Ινστιτούτο εναλλακτικών θεραπειών Le Bien Etre: Αντιμετωπίστε το άγχος και βελτιώστε την ψυχολογία σας με τις ευεργετικές ιδιότητες του μασάζ

Το Μασάζ

Η μάλαξη ή το μασάζ έχει τις ρίζες του από την αρχαία ελληνική λέξη μασσείν που σημαίνει ζυμώνω.

Αποτελεί το αρχαιότερο μέσο για την ανακούφιση από τον πόνο.

Τα τελευταία χρόνια ο άνθρωπος έχει αλλάξει τρόπο ζωής, έχει απομακρυνθεί από την φύση και στην καθημερινότητα του έχει μπει το άγχος , το στρες , οι γρήγοροι ρυθμοί , οι πολλές ώρες εργασίας, με αποτέλεσμα η εμφάνιση πολλών ψυχολογικών και σωματικών ασθενειών.

Η γνωριμία με το σώμα και η σωστή ερμηνεία των μηνυμάτων που μας στέλνει μπορεί να μας φέρει πιο κοντά στη φυσική μας ζωή.

Η χειρομάλαξη, ή όπως είναι ευρύτερα γνωστή ως μασάζ, μπορεί να μας προσφέρει αυτό ακριβώς, την γνωριμία με το σώμα αλλά και την ψυχή και το πνεύμα.

Το μασάζ έχει σαν στόχο να ενισχύσει τον οργανισμό και την άμυνα του ώστε ο άνθρωπος να ανταπεξέλθει στις καθημερινές του υποχρεώσεις. Χρησιμοποιείται ως μέσο αναζωογόνησης και ευεξίας, μείωσης του πόνου, του άγχους και του στρες αλλά και για θεραπευτικούς σκοπούς.

Οι ευεργετικές ιδιότητες του μασάζ

Το μασάζ ικανοποιεί όχι μόνο σωματικές ανάγκες, αλλά και ψυχολογικές. Άλλωστε η φροντίδα και το άγγιγμα που επιβάλει η τεχνική του  μασάζ, συμβάλει στην βελτίωση της ψυχολογίας, την απομάκρυνση του άγχους και την συνολική χαλάρωση του σώματος.

Θεραπευτικές ιδιότητες 

Το μασάζ έχει στόχο την βελτίωση και αύξηση ροής της κυκλοφορίας του αίματος στους μύες, την λεγόμενη υπεραιμία και βοηθά στην αποβολή βλαβερών ουσιών οι οποίες προκαλούν πόνους, σκληρότητα και δυσκαμψία στους μύες καθώς και τους πονοκεφάλους.Επίσης συμβάλει στην βαθιά χαλάρωση και στην καταπολέμηση του άγχους και του στρες.

Οι ιδιότητες που αναφέρονται πιο πάνω, θα λέγαμε ότι αποτελούν τα σημαντικότερα οφέλη του μασάζ, χωρίς να είναι τα μόνα. Μερικές ακόμη θετικές επιδράσεις που έχουν παρατηρηθεί σε άτομα που επιλέγουν το συχνό μασάζ είναι μειωμένο στρες και άγχος, βελτιωμένο ύπνο, χαμηλότερη αρτηριακή πίεση, βελτιωμένη κινητικότητα και εύρος κίνησης, μειωμένο πόνο, βελτιωμένη στάση, αποβάλλει τις τοξίνες, ενισχύει το ανοσοποιητικό, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου, η γρηγορότερη ανάπλαση του δέρματος, η μείωση συσπάσεων και κραμπών, η ανακούφιση από ημικρανίες κλπ.

Οι τεχνικές μασάζ

Υπάρχουν πολλές τεχνικές μασάζ όπως το χαλαρωτικό μασάζ, το μασάζ εν βάθει ή deep tissue μασάζ, το αθλητικό , το λεμφικό σώματος και προσώπου, το μασάζ με βεντούζες και άλλα.

Κάνοντας συστήματικές συνεδρίες μασάζ βοηθάει στην αντιμετώπιση της μυικής έντασης,

Βοηθά στην καταπολέμηση των πονοκεφάλων, του στρες και της κατάθλιψης, βελτιώνει την κακή κυκλοφορία του αίματος, ενεργοποιεί την κυκλοφορία της λέμφου. 

Θεοδώρα Πάφα, ιδιοκτήτρια του Ινστιτούτου εναλλακτικών θεραπειών Le Bien Etre

Κλείστε το ραντεβού σας στο τηλέφωνο 6973922558. 

Διεύθυνση: Σικελιώτη Γιώργου 9, Κοζάνη. 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.