Δενδροφύτευση 100 δέντρων δρυός και κυπαρισσιού από το ’’Πρότυπο Δάσος δυτικής Μακεδονίας’’ σε συνεργασία με το ΕΚΕΤΑ και τον Μικρασιατικό Σύλλογο Π.Ε. Κοζάνης



 

 

Ο αριθμός ήταν συμβολικός λόγω των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή! Στο πλαίσιο του εορτασμού των 30 χρόνων του Διεθνές Δικτύου Πρότυπων Δασών (IMFN) και του προγράμματος ‘’Life Terra’’, το Υποψήφιο ‘’Πρότυπο Δάσος Δυτικής Μακεδονίας’’ σε συνεργασία με το ΕΚΕΤΑ (Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης) και τον Μικρασιατικό Σύλλογο Π.Ε. Κοζάνης, διοργάνωσαν δενδροφύτευση 100 δέντρων δρυός και κυπαρισσιού στην περιοχή του Δήμου Κοζάνης.

Η πρόεδρος του συλλόγου Μικρασιατών Κοζάνης Φωτεινή Καμίτα με ανάρτηση της σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει “100 κυπαρίσσια !!! Λόγω των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή! Πολλοί αυτοί, που μας βοήθησαν σ’ αυτό το όνειρο, που έγινε πραγματικότητα, σ’ αυτή τη συμβολική δράση μας! Τους ευχαριστούμε όλους ! Παρα πολύ όμως!!! Όλους!!! Ιδιαίτερα τους Γεωπόνους Άκη Παπαδέλη Papadelis Akis Christina Makri τον Δασολόγο, Λάζαρο Κοσματόπουλο του ΕΚΕΤΑ Περιφερειας Δυτ.Μακεδονίας, τον Δ/ντή Δασών, κ.Τσιμπλήνα, τον αντιδήμαρχο, κ.Μαγγιρίδη κι όλα τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου μας, που γέμισαν την πλαγιά και την φύτεψαν. Το στοίχημα μας είναι να γίνουν δένδρα μεγάλα κι όσα παιδιά σήμερα ήταν εκεί, να τα βλέπουν και να θυμούνται, τί κάναμε σήμερα και προ πάντων γιατί το κάναμε! 100 κυπαρίσσια, λόγω της τραγικής επετείου των 100 χρόνων… 100 κυπαρίσσια για τη μνήμη 1.500.000 ψυχών… Ενός λεπτού…ΣΙΩΠΗ, παρακαλώ! δείχνοντάς την μ ‘ όλα τα δάχτυλα του χεριού μας. Το χρωστάμε!!! Συνεχίζουμε!!! ”

Μετά το τέλος της δενδροφύτευσης οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν σχετικά με το πρόγραμμα Life Terra καθώς και το Υποψήφιο ‘’Πρότυπο Δάσος Δυτικής Μακεδονίας’’ και το Διεθνές Δίκτυο Πρότυπων Δασών.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.