Η συγκομιδή του κρόκου μέσα από τον φωτογραφικό φακό της Σούλας Παλέντζα



 

Η Σούλα Παλέντζα γεννήθηκε στο Παλαιοχώρι Γρεβενών, μεγάλωσε και ζει στην Κοζάνη. Έχει αφήσει το δικό της στίγμα στον φωτογραφικό κόσμο της πόλης και όχι μόνο.

Από το 2004, ασχολείται ερασιτεχνικά με την φωτογραφία. Συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα. Μερικές από τις διακρίσεις της , οι συμμετοχές της, στην ‘Photobiennale 2010 Θεσ/κη’, ‘Photonoviebre Tenerife Ισπανίας’, ‘dpgr.gr φωτογραφικό site στο Athens Photo Festival 2010’, ‘ Κινητή Έκθεση Περιβαλλοντικής Φωτογραφίας ”Green Project 2012 Moving Exhibition”.Πήρε πρώτη και τρίτη θέση σε Πανελληνίους Διαγωνισμούς και στην έκθεση με θέμα “Η Κοζάνη στον 20ο αιώνα” με επιμέλεια και επεξεργασία παλιών φωτογραφιών .

Κάθε χρόνο βρίσκεται  για αρκετές ημέρες στα χωράφια της ευρύτερης περιοχής, κατά τη διάρκεια συγκομιδής του σπάνιου και πασίγνωστου πλέον φυτού, τον κρόκο. Η φωτογραφική μηχανή στα χέρια της, μετατρέπεται σε ένα εργαλείο αποτύπωσης ιδιαίτερων στιγμών, για την ίδια, δίνοντάς της ιδιαίτερη ικανοποίηση και χαρά.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.