπή, καθώς, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, ο 19χρονος κατηγορεί για την κακοποίησή του τον πατέρα Αντώνιος. Στην επτασέλιδη κατάθεσή του στον 8ο όροφο της ΓΑΔΑ την περασμένη Τετάρτη, 19χρονος πρώην φιλοξενούμενος στην Κιβωτό του Κόσμου υποστηρίζει πως έπεσε θύμα ασελγών πράξεων από τον ιερέα, ενώ αναφέρεται και σε περιστατικά κακοποίησης άλλων φιλοξενούμενων. «Για έναν μήνα είχαν 4 παιδιά κλειδωμένα σε δωμάτια και τα χτυπούσαν κάθε μέρα και ενώπιον του πατέρα Αντώνιου, για να μάθουν κάποια πράγματα. Ότι δηλαδή παίζαμε στοίχημα, καπνίσαμε και κάναμε κοπάνες. Αυτά μου τα είπε ένα από τα παιδιά και μου είπε ότι τους έκαναν μπλε στο πρόσωπο από το ξύλο», είπε στους αστυνομικούς.

«Έβαζε το χέρι του μέσα από το μαγιό μου»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος, οι δικαστικές Αρχές έχουν στη διάθεσή τους 10 καταθέσεις για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων, ξυλοδαρμούς αλλά και παράνομη εργασία σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου». Μάλιστα, ο 19χρονος κατέθεσε πριν λίγες ημέρες στους αστυνομικούς για τον πατέρα Αντώνιο. «Στην Καλαμάτα από το καλοκαίρι μέχρι και τον Νοέμβριο που κάναμε μπάνιο στη θάλασσα, στα παιχνίδια που κάναμε στο νερό, καθώς έκανε πως με έπνιγε, άρχισε να βάζει το χέρι του μέσα από το μαγιό μου».

Ο νεαρός φέρεται να αναφέρει ακόμη στην κατάθεσή του: «Μετά τα Χριστούγεννα του 2020 έκανε ένα χειρουργείο. Ήμουν μαζί του 24 ώρες το 24ωρο για να τον φροντίζω. Με τραβούσε κοντά του συνέχεια και εγώ τραβιόμουν χωρίς να του πω κάτι και μου είπε “σήκω φύγε”. Την επόμενη μέρα, που πήγα στο δωμάτιό του, με έβριζε και μου συμπεριφερόταν υποτιμητικά. Ποτέ δεν έβγαζε κι έβαζε τα παπούτσια και τις κάλτσες του. Ήθελε να τον υπηρετούν». Παράλληλα, περιγράφει και εκδικητικούς ξυλοδαρμούς, αδιανόητα περιστατικά σε βάρος άλλων παιδιών.

«Ο πατήρ Αντώνιος τα ήξερε όλα» – Νέα μαρτυρία 20χρονης

Αυτή τη φορά μια 20χρονη πρώην τρόφιμη της Δομής, μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» στο OPEN, «καίει» τον πατέρα Αντώνιο, τονίζοντας ότι είχε βρεθεί μπροστά σε χαστούκι που έδωσε σε κοπέλα πριν από 5 χρόνια. Η 20χρονη, όπως λέει στο OPEN, έμεινε στην «Κιβωτό του Κόσμου» για έξι χρόνια και συγκεκριμένα από τα 12 έως τα 12. «Η βία ήταν κυρίως ψυχολογική και έπειτα λεκτική. Λεκτική, όμως, όχι του τύπου μας έβριζαν και τέτοια, απλά με τον τρόπο τους μας έβγαζαν άχρηστους και ότι δεν είμαστε σωστά πλάσματα στην κοινωνία, ότι θα γίνουμε κακή επιρροή», τονίζει και αναφέρεται στη δική της τιμωρία.

«Με τιμώρησαν να είμαι κλειδωμένη σε ένα δωμάτιο»

«Πήρα τιμωρία να είμαι κλειδωμένη μέσα σε ένα δωμάτιο σχεδόν όλο το καλοκαίρι και η μόνη έξοδος που έκανα από εκεί ήταν κάτι συγκεκριμένες ώρες. Τηρούσα ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο ήταν μόνο δουλειές. Ήμουν μπροστά σε ένα γεγονός, πολύ πιο παλιά. Εγώ τότε ήμουν γύρω στα 14 με 15 και τότε είχε δώσει χαστούκι σε ένα κορίτσι», αναφέρει μεταξύ άλλων η 20χρονη.

