Ερευνητική Δημοσιογραφία σε περιόδους κρίσεων – Διαδικτυακό σεμινάριο , Τρίτη 22 Νοεμβρίου 

Την Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 18:00 μμ, η Έδρα Jean Monnet στην Επικοινωνιακή Διαχείριση Κινδύνου και Κρίσεων στην Ευρώπη υποδέχεται τον Γιώργο Χρηστίδη, δημοσιογράφο του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, σε μια διαδικτυακή διάλεξη με τίτλο «Ερευνητική Δημοσιογραφία σε Περιόδους Κρίσεων».

Η διαδικτυακή διάλεξη θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας zoom:

https://zoom.us/j/92410878631

(Meeting ID:924 1087 8631) 

Θα μεταδίδεται ζωντανά στο YouTube στο κανάλι της Έδρας (Jean Monnet Chair – RISK AND CRISIS COMMUNICATION):

https://www.youtube.com/channel/UCliVV68TdGewd9y208mVxsg

Τη διάλεξη συντονίζει η κάτοχος της Έδρας, Αμαλία Τριανταφυλλίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος  Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

 

Γιώργος Χρηστίδης (Giorgos Christides), δημοσιογράφος, Der Spiegel.

Γεννήθηκε το 1976. Σπούδασε Δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο ΑΠΘ και Διεθνή και Ευρωπαϊκή Πολιτική στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Εργάζεται ως δημοσιογράφος από το 2002, από το 2012 στο γερμανικο περιοδικό Der Spiegel με έδρα την Ελλάδα. Έχει καλύψει για λογαριασμό του Der Spiegel και άλλων διεθνών ΜΜΕ, όπως το βρετανικό δίκτυο BBC, την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και το ζήτημα του προσφυγικού. Έχει λάβει το Βραβείο Δημοσιογραφίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην κατηγορία του γραπτού Τύπου το 2009. Το 2022 τιμήθηκε με το το Ευρωπαϊκό Βραβείο Δημοσιογραφίας για την κοινή έρευνα των Der Spiegel, ARD, Bellingcat και Lighthouse Reports για τον ρόλο της Frontex στην επαναπροώθηση αιτούντων άσυλο στο Αιγαίο. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (FPA).

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.