Η ατζέντα του ΟΗΕ για το 2030 στη δυτική Μακεδονία- Εκδήλωση της εφημερίδας «Ο Χρόνος» και του ΟΗΕ στην ΚοζάνηΗ εφημερίδα «Ο Χρόνος» και το Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης των Ηνωμένων Εθνών, διοργανώνουν την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα «Κοβεντάρειο», εκδήλωση – συζήτηση για τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης της ατζέντας του ΟΗΕ για το 2030.  Η εκδήλωση περιλαμβάνει την παρουσίαση των Στόχων και τοποθετήσεις ειδικών σχετικά με το πλαίσιο στο οποίο μπορεί να βασιστεί η ενσωμάτωση στην περιοχή.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:

  • Δημήτρης Φατούρος, Υπεύθυνος Επικοινωνίας του ΟΗΕ για την Ελλάδα και την Κύπρο
  • Ντίνος Μαχαίρας, Εθνικός Συντονιστής του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα
  • Λάζαρος Μαλούτας, Δήμαρχος Κοζάνης
  • Μαρία Σπυράκη, Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μέλος της πολιτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος
  • Πέτρος Κόκκαλης, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μέλος της πολιτικής ομάδας της Αριστεράς

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνουν παρεμβάσεις από μαθητές/τριες και ανθρώπους της πόλης, οι οποίοι θα θέσουν τους προβληματισμούς τους σχετικά με το βαθμό εφαρμογής των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης στην Κοζάνη και στη Δυτική Μακεδονία, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και ο Δήμος Κοζάνης.

Την εκδήλωση υποστηρίζει το ξενοδοχείο «ΑΝΕΣΙΣ», το κατάστημα επίπλων «Κύργια», η εταιρεία ηχητικών καλύψεων «Δημήτρης Γκλούμπος», και οι επιχειρήσεις εστίασης «SETTE» και «Taste me Wine» καθώς και η επιχείρηση εστίασης «Εν Βελβεντώ».

Ώρα έναρξης: 19:00

Ώρα λήξης: 20:30

Τοποθεσία: «Κοβεντάρειο», Κοζάνη, Χαρισίου Μούκα 1

 

Η εκδήλωση θα υποστηρίζεται από παράλληλη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.