Για την τοποθέτηση του πατέρα Αντώνιου, η 20χρονη λέει πως «Η αλήθεια είναι χθες τα είδα και επειδή απέκτησα έναν θυμό και μία απέχθεια απέναντι του γιατί πιο πριν ενώ είχα συνομιλήσει και με κάποιους άλλους δημοσιογράφους και είχα πει κάποια πράγματα, δεν ήθελα να δείξω μόνο τα άσχημα πράγματα που συνέβαιναν εκεί μέσα, αλλά και όλα αυτά τα ωραία που έχουμε περάσει. Αυτά, όμως, που διάβασα εχθές και είπε πραγματικά με έχουν κάνει να λυπάμαι και να ντρέπομαι που είπα όλα αυτά που είπα».

«Δηλαδή γύρισε και είπε ότι δεν ήμασταν φυσιολογικά παιδιά. Ήμασταν παιδιά παραβατικά. Ναι, λογικό, γι’ αυτό πήγαμε εκεί. Γι’ αυτό φύγαμε απ’ το σπίτι μας, κάποιος λόγος υπήρχε», συμπληρώνει. Σχετικά με την πρεσβυτέρα, η νεαρή αναφέρει πως «Πάντα ήταν έτσι γλυκιά και γλυκομίλητη και προσπαθούσε να βοηθήσει όπου μπορούσε. Την είδα στην συνέντευξη και δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς έγινε και για ποιον λόγο είχε τόσα νεύρα; Θεωρώ ότι με όλα αυτά που έχουν γίνει θα έπρεπε να είχε ήδη προνοήσει ότι θα υπήρχε αυτό το θέμα, δεν ξέρω πραγματικά γιατί είχε αυτή την αντίδραση».

«Μας είχαν κλειδωμένες τόσο καιρό, ο Αντώνιος το γνώριζε»

Αναφερόμενη στις τιμωρίες κατά τις οποίες κλείδωναν παιδιά στα δωμάτιά τους, η 20χρονη λέει πως «Τέτοια είδους τιμωρία τόσο μεγάλη και τόσο αυστηρή πάντα έπαιρνε την έγκριση, πάντα έπρεπε να πάρουν την έγκρισή του. Και εμένα και τα υπόλοιπα κορίτσια που μας είχαν κλειδωμένα τόσο καιρό ο πάτερ Αντώνιος το γνώριζε. Από εκείνον είχε μπει αυτή η τιμωρία. Είχε πάρει έγκριση αυτή η τιμωρία για να γίνει».

Στη συνέχεια, η νεαρή κοπέλα περιγράφει τα εξής,

«Εγώ τότε που ‘χα βγει από την συνέπεια εκείνο τον καιρό ο πάτερ ήταν εκεί και μας έχει πιάσει και μας μίλαγε. Και λέει, ναι εγώ έκανα αυτή την έγκριση. Εννοείται πως ήμουν τέρμα αντίθετη με όλα αυτά και κάποια στιγμή είχα απελπιστεί και εγώ η ίδια. Και του λέω “συγγνώμη δηλαδή το θεωρείτε το σωστό επειδή εγώ κάλυψα κάποιο άλλο παιδί να μου δώσετε αυτή την τιμωρία, να μην πάω πουθενά και να με έχετε κλειδωμένη;”. Και λέει ναι, “προφανώς και έβαλα σαν τιμωρία για να παραδειγματιστείτε”. Λέω “θα παραδειγματιστώ από τι; Από το να με έχετε κλειδωμένη και να δουλεύω από το πρωί μέχρι το βράδυ σαν το σκυλί;”».

