Δήμος Κοζάνης: Καυσόξυλα σε κατοίκους Σιδερών και Αγίου Χαραλάμπους



 

Μετά από τις απαραίτητες ενέργειες του Τμήματος Πρασίνου και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης της Δ/νσης Περιβάλλοντος του Δήμου Κοζάνης,έχει  περατωθεί η υλοτόμηση των αναγκαίων ποσοτήτων ξυλείας οξυάς από το Δημοτικό Δάσος Αγ. Χαραλάμπους για την κάλυψη των ατομικών αναγκών θέρμανσης των μονίμων κατοίκων της Κοινότητας Αγ. Χαραλάμπους. Ήδη οι περισσότεροι δικαιούχοι έχουν προμηθευτεί την ξυλεία που τους αναλογεί, με
τη διανομή του συνόλου των καυσόξυλων να ολοκληρώνεται τις αμέσωςπροσεχείς ημέρες.

Ο Δήμος Κοζάνης, ως ιδιοκτήτης των Δημοτικών Δασών Αγ. Χαραλάμπους, Σιδερών και Λιβερών έχει προβεί τα τελευταία τρία χρόνια στη συλλογή στοιχείων και τη σύνταξη των Πινάκων Υλοτόμησης για τα παραπάνω Δάση και προχωρά τους διαγωνισμούς , ώστε να είναι σε θέση να παρέχει στους μόνιμους κατοίκους τα καυσόξυλα που δικαιούνται, σύμφωναμε τις δυνατότητες του κάθε δάσους, την αρχή της αειφορίας και τη Δασική Νομοθεσία, υπό την πλήρη εποπτεία του Δασαρχείου Κοζάνης.

Άμεσα ξεκινάει και η υλοτόμηση και διανομή στο Δάσος των Σιδερών, ενώ για το 2023 θα γίνουν ξυλεύσεις για κάλυψη ατομικών αναγκών θέρμανσης σύμφωνα με τους Πίνακες Υλοτομίας και για τις τρεις Κοινότητες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.