“Καμπανάκι” της Ε.Ι.Ν.ΔΥ.Μ για την Παιδιατρική Κλινική του “Μαμάτσειου” Γ.Ν. Κοζάνης

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ι.Ν.ΔΥ.Μ (Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Δυτικής Μακεδονίας) καταγγέλλει ακόμα μία φορά την ολιγωρία των διοικούντων του νοσοκομείου Κοζάνης και της 3ης ΥΠΕ όσον αφορά τη στελέχωση της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου της πόλης.

Στο νοσοκομείο υπηρετεί ένας μόνο μόνιμος Επιμελητής Β’ από τις 5 οργανικές θέσεις που υπάρχουν. Τα τελευταία 2 χρόνια έχουν φύγει 4 παιδίατροι από το Νοσοκομείο και δεν προκηρύχθηκε ποτέ καμία θέση έκτοτε. Η εφημεριακή κάλυψη της κλινικής δεν εξασφαλίζεται για το μήνα Οκτώβριο κατά 6 μέρες και το Νοέμβριο θα γίνουν περισσότερες μετά τη συνταξιοδότηση μίας μετακινούμενης Διευθύντριας από Κέντρο Υγείας. Όλα αυτά τη στιγμή που οι εναπομείναντες συνάδελφοι ( ο Επιμελητής Β’ και μία Επικουρικός) κάνουν 10-11 εφημερίες, δηλαδή πολύ περισσότερες από όσες υποχρεούνται.

Τι περιμένουν? Να πεθάνει κάποιο παιδί από ιατρικό λάθος λόγω εξουθένωσης των συναδέλφων? Γιατί φτάνουμε κάθε φορά στο αμήν? Τι θα κάνουν πάλι τελευταία στιγμή? Θα μετακινήσουν συναδέλφους ωσάν περιοδεύων θίασο οι οποίοι φυσικά δε θα έχουν την ευθύνη της όλης νοσηλείας των παιδιών που θα μετακυλίεται πάλι στους δύο συναδέλφους? Ή μήπως θα στείλουν « εντέλλεσθε» στους δύο συναδέλφους υποχρεώνοντάς τους να μείνουν μέσα από μισό μήνα ο καθένας, μη δίνοντάς τους και την άδεια που δικαιούνται. Δεν νοιάζεται κανείς τέλος πάντων ότι ο παιδιατρικός πληθυσμός της Κοζάνης θα κινδυνεύσει?

Απαιτούμε άμεση προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κοζάνης με κατεπείγουσες διαδικασίες!

Ένα σχόλιο στο άρθρο ““Καμπανάκι” της Ε.Ι.Ν.ΔΥ.Μ για την Παιδιατρική Κλινική του “Μαμάτσειου” Γ.Ν. Κοζάνης

  1. Πριν το 1912,υπήρχαν γιατροί για όλες τις ηλικίες και 110 χρόνια μετά,δεν υπάρχουν γιατροί για παιδια!
    Και όπως δήλωσε ο κυβερνητικός προπαγανδιστης” Η Ελλάδα, σήμερα,είναι η ατμομηχανή της ανάπτυξης στην Ε.Ε.!
    Κι άλλα 500 χρόνια να περάσουν, παλι δούλοι και υποταγμενοι σε ντόπια συμφέροντα,σε σύγχρονους Μαυρομιχαλαίους και Κοτσαμπασηδεςκαι χωρίς Δημόσιο Σύστημα Υγειας!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.