Η κοπέλα αποκαλύπτει επίσης πως είχε δραπετεύσει από τη δομή, λέγοντας πως «Όταν με έβρισκαν, ας πούμε, έπαιρνα μία τιμωρία, μία συνέπεια για ακόμη μία φορά και σταματούσα εκεί, μετά ξανά τα ίδια»

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση καταθέτει η «Κιβωτός του Κόσμου» κατά Κυριακάτικης εφημερίδας που αναφέρει πως ο 19χρονος που φιλοξενείτο στον Οργανισμό καταγγέλλει περιστατικό ασέλγειας από τον πατέρα Αντώνιο. Η ΜΚΟ μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας διαψεύδει κατηγορηματικά την καταγγελία του 19χρονου σε βάρος του πατέρα Αντωνίου. «Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι σχετικές καταγγελίες να διακινούνται με οργανωμένο τρόπο άρχισε και η εσωτερική αναζήτηση για τη διερεύνηση των συγκεκριμένων (ανύπαρκτων) περιστατικών από την οποία δεν προέκυψε κανένα σχετικό στοιχείο αλλά αντιθέτως αποδείχθηκε ότι είναι εντελώς ψευδείς και αβάσιμες», σημειώνεται.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι Αρχές δεν έχουν επικοινωνήσει με την «Κιβωτό του Κόσμου» μετά τις καταγγελίες που είδαν το «φως» της δημοσιότητας. «Για την Κιβωτό, το θέμα δεν είναι νομικό αλλά πρωτίστως ηθικό», προσθέτει ο Οργανισμός.

Η ανακοίνωση:

«Θέλουμε να δηλώσουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι οι καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και φιλοξενούνται σε Κυριακάτικη εφημερίδα είναι παντελώς ψευδείς και συκοφαντικές. Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι σχετικές καταγγελίες να διακινούνται με οργανωμένο τρόπο άρχισε και η εσωτερική αναζήτηση για τη διερεύνηση των συγκεκριμένων (ανύπαρκτων) περιστατικών από την οποία δεν προέκυψε κανένα σχετικό στοιχείο αλλά αντιθέτως αποδείχθηκε ότι είναι εντελώς ψευδείς και αβάσιμες. Τα στοιχεία αυτά είναι στη διάθεση των αρχών, οι οποίες δεν έχουν επικοινωνήσει μαζί μας.

Έχουμε όμως απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και ζητούμε την ταχύτερη δυνατή διερεύνηση και διαλεύκανση της σκοτεινής αυτής υπόθεσης προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια και το σενάριο ψεύδους και να αρθεί η θλιβερή αυτή σκιά πάνω από τον οργανισμό μας και τους χιλιάδες ανθρώπους και υποστηρικτές του που ανιδιοτελώς δίνουν και την ψυχή τους για την ευόδωση των στόχων του.

Για την Κιβωτό, το θέμα δεν είναι νομικό αλλά πρωτίστως ηθικό. Παρά ταύτα οφείλουμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, τον οργανισμό, τους εθελοντές και τους εργαζόμενους, γι’ αυτό και θα ακολουθήσει άμεσα μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και ψεύδη καταμήνυση.

Με εκτίμηση

Κιβωτός του Κόσμου».

 Πηγή : alphafreepress.gr

5 σχόλια στο άρθρο “Έκτακτη σύσκεψη τη Δευτέρα στο Μαξίμου για την κιβωτό του κόσμου – Καταγγελίες , νέες μαρτυρίες στο φως

 1. ΣΤΕΛΙΟΣ Κ καθηγητής βολιωτης..

