Ο Μύλος των Ξωτικών ¨Χριστούγεννα στη Χώρα των Θαυμάτων¨



Για 11η χρονιά ο Δήμος Τρικκαίων και η e-Trikala A.E., διοργανώνουν το μεγαλύτερο δωρεάν Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας.

Ο Μύλος των Ξωτικών, από την πρώτη στιγμή και για 10  χρόνια, χάρισε εκατομμύρια χαμόγελα, με δωρεάν είσοδο, δωρεάν δράσεις και αμέτρητες εκπλήξεις.

Την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, και στελέχη της διοργανώτριας αναπτυξιακής εταιρίας του Δήμου e-Trikala A.E. έδωσαν συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ και ενημέρωσαν το κοινό για την φετινή διοργάνωση.  

Η 11η διοργάνωση έχει ήδη ξεκινήσει και προετοιμάζει ένα ακόμη εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Η ανανεωμένη θεματολογία, η αναδιαμόρφωση του πάρκου και η λειτουργία του Μύλου, θα ευχαριστήσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.  

Η Ιστορία ξεκίνησε κάπως έτσι…

Ήταν 9 Δεκεμβρίου του 2011 όταν ο Άη Βασίλης μεταμόρφωσε τον Μύλο Ματσόπουλου, στα Τρίκαλα, στο μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας, τον Μύλο των Ξωτικών. Τα παλιά φουγάρα πήραν μπροστά και από τότε δουλεύουν ασταμάτητα, με μοναδικό σκοπό να προσφέρουν χαρά σε μικρούς και μεγάλους.

Ο Άη Βασίλης, έχοντας φυσικά μαζί  τους πολύτιμους βοηθούς του τα ξωτικά και τους παραμυθένιους ταράνδους ξεκίνησε το ταξίδι του για να προλάβει μέχρι τα Χριστούγεννα να επισκεφθεί τα παιδιά όλου του κόσμου και να καταλήξει στον αγαπημένο του Μύλο των Ξωτικών.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, κάτι καινούριο συμβαίνει στον Μύλο των Ξωτικών.. μια νέα ιστορία που θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους σε έναν κόσμο παραμυθένιο και μαγικό.

Ένα μικρό κοριτσάκι, η Αλίκη, ενώ έπαιζε στην εξοχή με την αδερφή της είδε ένα άσπρο κουνέλι να τρέχει, φωνάζοντας πως έχει αργήσει. Η Αλίκη το ακολούθησε ως την όχθη ενός ποταμού, κι έπειτα μπήκε στη φωλιά όπου είχε μπει προηγουμένως ο Ασπροκούνελος. Όμως ανακαλύπτει πως δεν υπάρχει βαρύτητα και αιωρείται μέσα στη φωλιά. Όταν έφτασε στο δάπεδο της φωλιάς, είδε μια μικροσκοπική πόρτα που το έχει το χάρισμα να μιλάει. Θέλοντας να περάσει την πόρτα, το πόμολο τη συμβούλευσε να πιει ένα φίλτρο που θα την κάνει μικρή, ώστε να χωρέσει από την πόρτα και να βρει τον Ασπροκούνελο.

Μέσα από παραμυθένιες διαδρομές συνάντησε διάφορους ήρωες, τον Καπετάν Ντόντο, τον Τρελοκαπελά, την Κάμπια, τη Βασίλισσα Ντάμα Κούπα με τα τραπουλόχαρτα φρουρούς της, τον Λαγό, τον Γάτο και πολλούς άλλους και κατέληξε στην Κουνελότρυπα, πήδηξε μέσα και βρέθηκε στο Μύλο των Ξωτικών, όπου όλα ήταν  όμορφα, χρωματιστά, στολισμένα και φωτεινά για τα Χριστούγεννα. Ο Άη Βασίλης, τα ξωτικά και όλοι οι ήρωες του πάρκου την υποδέχθηκαν με χαρά, την κέρασαν σοκολάτες και διάφορα γλυκίσματα και αποφάσισε να μείνει μαζί τους τα φετινά Χριστούγεννα και να τους αφηγηθεί τις περιπέτειες που έζησε σε αυτό το ονειρικό ταξίδι.

Φέτος ο Μύλος των Ξωτικών θα ανοίξει τις πύλες του στις 25 Νοεμβρίου 2022 και θα λειτουργήσει μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2022.

Ο Μύλος των Ξωτικών αλλά και ολόκληρη η πόλη είναι έτοιμοι να υποδεχτούν αλλά και να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες μας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδας μας www.milosxotikon.gr η καλέστε στο 24310 38890.

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.