Με κενά το πρόγραμμα εφημεριών στην Παιδιατρική Κοζάνης



 

Η κατάσταση στην Παιδιατρική του Γ.Ν. Κοζάνης έχει εξηγηθεί πολλές φορές εδώ και αρκετό καιρό. Δύο παιδίατροι, 1 μόνιμος Επιμελητής Β’, 1 Επικουρική Επιμελήτρια Β’ μέχρι 31/12/2022. Ήδη κάνουν 10-11 εφημερίες έκαστος για να καλύπτονται οι ανάγκες της κλινικής. Βέβαια, από τον Ιούλιο που η κατάσταση άρχισε να ζορίζει αρκετά έχουμε φτάσει τέλη Οκτωβρίου και μπορώ να πω με μεγάλη σιγουριά πως η κατάσταση είναι χειρότερη.

Κι αυτό επειδή οι όποιες εφεδρείες υπήρχαν, τελείωσαν. Πέραν των 2 παιδιάτρων, μετακινούνται παιδίατροι από το Γ.Ν. Νάουσας για 1 εφημερία έκαστος. Η σύμβαση της ιδιώτη παιδιάτρου έληξε οπότε δε συμμετείχε στο πρόγραμμα εφημεριών του Οκτωβρίου. Η μετακινούμενη Διευθύντρια Παιδιατρικής από το Κ.Υ. Σερβίων αποχωρεί προς συνταξιοδότηση και δε θα συμμετέχει στο πρόγραμμα του Νοεμβρίου. Να σημειωθεί ότι αποχωρεί μία παιδίατρος από την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας οπότε το κενό είναι διπλό, μένουν και τα Σέρβια χωρίς παιδίατρο. Αλήθεια το σκέφτεται κάποιος αυτό συνδυαστικά;

Αποτέλεσμα όλων αυτών;

Πρόγραμμα εφημεριών Οκτωβρίου μέχρι 25/10/2022

Πρόγραμμα Νοεμβρίου προβλέπεται με ακόμη περισσότερα κενά

Λανθασμένα έχει δοθεί η εντύπωση ότι η λειτουργία της Παιδιατρικής είναι εξασφαλισμένη μέχρι τέλος του έτους. Ήδη σε πρόσφατη νόσηση του 1 εκ των 2 παιδιάτρων η κλινική έκλεισε αιφνιδιαστικά. Το ίδιο θα συμβεί και σε κάθε επόμενο σοβαρό ζήτημα, θέτοντας σε κίνδυνο υγεία παιδικών ασθενών. Αν κάποιοι θέλετε έτσι να λειτουργεί αυτό το τμήμα, τουλάχιστον να ενημερώσετε υπεύθυνα τον κόσμο.

Εδώ και καιρό έχει ενημερωθεί, με ποικίλους τρόπους, η διοίκηση του νοσοκομείου, η διοίκηση της 3ης Υ.ΠΕ, η διοίκηση του Υπουργείου Υγείας, η Ο.Ε.Ν.Γ.Ε., η Ε.Ι.Ν.ΔΥ.Μ., ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης, Δήμος Κοζάνης, Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Βουλευτές της Εκλογικής Περιφέρειας Κοζάνης, λοιποί πολιτικοί φορείς και σύλλογοι γονέων, ΕΡΤ και άλλα Μ.Μ.Ε. (τοπικά και υπερτοπικά).

Σε όλους αυτούς απευθύνω ξανά ΕΚΚΛΗΣΗ να προβούν σε ΑΜΕΣΕΣ και ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ενέργειες για να στελεχωθεί η κλινική και να λυθεί το πρόβλημα. Μιλήστε μεταξύ σας κυρίες και κύριοι, πολύ πιθανόν όλοι μαζεμένοι να καταφέρετε κάτι παραπάνω. Καλώ και τον πληθυσμό του νομού να ενημερωθεί και να πράξει αυτοβούλως. Αφορά τα δικά σας παιδιά όλο αυτό.

Δε χρειάζεται να διαβάσουμε άλλα κείμενα στήριξης στην Παιδιατρική. Πρέπει να γίνουν πράξεις και μάλιστα τάχιστα καθώς η κατάσταση είναι κυριολεκτικά στο παρά πέντε. Ειδάλλως, να ενημερωθεί ο πληθυσμός της Κοζάνης υπεύθυνα σχετικά με το τί θα συμβεί από 26 Οκτωβρίου κι έπειτα. Μην αφήσετε την υγεία των παιδιών στην τύχη. Μην περιμένετε να γίνει κάτι στραβό για να αναλάβετε πρωτοβουλίες.

ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ

ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ, ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

 

Πίνακας Αποδεκτών:

-Διοίκηση Νοσοκομείου Κοζάνης

-Διοίκηση 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ελλάδας, Γραμματεία 3ης Υ.ΠΕ

-Διοίκηση Υπουργείου Υγείας, Γραφείο Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Γραφείο Υφυπουργού Υγείας

-Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης

-Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Δυτικής Μακεδονίας

-Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

-Δήμος Κοζάνης

-Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης

-Βουλευτές Εκλογικής Περιφέρειας Κοζάνης (Κωνσταντινίδης Ευστάθιος, Βρυζίδου Παρασκευή, Παπαδόπουλος Μιχαλης, Αμανατίδης Γεώργιος, Βέττα Καλλιόπη)

-ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Νομού Κοζάνης

-Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης

-Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης

-Σύλλογος Γονέων-Κηδεμόνων και Φίλων με Αυτισμό Νομού Κοζάνης

-ΕΡΤ Κοζάνης

-www.kozani.tv, www.kozan.gr, www.kozanimedia.gr, www.kozanilife.gr, www.prlogos.gr, www.kozaninews.gr,www.fonikozanis.gr,www.tharos.gr,www.e-ptolemeos.gr,www.xronos-kozanis.gr

-www.west-tv.gr, www.topchannelkozani.webnode.gr, www.flash-tv.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.