Μία ομπρέλα προστασίας : Δράση αφιερωμένη στην μνήμη των Εθνικών Ευεργετών από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας



 
Με αφορμή την 30η Σεπτέμβρη, την ημέρα μνήμης των Εθνικών Ευεργετών, μαθητές και μαθήτριες των τάξεων Ε1΄ και Ε2΄ του σχολείου μας ασχολούνται με μια σειρά δραστηριοτήτων πάνω στη ζωή και το έργο των Εθνικών Ευεργετών, με καταγωγή από τη Σιάτιστα, Νικολάου και Λεωνίδα Παπαγεωργίου.
 
Αρχικά, επεξεργάζονται σχετικό κείμενο και ασκήσεις πάνω στα μαθήματα της Γλώσσας και των Μαθηματικών. Η ανάπτυξη της ικανότητας των μαθητών να χειρίζονται τον προφορικό και γραπτό λόγο και η βελτίωση της έκφρασής τους, μπορεί να επιτευχθεί και μέσα από δικά μας κείμενα, συνδεδεμένα με τη ζωή του τόπου.
 
Στη συνέχεια, αφού γίνεται κουβέντα για το τεράστιο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο των αδελφών Παπαγεωργίου, ακολουθεί η δημιουργία ενός εικαστικού έργου από τα παιδιά. Μια ομπρέλα ανοίγεται μπροστά μας. Μια ομπρέλα φιλανθρωπίας, φιλοπατρίας, ανιδιοτέλειας, υπομονής, πρωτοτυπίας, αντοχής, τόλμης, προσφοράς, απλότητας, ταπεινότητας. Όλα αυτά για τα οποία αξίζει να μιλήσεις στους μαθητές σου, όταν θέλεις να βλέπεις το μέλλον τους. Όλα αυτά που δημιούργησαν οι Εθνικοί Ευεργέτες γίνονται ένα μάθημα ζωής για μας και τους μαθητές μας.
 
Είναι η «ομπρέλα προστασίας» που μας χάρισαν με το έργο τους στο πέρασμα των χρόνων. Αυτή τη φθινοπωρινή μέρα, ας κρατήσουμε ανοιχτή την ομπρέλα αυτή και με αισθήματα ευγνωμοσύνης ας θυμηθούμε τους Εθνικούς Ευεργέτες Νικόλαο και Λεωνίδα Παπαγεωργίου.
 
Από τις δύο ομπρέλες που δημιουργήθηκαν, η μία στολίζει το σχολείο μας και η άλλη θα παραδοθεί από τα παιδιά στο Εργοστάσιο Παπαγεωργίου CPL Hellas AE.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.