  - Edit

  Απαντήστε

  Γιατί εξοργισθηκε και εξεμάνη ο Αρχιεπισκοπος με τα βορβορωδη της Κιβωτου της Ανοχής και Ενοχης;
  Θα τα γράψω απλά και χωριάτικα, για να τα καταλάβει και η θεία μου η Παγωνα,η οποία δεν πήγε στο Δημοτικό σχολειο!
  Δεν εξοργισθηκε,ως Αρχιεπισκοπος Αθηνών και Πάσης Ελαδος ,μόνον,αλλά,πρωτίστως,ως Μητροπολίτης, της Μητροπόλεως του οποίου ιερουργουσε το μυριπνοο άνθος της…..
  Κάθε Μητροπολίτης που η Μητρόπολη του έχει έδρα την πρωτεύουσα του Κράτους έχει τον τίτλο,το Αξίωμα του Αρχιεπισκοπου!
  Εξεμανη,διότι όλα αυτά τα φρικτά που ακούμε, γινόταν μέσα στον Οίκο του,μέσα στη Μητρόπολη του!
  Και εσύ κύριε Πρωθυπουργέ,αν και μέχρι σήμερα,εζυγισθης,εμετρηθης και ελειπής ευρεθης( Δανιήλ,κεφ 5),έχεις σήμερα, στα τέλη του πρωθυπουργικου σου βίου,να ορθωσεις αναστημα πολιτικού ανδρός και να αποπέμψειςτον διευθυντή της Κιβωτου του τρομου και την εποπτεία του να την αναθέσεις…..σ έναν αγραμματο τσοπάνο,σαν τον Πατέρα μου,που οσο ζουσε,ποτέ δεν πήγε Εκκλησία,γιατι όλα του τα χρόνια γύριζε στα βουνά και στα λαγκάδια με τα κοπάδια του και τα τυροκομεία του,εναν ανθρωπο…..που την ημέρα των Χριστουγέννων,ημέρα των ονομαστηριων του και την ώρα που όλη η οικογένεια, φιλούσε το κουρασμένο και τιμημένο χέρι του( o tempora,o mores),αν και πάντα είχε σκυφτό το κεφάλι του,απ το βάρος της βιωτης…..σήκωνε τα μάτια ψηλά κι ελεγε” Δόξα Σοι ο Θεος”,έχουμε την υγεία μας,πέρασε κι αυτή η χρονια!!
  Θα” βάλεις Επόπτη τον Πατέρα μου,έναν αγνό κι αδολο κι αγραμματο ανθρωπο ,σαν χιλιάδες ανθρώπους στον κόσμο, σαν κι αυτόν.Και η Κιβωτος η καινούρια θα στελεχώνεται από νέα παιδιά,επιστήμονες,κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους με πτυχία και μεταπτυχιακά,με επιστήμονες που έχουν ορθανοιχτους τους απεραντους οριζοντες της γνώσης της Αγάπης της
  ενσυναισθησης,οριζοντες του Ωραίου και τ Αληθινού!
  Νέοι επιστήμονες που δεν είναι κολλημένοι σαν στρείδια στη ρημαδα την τουρκοκρατια,που ,αν και “έφυγε το 1913,παραμένει κολλημένη πάνω στην Ελλάδα, ανεξίτηλη,ως στίγματα λεοπαρδαλεως!
  Τι σημαίνει Κιβωτός της ανοχής και της ενοχης;
  Πριν από λίγες ημέρες ένας αισχρός οδηγούσε μια παιδική ψυχούλα στην Κιβωτό της Ανοχής,γιατί ντρέπομαι να πω τη λεξη οίκο…
  Κι ένας ιησουιτης ,περιβελημενος με το τίμιο ράσο,οδηγούσε χιλιάδες παιδιά στην Κιβωτό της Ενοχης!
  Κύριε πρωθυπουργέ,διάβασε το σχόλιό μου,πάρε τις γρήγορες αποφάσεις σου,αλλά σου ζητώ μια χάρη,επόπτης της Νέας Κιβωτου του Κόσμου…Ο Πατέρας μου,ένας άνθρωπος…που να μη γνωρίζει, ούτε το όνομα του να γράφει!
  Και επειδή είσαι των Άριστων και των Αριστων….Ο Πατέρας μου είχε Διδακτορικό….στη Β Τάξη Δημοτικού,γράφτηκε τον Σεπτέμβριο και τον Φεβρουάριο, άφησε το Δημοτικό και έκανε Ακαδημαϊκή καριέρα στο Ανατολικό Πήλιο,στο Χάρβαρντ….του ξύλινου τυροκομειου του( ο ίδιος τοφτιαξε)…σαν την ξύλινη Κιβωτό του Νώε κι όχι την πέτρινη του υποκριτου!
  “Δόξα σι ο Θεός,έχουμε τν ιγία μας”κατα τη γραφή του Πατρός μου.
  Πατέρα Αντωνιε,έφτιαξες ένα όμορφο και πολύχρωμο κτίριο,όμορφη βιτρίνα,από μέσα ομως;
  Τι λέει ο Χριστός μας, κάθε χρόνο, τη Μεγάλη Δευτερα;
  Δεν το διαβάζεις το Μεγάλο Ευαγγελιο( Ευαγγελική περικοπή Μ.Δευτερας);σε κουραζει;
  Τι λέει ο Χριστός για όλους τους υποκριτές, που κοιτάζουν και φροντίζουν την βιτρίνα μονον;
  ” ουαι υμιν Γραμματείς και Φαρισαιοι….μοιαζετε με τάφους που…απ έξω είναι ασβεστωμενοι και περιποιημένοι κι από μέσα κόκαλα ανακατεμένα και δυσωδία( σε ελεύθερη μεταφραση)
  Εύχομαι, ν αποδειχθούν όλα για σένα ένας κακό όνειρο και ο Αρχιεπισκοπος …να σου επιτρέψει ,να ξαναιερουργησεις,σε παρακαλώ όμως….την Ευαγγελική περικοπή της Μ.Δευτερας,να τη διαβάζεις αργα- αργά και μετά από κάθε λέξη που θα αναγιγνωσκεις …θα…θα κοιτάζεις και την Εικόνα του Χριστου….( σιωπη)..
  που βρίσκεται Αριστερά σου…και δίπλα του παντα;Ο Άγιος Ιωάννης που ελεγε” το δένδρο που δεν κάνει καρπό κόβεται απ τη ριζα”,παλι σε ελεύθερη μετάφραση…
  Έχει και μια ηλιόλουστη μέρα σήμερα…κάτι θ αλλάξει και η Κιβωτος δε θα πέσει στα βράχια του Αραράτ κι ένα Περιστέρι με ένα κλαρακι ελιας,σαν να ισιώνει στον ορίζοντα…
  Γένοιτο!
  Λόγια ενός ολιγόπιστου,ευτυχώς.
  ” Δόξα Σόι ο Θεος” κατά τη δική μου γραφή…

