Πώς θα καταλάβετε ότι ο λογαριασμός σας στο Facebook είναι προστατευμένος



 

Δισεκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το Facebook σε όλο τον κόσμο, επομένως οι χρήστες του αποτελούν πρωταρχικό στόχο για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο.

Γι’ αυτό το Facebook έχει προσθέσει μια λειτουργία που ονομάζεται Έλεγχος Aσφαλείας για να βεβαιωθείτε ότι έχετε την καλύτερη προστασία. Ελέγχει τρεις βασικές ρυθμίσεις για να ανιχνεύσει αν κάνετε μεγάλα λάθη. «Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον Έλεγχο ασφαλείας για να ελέγξετε και να προσθέσετε περισσότερη ασφάλεια στον λογαριασμό σας», εξήγησε το Facebook.

Για να βρείτε τον Έλεγχο Aσφαλείας, ανοίξτε πρώτα την εφαρμογή σας στο Facebook. Στη συνέχεια, πατήστε τις τρεις γραμμές (εικονίδιο χάμπουργκερ) για να μεταβείτε στο Μενού. Κάντε scroll down στις Ρυθμίσεις & Απόρρητο και, στη συνέχεια, πατήστε στις Ρυθμίσεις. Μετά επιλέξτε Κωδικός πρόσβασης και Ασφάλεια στην κορυφή της λίστας.

Θα πρέπει τώρα να δείτε μια επιλογή που λέει Έλεγχος Σημαντικών Ρυθμίσεων Ασφαλείας. Πατήστε το και θα μεταφερθείτε στον Έλεγχο Ασφαλείας του Facebook. Εάν ο λογαριασμός σας είναι πλήρως προστατευμένος, θα λέει «δεν βρέθηκαν προβλήματα» στο επάνω μέρος της οθόνης.

Υπάρχουν τρία κριτήρια τα οποία μπορείτε να αξιοποιήσετε για να ενισχύσετε την ασφάλειά σας. Το πρώτο είναι να ελέγξετε τον κωδικό πρόσβασης για να βεβαιωθείτε ότι είναι ισχυρός. Στη συνέχεια, υπάρχει ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων, που σημαίνει ότι θα λάβετε ένα text code που πρέπει να εισαγάγετε όταν συνδέεστε στην εφαρμογή. Ποτέ μην μοιράζεστε αυτούς τους κωδικούς με κανέναν, καθώς αυτό θα μπορούσε να δώσει σε έναν χάκερ πρόσβαση στον λογαριασμό σας. Η τρίτη και τελευταία ρύθμιση είναι οι Ειδοποιήσεις Σύνδεσης.

«Θα σας ενημερώσουμε εάν κάποιος συνδεθεί στον λογαριασμό σας από μια συσκευή ή πρόγραμμα περιήγησης που δεν χρησιμοποιείτε συνήθως», εξήγησε το Facebook. Στη συνέχεια, μπορείτε να ελέγξετε τον λογαριασμό σας και να αποσυνδεθείτε από τυχόν ύποπτες περιόδους λειτουργίας εφαρμογής. Θα μπορείτε να δείτε ποιος συνδέεται από πού και σε ποια συσκευή. Επομένως, εάν υπάρχει κάτι που δεν αναγνωρίζετε, ακυρώστε τη συνεδρία από τον λογαριασμό σας – αποκλείοντας τυχόν εισβολείς. Εάν κάποιος μπόρεσε να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό σας, εξετάστε κατά προτεραιότητα να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας.

Ωστόσο θυμηθείτε, ενώ αυτές οι ρυθμίσεις θα σας βοηθήσουν να παραμείνει ασφαλής ο λογαριασμός σας, κανένα σύστημα δεν είναι τέλειο. Γι’ αυτό να είστε πάντα προσεκτικοί κάθε φορά που κάνετε login ή εάν κάποιος σας ζητήσει τα προσωπικά σας στοιχεία στο διαδίκτυο.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.