Ενημέρωση από την ΠΕ Κοζάνης για την εξέλιξη των έργων οδικών προσβάσεων σε επιχειρήσεις πρωτογενούς τομέα, ανά Δήμο 

Η ΠΕ Κοζάνης υλοποιεί τα έργα των οδικών προσβάσεων σε επιχειρήσεις πρωτογενούς τομέα, μέσω των οποίων υλοποιούνται ασφαλτοστρώσεις ή χαλικοστρώσεις σε κτηνοτροφικές μονάδες και άλλες επιχειρήσεις. Η Β’ φάση έχει ολοκληρωθεί και η Γ’ φάση είναι σε διαδικασία δημοπράτησης και υπογραφής σύμβασης, ανά Δήμο.

 Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, η αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Κατερίνα Δαδαμόγια εισηγήθηκε την εξέλιξη της Γ’ φάσης για το Δήμο Κοζάνης προϋπολογισμού 5.450.000 ευρώ (βρίσκεται στο στάδιο έγκρισης όρων δημοπράτησης) και για το Δήμο Βοΐου προϋπολογισμού 5.110.000 ευρώ (βρίσκεται στο στάδιο της ανάθεσης στον προσωρινό μειοδότη). Το αντίστοιχο έργο για το Δήμο Σερβίων προϋπολογισμού 5.670.000 ευρώ, βρίσκεται σε στάδιο οριστικής κατακύρωσης σε ανάδοχο, ενώ του Δήμου Βελβεντού, προϋπολογισμού 308.000 ευρώ ,έχει ήδη συμβασιοποιηθεί και αναμένεται η εκκίνηση της εκτέλεσής του.

Θα ακολουθήσει και Δ’ φάση ασφαλτοστρώσεων και χαλικοστρώσεων, η μελέτη της οποίας βρίσκεται σε εξέλιξη και μπορεί να συμπεριλάβει νέες αιτήσεις. Τα έργα δημοπρατούνται και υλοποιούνται από τις τεχνικές υπηρεσίες της ΠΕ Κοζάνης ενώ στους προϋπολογισμούς τους συμμετέχουν οι οικείοι Δήμοι κατά 15%.

2 σχόλια στο άρθρο “Ενημέρωση από την ΠΕ Κοζάνης για την εξέλιξη των έργων οδικών προσβάσεων σε επιχειρήσεις πρωτογενούς τομέα, ανά Δήμο

 1. Υπάρχει πρωτογενής τομεας στην Ελλαδα;
  Τα χωράφια υπάρχουν για να παράγουν προϊόντα και όχι φωτο
  βολταϊκό και οι βουνοπλαγιες για να γεμίζουν γιδοπροβατα κι όχι ανεμογεννητριες.
  Στην Κρήτη, μια πλούσια περιοχή και οι κτηνοτρόφοι πουλάνε
  τα κοπάδια τους.
  Ευτυχώς στη Δυτική Μακεδονια,στην πιο φτωχή περιοχη
  της χώρας,όλα πρίμα,όλα πλωρα,Καρπίζουν τα χωράφια και
  γεμίζουν οι πλαγιές με χιλιάδες ζωντανά.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.