 2. ΣΤΕΛΙΟΣ Κ καθηγητής βολιωτης..

  - Edit

  Απαντήστε

  Διορθωσεις!
  Ελλειπής
  Τη βιωτη
  Δόξα Σοί!
  Τώρα η ορθογραφία μας έλειπε..
  Όλα στην ξεκάρφωτη κοινωνία( γνωμικό του Πατέρα μου) που ζουμε ,όλα ” ορθογραφημενα” ειναι
  Τα υπόλοιπα λάθη, να τα βρείτε κι εσεις οι συνταξιούχοι,γιατί τέτοια ώρα ,οι εργαζόμενοι, είναι στις δουλειές των,

 3. Ανιψιός της θειάς μου.Στελιος Κ,καθηγητης,βολιωτης.

  - Edit

  Απαντήστε

  Και είδαμε το λυπηρό..,γονείς και συγγενείς των πληγωνενων
  παιδιών ,να σπάνε τα κάγκελα της σιδερενιας κιβωτου του
  ρασόσχημου!
  Ο Νώε,με το ζόρι έβαζε τους ανθρωπους μέσα στην Κιβωτό
  για να τους σώσει κι ο Αντινώε ,με το ζόρι έβαζε τα παιδιά
  μέσα στην κιβωτό κολαστήριο,για να τα οδηγήσει στην απώλεια.
  Όλα πήραν τον δρομο τους,άνθρακες ο….Η κιβωτός,κόκαλα
  ανακατεμένα και γαστρονομικες προτιμήσεις των μυϊων( μυγών) .
  Απ τον Άννα ξεφεύγουν τα παιδια,θα γλυτώσουν ,τωρα πάμε ολοταχώς
  για τον Καϊάφας…τον Χαμόπικρο.Ερχονται τόσα φοβερά
  και βορβορωδη ,λύματα, λυμάτων….και θα εκπληρωθεί το προφητικό
  ρηθεν ,που έλεγε η θειά μου η Παγωνα” βγειτε εσεις οι πεθαμένοι,
  να μπούμε εμείς οι ζωντανοί,

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.